Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви гуми,размер и цолаж макс стават на нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какви гуми,размер и цолаж макс стават на нива

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
    Здравейте колеги!
    Имам въпрос за гуми И 511 - зимни.
    Разполагам с джанти 5J х 16 Н2 ET 58, които са за гуми без камера, оригинални руски за Нива. На сайта на KAMA BALKAN пише, че И 511 са безкамерни и ги поръчах. Чакам ги другата седмица. Междувременно се оказа, че на сайта е допусната грешка и си имат вътрешна, а аз искам да ги взема и да си обуя колата за зимата точно с тоя модел.
    Въпроса ми е, допустимо ли е въпросните гуми да се поставят на тия джанти без вътрешни и сериозна ли е опасността от произшествие? Проблема е, че отвора на вентила на безкамерните джанти е с по-малък диаметър, а аз не искам да го разширявам за да стане за вентила на вътрешната гума и да си ги монтирам без проблем. Летните гуми от стандартния модел за Нива, на Кама и другите проиводители са безкамерни. На кратко не искам да развалям джантите.
    Ако са тези белите, както си казал, че са оригиналните за нива, мисля, че няма да има проблем.Защото нашата нива беше с безкамерни преди(Вли-5)и си сложихме вътрешни, че издишаха и до ден днешен няма проблем, да чукна на дърво..Специално за твойте гуми И 511 не знам, давам пример с наще, но мисля, че и тези И 511 ще може да се монтират с вътрешна
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Обратното! И 511 са си камерни, а аз искам да ги сложа без вътрешни за да не разширявам отвора на вентила и да развалям джантите. Другите джанти на колата са с вътрешни, но в гумите има още каране и не са за изхвърляне. Предполагам, че най-новите Ниви идват вече с такива джанти а и гумите са им безкамерни.
      Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Обратното! И 511 са си камерни, а аз искам да ги сложа без вътрешни за да не разширявам отвора на вентила и да развалям джантите. Другите джанти на колата са с вътрешни, но в гумите има още каране и не са за изхвърляне. Предполагам, че най-новите Ниви идват вече с такива джанти а и гумите са им безкамерни.
        Аааа, колега, в такъв случай , мога само да кажа, че много се извинявам за неразбирането от моя страна
        Honda Dominator 650
        088ЧЧ93979-->Борис
        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Стават колега,стига джантите да не се криви.Ако ползваш нивата много извън пътя,ще ти създават проблеми,лично аз имам много чести случай на крива джанта и ако не съм с вътрешни,може да не стигна и до вкъщи.

Коментар

Сега започнах да разглеждам сайта на Кама и взех да се замислям и за руските гуми. Само ме притеснява, че няма да са качествени, като се има предвид качеството на всички други гумени съединения по колата.
            Александър

Коментар

Преди известно време и аз бях пред дилемата какви гуми да взема за нивата , за да несе главаболя взех general graber AT2 205 75 15 за което не съжалявам въобще.

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                Сега започнах да разглеждам сайта на Кама и взех да се замислям и за руските гуми. Само ме притеснява, че няма да са качествени, като се има предвид качеството на всички други гумени съединения по колата.
                Кама и по-точно модела И-511 е много добра асфалтова зимна гума за Нива.Предвидена е да се кара на утъпкан сняг,поледица-/в Русия модела се предлага и с шипове/ и неголяма кал.Поведението и на асфалт е в пъти по-добро от Вли-5,К-156-1,Ласа ОК-144.Модела прави конкуренция и на доста престижни марки със зимни модели гуми.Но пак повтарям-говорим за каране най-вече по асфалт и с дебелина на снежната покривка до 25-30см.Просто гумата е малка-/около 67см./ и дотолкова и стигат възможностите.Обобщено в едно изречение всеки трябва да си прецени на какъв преобладаващ терен ще си кара Нивата през Зимата:за асфалт-/Кама И-511 или Кама Флейм/,за в гората или Балкана-/Ласа ОК-144 или в краен случай Вли-5 с поставени вериги за дебелия сняг/.

