Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На таблото не ми работят уредите за охлаждането на двигателя и нивото на горивото

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    Пусни допълнителен + към уредите за гориво и температура , не се занимавай с допълнително разглобяване и търсене на проблема!
    https://youtu.be/oCFMGY258jk

    Коментар


    • blackfirefly
      blackfirefly коментира
      Редактиране на коментар
      Това връзване не елиминира ли стабилизатора на напрежението!?!

  • #17
    Да елиминира го!

    Коментар


    • blackfirefly
      blackfirefly коментира
      Редактиране на коментар
      Колко е удачно тогава!?!

  • #18
    Ще ти работят уредите отново!

    Коментар


    • #19
      Проблемът беше напукани спойки по платката на таблото, които не могат да се хванат без лупа. Запоих ги и за сега всичко работи нормално. Благодаря на всички, които се включиха по темата!
      Only after the last tree has been cut down,
      Only after the last river has been poisoned,
      Only after the last fish has been caught,
      Only then will you find that money cannot be eaten.

      Коментар


      • mishomishev
        mishomishev коментира
        Редактиране на коментар
        Аре бе не могат! Нали от самото начало ти казах че е лоша спойка.
        По принцип много лесно и бързо ги лекуваме - като свалиш таблото веднага с четката и коресилина(не е какъв да е) веднага чистиш и търкаш с четката.Коресилина сваля всички мръсотии ама и прави пукнатините видими.Защото в тях остава една черна мръсна ивица.Същото се вижда и в тинола.По принцип като го презапоиш веднага се оправя.Ама ако искаш да го направиш както трябва - сваляш стария тинол и слагаш нов.Тогава си сигурен че поне 10 години няма да мръдне.Тинола старее и допълнително не е какъв да е.В смисъл има тинол който издържа на вибрации.

    • #20
      При мен след сваляне на таблото, за да оправя уреда за водата се загубиха лампичките за масло, динамо и ръчна, спря да работи и оборотомера,бензиномера заби в крайно дясно.Имам чувство, че при ваденето таблото опря някъде и прецърка, бях го оставил на контакт за да местя буксите и да видя кога ще заработи уреда за водата.В крайна сметка уреда за водата, който ми е най-важен се оправи но всичко друго освен километража угаснаСега работи единствено той и лампичките за фарове,мигачи и подгрев.Възможно ли е регулатора да се е сготвил, но въпреки това уреда за водата да работи?

      Коментар


      • mishomishev
        mishomishev коментира
        Редактиране на коментар
        То зависи от таблото - дали е просто или сложно(наситено с електроника).
        По принцип не вярвам да си повредил фатално нещо.Или си скъсал писта или ти е думнал бушон или самия стабилизатор е заминал.
        По горе някой питаше за елиминация на стабилизатора.Може наистина - ама не е желателно.Защото всички уреди за да бъдат точни - трябва да се захранват с точно определено напрежение - например 8 или 9Волта(най често) . Тогава показанието на уреда е точно.Ако го няма стабилизатора - захранването се колебае от 12 волта до 14.4 волта. Каква точност при това?!
        Не знам защо ви плаши този стабилизатор.Това е едно малко нещо с 3 крака и го има масово по магазините с електроника.Струва стотинки.Единственото което трябва да знаеш е колко волта стабилизира.И това е.Заменят се масово независимо от разликата в корпуса.Няма вариант да не го намериш.И работят безупречно.

      • Kirilpm
        Kirilpm коментира
        Редактиране на коментар
        Оказа се прав, думнала е писта, акуратно беше заменена с тънко кабелче, буксите презапоени, малките бронзови шайбички за уредите на водата и бензина почистени и таблото грейна.Бензиномера пак показва каквото си поиска, но майната му.Благодаря ти за насоките

    • #21
      Случайно някой да знае как се свалят стрелките на уредите, за да се достигне до въпросният стабилизатор?

      Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X