Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лада Нива - прекъсва на бензин!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Лада Нива - прекъсва на бензин!

Първоначално публикуван от banban Преглед на мнение
    Колеги,пак същата история,в понеделник отново ще откарам нивата, на газаджиите, да си я погледнат...не напразно съм им дал 40лв !
    И проблема си остава същия,трудно пали на бензин,неможе да държи обороти,(освен ако колата е загряла)като подаваш газ заглъхва и гасне требва много плавно да се натиска педала на газта (кофти)
    А възможно ли е от въздушния филтър да е проблема,щото е разбит...търся кутия но не откривам....в магазините тука няма.Кажете дали в интернет има някакъв начин да се поръча кутията за въздушния филтър.
    Като си инжекцион- трябва да имаш датчик за положение на дроселовата клапа( за въздуха). Обикновено е букса с три кабелчета и е на видно място.
    Провери си тази букса - имаш не добър контакт на един от кабелите.
    Започни от тази букса .

Коментар

До: Лада Нива - прекъсва на бензин!

Колко въздух да влиза през дроселовата клапа се определя със самата клапа, тя е свързана към педала за газ. Дебитомерът просто мери вятъра в тръбата. Като е повреден, може да показва каквото си иска, а компютърът чинно ще си смята грешно количество гориво от тези грешни показания.

Коментар

От: До: Лада Нива - прекъсва на бензин!

Здравейте колеги.След дълго лутане по-майстори разни,Нивата не работи както трябва.
        От доста време насам чета форума за прблемите по-нашите аУтомобили.Наскоро смених 3 датчика,на празния ход,положението на дроселовата клапа и тоя на коляновия вал.От колегата Ясен разбрах,че дебитомера и ако сдал багажа колата "ще лудее",днес направих опит с тоя датчик,поставих го на друг ВАЗ 21214 който е без никакви проблеми (и си е на бензин-няма ГАЗ) колата си вървеше перфектно,значи датчика си е добре.Имам кабел за диагностика на Ваг-Ком 10.6 с който си права сами (любителски) диагностиката на VW Bora,със същия кабел през ОБД2 права и диагностиката на Нивата там ми изписваше грешка в датчик колянов вал и грешка в инжекторите цилиндри 1,2,3,4 (Това е когато е работила на газ) След като изтрия грешките и колата работи само бензин появява се не веднага след около ден каране грешка в датчика на коляновия вал.Дразнещото в случая е,че при точно 2000 об. колата направо почва да подскача (претрисане всеедно искаш да потеглиш направо на 5 скорост) и неможе да ускори повече това - на бензин,а на на газ по-малко,но се усеща.Незнам какво да права,свещите ги смених с такива на БЕРУ,единствено кабелите все още не съм.На газ като че ли по не се усеща това подскачане....Друго забелзах като караш колата повече от 20 мин. тово притрисане понякога изчезва колата става нормална без никакви ядове(нормално ускорение и агресивност).Но като спра и пак запаля пак е същото на 2000 оборота пак започва да откача.Дайте някакъв съвет.... (Да подчетая баща ми я кара колата и той вече и е свикнал,а мен това ме влудяваа!!!!)

Коментар

От: Лада Нива - прекъсва на бензин!

Датчикът на коляновия вал нещо е разместен. Пробвайте някак да го приближите или отдалечите до зъбите на шайбата, но без да опира.

Другата възможна беда е прекъснат проводник по веригата на датчика.

Коментар

Как да го приближа като е точно фиксирано мястото?АКо е прекъснат въбще няма да пали,пробвъл съм с откачен-не пали!Гледах кабелите за свещите добре са...възможно ли е да е от тях?Да е пък сдала багжа бенз.помпа?С какво да измеря налячгане то в рампата?И колко е нормално налягане там?А възможно ли е някой ижектор да не работи както трябва и от това да се получават подскоците?Незнам вече се отчаях от колата!