Коментар

Някъде из Форума колега беше пуснал тест със сравнение на Зимни модели гуми от доста сериозни фирми.Кама участваха в теста именно с модела И-511 и се класираха на едно от първите места.Смятам,че като цена-качество този модел е номер едно на пазара.

Коментар

Точно така колега! Именно за това съм се насочил към И-511. Тази гума е най-одобрявана от руснаците от цялата им производствена гама, а тя е голяма. А нещо по въпроса с монтажа без вътрешни на джанта за безкамерна?
                    Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Колегата Борис Хаджиценев (bob4oo) до някъде ми е отговорил. Вли-5 са си камерни гуми. Мойте джанти са чисто нови. Просто лятото ми попаднаха на много тънка цена и ги взех. До тогава мислех, че е определяща сама гумата. Тя си има надпис, каква е. Но тези джанти имат от вътрешната страна ръб и при напомпване на гумата същата уплътнява и от двете страни.
                      Ето това пише на джантата 5J х 16 Н2 ET 58.
                      Последно редактирано от fireman160; 23-10-10, 07:20. Причина: Допълване на мнение.

Коментар

Колегата Борис Хаджиценев (bob4oo) до някъде ми е отговорил. Вли-5 са си камерни гуми. Мойте джанти са чисто нови. Просто лятото ми попаднаха на много тънка цена и ги взех. До тогава мислех, че е определяща сама гумата. Тя си има надпис, каква е. Но тези джанти имат от вътрешната страна ръб и при напомпване на гумата същата уплътнява и от двете страни.
                        Ето това пише на джантата 5J х 16 Н2 ET 58.
                        Радвам се колега, че съм ти помогнал, до някаде
                        Аз като се сетя какво помпане и хвърлях на тая гума...Всеки ден, накрая сложихме вътрешна и вече проблеми няма..Излежда тази джанта е била крива...
                        Honda Dominator 650
                        088ЧЧ93979-->Борис
                        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Мисля, че не е само от джантата. В моя случай става дума за нови и неизползвани до сега и гуми и джанти.
                          Това четох някъде:
                          Безкамерните гуми за разлика от камерните имат херметизиращ слой с дебелина между 1,5-2,0 mm, който е вулканизиран към вътрешната повърхност. На борта на гумите е предвиден уплътняващ гумен слой, осигуряващ необходимата херметичност с джантата.
                          Но тъй като качеството на руските гуми Кама напоследък много се повиши си мисля, че може и да станат. Надявах се някой колега да е слагал и карал камерна гума без вътрешна.

Коментар

Мисля, че не е само от джантата. В моя случай става дума за нови и неизползвани до сега и гуми и джанти.
                            Това четох някъде:
                            Безкамерните гуми за разлика от камерните имат херметизиращ слой с дебелина между 1,5-2,0 mm, който е вулканизиран към вътрешната повърхност. На борта на гумите е предвиден уплътняващ гумен слой, осигуряващ необходимата херметичност с джантата.
                            Но тъй като качеството на руските гуми Кама напоследък много се повиши си мисля, че може и да станат. Надявах се някой колега да е слагал и карал камерна гума без вътрешна.
                            Кама И-511 стават без вътрешна,Ласа ОК-144 също,но Вли-5 НЕ!!!Вли-5 се карат задължително с вътрешна и работно налягане 1.7 атм.-/данни на производителя/.

Коментар

Първоначално публикуван от tang Преглед на мнение
                              Преди известно време и аз бях пред дилемата какви гуми да взема за нивата , за да несе главаболя взех general graber AT2 205 75 15 за което не съжалявам въобще.
                              И аз на тях се точа, или на Kumho Road Venture AT, ама май генерала по ми харесва.
                              Александър

Коментар

Благодаря колеги! Не се чудете много и не отлагайте, защото ще има чувствително увеличение на зимните гуми. И дано да ми е грешна информацията.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X