Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви гуми,размер и цолаж макс стават на нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какви гуми,размер и цолаж макс стават на нива

Ами те Ласса-та също опират във вътрешната страна на задните калници при по-сериозно пречупване на моста, но не и във веждите и не ти ограничават хода на окачването, особено на задния мост. Общо взето точно около 72 см е пределната големина за стандартна Нива.

Коментар

Абе те на мен заводските К-156-1 ми опират леко ама щото съм с подкалници.Та както казва колегата сигурно ще трябват фланци.
      Последно редактирано от Петър Митрев; 03-11-10, 21:01.

Коментар

Първоначално публикуван от stankovich Преглед на мнение
        Компетус 4x4 е 73-74 см и ще опират,а ок 144 е 72-73 и няма проблем. Нещо за 1 см да опират не се вързват нещата.

на моменти имам чувството, че си говорим за различни автомобили.

В случая ме интересува на нива колко е най големия размер гума, който ще се побере, говоря за моята амове, пружини и т.н. всичко е заводско и сравнително ново, без никакво изпускане, спадане и т.н.
        Говориш за Компетус с ширина 205,а ОК-144 са широки не повече от 175-185.

Коментар

И аз това се опитвам да кажа, че проблема с опирането при Нива идва предимно от широчината на гумите, а не толкова от диаметъра им. В момента съм с 215 мм гуми и пада яко опиране особено в задните вежди. Просто не виждам как 205 гума няма да опира. Лошото е, че гумите който имат добър диаметър и съответно повишават просвета на джипката обикновено започват от 205 мм широчина...

Коментар

Компетус 4x4 е 73-74 см и ще опират,а ок 144 е 72-73 и няма проблем. Нещо за 1 см да опират не се вързват нещата.

на моменти имам чувството, че си говорим за различни автомобили.

В случая ме интересува на нива колко е най големия размер гума, който ще се побере, говоря за моята амове, пружини и т.н. всичко е заводско и сравнително ново, без никакво изпускане, спадане и т.н.
            щом всичко ти е заводцко по-голяма гума от 195 неможеш да събереш.

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
              щом всичко ти е заводцко по-голяма гума от 195 неможеш да събереш.
              195/80/16= 718 мм. това ли е максимума?
              Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
              Dacia Duster 4WD

Коментар

Много трудно ще е да намериш такава гума...
                Александър

Коментар

195/80/16= 718 мм. това ли е максимума?
                  без лифт и изрязване на веждите по големи гуми неможеш да сложиш.

Коментар

Благодаря за разясненията и уточненията, но наистина читава гума с размер 195/80/16 май не може да се намери. Ще караме с квото имаме. (175/80/16)
                    Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
                    Dacia Duster 4WD

Коментар

Някой може ли да направи сравнение между И511 и Я457.Става дума коя как се държи на сняг (утъпкан и рохкав).Едната се води зимна, а другата всесезонна, но все пак ми се иска да чуя и мнението на човек карал с тези гуми.

Коментар

Живот и здраве за първи път ще карам с И-511. Много нещо изчетох. На този линк малко по надолу в мненията дискутират именно тези две гуми. Специално руснаците, макар че са си небрежни в качеството на гумите, маркират ли ги със снежинка значи са изпробвани на сняг.
                        http://www.niva4x4.ru/viewtopic.php?...er=asc&start=0
                        Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Не предпочитам посоковите гуми а тези са точно такива. Могат да се монтират само от едната страна на колата. Иначе при неправилно износване по една или друга причина в сервиз за демонтаж - монтаж, допълнителни разходи и губене на време.
                          Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Колега, обезателно докладвай как се държат тия гуми, защото аз съм скептичен към руските гуми - откакто руснаците нямат на разположение каучук, всяко изречение съдържащо думите "гума" и "руска" ме притеснява.
                            Относно гумите, искам отново да попитам колегите с ласа ОК 144 (Янко) - карат ли колата на асфалт с тях и как се отразява това на разхода на гориво и изобщо пътното поведение на колата, по тежки ли са от ВЛИ-5 (колко всъщност тежат). Просто за пролетта/лятото/есента трябва да сложа нови гуми и искам да знам какво да търся - рационалното решение за мен са АТ гуми, но вече ме хвана крастата, която се лекува с много кални бани.
                            Александър

Коментар

За сега мога да споделя, че са по тихи на асфалт от К-156. На мокра настилка спират добре и не поднасят. Може и да си въобразявам, но ми се струва, че колата по-бавно ускорява с тях. Монтирах ги без вътрешни, макар че срещнах съпротива при гумаджиите. Учудващо малко олово за баланс. Държат си въздуха и не изпихват.

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                                Колега, обезателно докладвай как се държат тия гуми, защото аз съм скептичен към руските гуми - откакто руснаците нямат на разположение каучук, всяко изречение съдържащо думите "гума" и "руска" ме притеснява.
                                Относно гумите, искам отново да попитам колегите с ласа ОК 144 (Янко) - карат ли колата на асфалт с тях и как се отразява това на разхода на гориво и изобщо пътното поведение на колата, по тежки ли са от ВЛИ-5 (колко всъщност тежат). Просто за пролетта/лятото/есента трябва да сложа нови гуми и искам да знам какво да търся - рационалното решение за мен са АТ гуми, но вече ме хвана крастата, която се лекува с много кални бани.
                                За Ласа ОК 144 съм писал доста в темата,но ето и нещата на кратко:за асфалт не са добро решение-/по тежки от Вли-5,много шумни между 50 и 60км/ч,Разход на газ-извънградски 11л. при 90-100км/ч./За терен са подходящи:пресен сняг до 50см.-никакъв проблем,на кал са супер-/но не и на много дълбока или в блато/.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X