Коментар

Провери и датчика на раздатката от него прави тези неща.

Коментар

Датчикът на раздатъчната кутия може направо да го откача. От него само ядове и нищо полезно не прави.

Коментар

Моят още преди година гората си го взе в буквалния смисъл.
                  След една по-тежка разходка огледах автомобила отдолу и датчика го нямаше,балабар с кабелите.
                  Изолирах остатъка от кабелите и карам така без каквито и да е грижи,както на бензин така и на газ.

Коментар

Колеги значи трябва да пробвам,но съм си и наумил да сменя кабелите на свещите!!!Вие какви ще ми препоръчате?Днеска пак я карах колата горе долу 100 км.Точно на 2000 оборота сеца колата като луда!На газ се усеща по-малко но все пак се усеща,а на бенц,ще изкърти тампоните на двигателя заедно със скоростите и рездатката
                    Утре ще ви кажа какво е станало.Живи и здрави!

Коментар

Нали имаше кола за замена на модули-виж та смени тоа сензор на КВ.Ясен ти казва много пъти,че щом е с електронно управление трябва да се срещне с електронен тестер.И там на първа позиция казва основната причина.(Ако диагностикът ти не е забравил точка първа-проверка на механичното състояние на силовия агрегат)Успех!
                      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Здравейте отново колеги,след едноседмично отсъствие пак съм тук.Мога да се похваля,че оправих колицата с помоща на един майстор и с моя ентосиазъм (твърдо бях решен,"че няма начин да няма начин") с толкова базикане,толкова четене,пробване подмяна на датчици (поне са ефтини за нашата кола) Нивата взе че тръгна !
                        Вчера смених ламбда сонда,днеска тоя фазов датчик (датчик на разпр.вал) колата мърка,ускорява като луда!!!!ТА ТОЯ СКАПАН ДАТЧИК ФАЗОВИЯ БЕШЕ НАЙ ПРОБЛЕМЕН И СТАНАХА ЕДНИ ТАКИВА СЪКАТИИ, и във филма листопад ми се струва че ги няма.Датчика така се беше раздул (дали е нормално незнам),че се наложи да отворим дв-я отгоре и с една ножовка да го срежем,иначе няма вадене (понеже го строшихме от външната страна) ) !!!Сменихме го с новия, и всичко по-обратен ред ( Сглобяване )
                        Откачих за 10-15 мин клемите на акумолатора да се реснат грешките и какво да видя ЧУДОООО Колата започна да си пеее,да си мърка,на 2000 об.няма да придърпва,ускорението си е на макс,абе всеедно колата е нова (тя е още на 37000 км. младичка е ) Но все пак я оправих,Благодарение на вас и на целия ФОРУМ с полезната си информация!!!Друго забелязах на диагностиката че освен тия грешки който имаше,докато работи колата и в диагностиката на "живите данни" зареждането показваше 11,8 - 12,2 V което не е нормално и алтернатора май е сдал багажа.Четох в темите за подобни проблеми,имало ремонтни комплекти за този вид алтернатори 90 амперов.Търсих в интернет но не открих,можети ли да ме по-съветвате от къде да си нмаря?!Още веднъж Ви Благодаря на всички бъдете ЗДРАВИ!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от banban Преглед на мнение
                          ремонтни комплекти за този вид алтернатори 90 амперов.
                          Той е Бош някой си модел (пише на него). Не мисли за "ремонтен комплект", ами смени четките. Ама първо направи няколко кръгчета с колата, да не се окаже че алтернаторът е наред, а само батерията е изтощена.

Коментар

Да за съжаление братушките са прекалили с датчиците и електрониката в този модел за да може да покрие евро сертификатите.Този иначе доста поостарял двигател.
                            0898774443-Пламен.

Коментар

И какво му е поостарялото на този двигател?

Коментар

Ми няма толкова пластмаси в коша около него,както при европейските
                                Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X