Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лада Нива - прекъсва на бензин!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Лада Нива - прекъсва на бензин!

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
    Ми няма толкова пластмаси в коша около него,както при европейските
    За радост...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      И какво му е поостарялото на този двигател?
      Концепцията като цяло.
      0898774443-Пламен.

Коментар

Първоначално публикуван от palltzone Преглед на мнение
        Концепцията като цяло.
        Айде бе. Бутала, биели, колянов вал, разпределителен вал с клапани, ...?
        Ти какво мислиш, че представляват съвременните масови двигатели?

Коментар

Че има какво още да се направи, има..... Но.....
          За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
          Honda Dominator 650
          088ЧЧ93979-->Борис
          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Ми сигурно знам и съм виждал. При положение че имам и сервиз.
            0898774443-Пламен.

Коментар

Здравейте колеги,още ме мъчи тая "кола" След смяната на какво ли не,придърпването спря,май се оказа тоя датчик на рездатката.Оправих динамота сега зарежда нормално,но пак излиза една грешка на компа, датчик на разпределителният вал,а чудното ми е,че тоя датчик го смених с нов???!?!?!Какво да правя?Паленето и е ужасно?!Сигурно вътя по 7-8 сек,за да запали,а това не е нормалноо...ох дайте съвет!

Коментар

Първоначално публикуван от banban Преглед на мнение
                Здравейте колеги,още ме мъчи тая "кола" След смяната на какво ли не,придърпването спря,май се оказа тоя датчик на рездатката.Оправих динамота сега зарежда нормално,но пак излиза една грешка на компа, датчик на разпределителният вал,а чудното ми е,че тоя датчик го смених с нов???!?!?!Какво да правя?Паленето и е ужасно?!Сигурно вътя по 7-8 сек,за да запали,а това не е нормалноо...ох дайте съвет!
                ХАйде от начало.
                Какъв е двигателя ?
                Какъв е проблема ?
                Трудно пали- ясно, а как работи на свободен ход ?
                Как работи натоварена ( в движение, при потегляна...) ?
                НА газ ли пали трудно или на бензин. Или на двете ?

Коментар

Нива модел 21214 инжекцион моно или пълен незнам,ама със сигурност не е карборатор.Един от проблемите който имаше беше по-време на движение и по-точно на 2000об.
                  колата сецаше,всеедно потегляш на 5 предавка!!!Това го оправих откачих тоя датчик за скороста на рездатката и всичко заспа....а ред преди това смених и тествах сумати датчици!Сменените датчици са на Колянов вал,разпределитен вал,датчик положение дроселова клапа,датичка на свободния ход,Дебитомера е изправен проверено!!!Динамото беше неизправно,оправих го релото се беше прецакало.Нивата е с обикновенна газова уредба (но така я купихме колата) на газ няма прблем,ВИНАГИ пали на бензин и след 2200 об. прехвърля на газ!!!Но колата на бензин неще да пали,на диагностиката излиза грешка на датчика на разпределителният вал-но той е сменен (може и да е менте ) При палене колата веднага загасва,трябва да помпаш педала на газта за да вдигне обороти и да прехвърли на газ,оборотите на бенц са твърде ниски и гасне,след ресет на компютъра колата пали без проблем,държи обороти,но след известна работа на дв-я пак излиза грешка заа разпределителният вал (Колата тук въобще не е работила на ГАЗ!) Утре сменям кабелите на свещите,понеже единият кабел е протъркан!!!

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                    ХАйде от начало.
                    Какъв е двигателя ?
                    Какъв е проблема ?
                    Трудно пали- ясно, а как работи на свободен ход ?
                    Как работи натоварена ( в движение, при потегляна...) ?
                    НА газ ли пали трудно или на бензин. Или на двете ?
                    Щом говори за компютър, значи е 1.7
                    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Нива модел 21214 инжекцион моно или пълен незнам,ама със сигурност не е карборатор.Един от проблемите който имаше беше по-време на движение и по-точно на 2000об.
                      колата сецаше,всеедно потегляш на 5 предавка!!!Това го оправих откачих тоя датчик за скороста на рездатката и всичко заспа....а ред преди това смених и тествах сумати датчици!Сменените датчици са на Колянов вал,разпределитен вал,датчик ............
                      Прегледай си гофрирания маркуч на бенз. помпа. Тя е потопена в резервоара с една кошница.
                      Този маркуч , АКО е скъсан (трудно се вижда....) - не може да вдигне налягане в инж. рейка (3 атм.) и съответо няма гориво .
                      Това остава да се види.

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                      Щом говори за компютър, значи е 1.7

Боре - нямам нужда от посредник, при разговорите с колеги.
                      Ако имаш някакъв съвет по темата - давай. Ако не - изчаквай да си кажем с колегата каквото ще си казваме.

Коментар

С какво мога да измеря налягането в рампата в домашни условия,за да установя че налягането е малко?

Коментар

A и сега сетих,ами нали като се ресетнат грешки работи нормално?Ако няма хубаво налягане няма да работи...при появата на грешките край,пали от втория третия път,неможе да се изфорсира...гасне....май май е тоя датчик на КВ или на РВ ..НЕЗНАМ!

Коментар

С какво мога да измеря налягането в рампата в домашни условия,за да установя че налягането е малко?
                            С нищо.

A и сега сетих,ами нали като се ресетнат грешки работи нормално?Ако няма хубаво налягане няма да работи...при появата на грешките край,пали от втория третия път,неможе да се изфорсира...гасне....май май е тоя датчик на КВ или на РВ ..НЕЗНАМ!
                            И какви грешки ти дава ?
                            НЕдостиг на гориво, ниско налягане в рейката, отворена вакумна система (смуче от някъде въздух )... какви грешки изписва?

Коментар

Значи по-памет грешките бяха няколко. Една беше с код 0340 - Неизправен датчик РВ.
                              Богата смес - тук да спомена че съм сменил ламбда сондата...
                              Липсващи инжектори 1,2,3,4 - това е заради газта ...
                              За други грешки не се сещам!

Коментар

По принцип трудното палене идва когато се скапе датчика на разпределителния вал.
                                0898774443-Пламен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X