Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лада Нива - прекъсва на бензин!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лада Нива - прекъсва на бензин!

Здравейте колеги,нов съм в форума и искам да се обърна към Вас за помощ,също така се извинявам и ако я има темата,четох бая в форума но не открих моя проблем.
    Проблема е следния,Нивата е 1.7i 2005 г.с газова уредба,винаги пали на бензин и след 2500 оборота сменява автоматично на газ,но от преди 3-4 дни въобще неможе да работи на бензин,като земеш да я форсираш чак след 2500 об.се изфорсирва,а преди тва сеедно работи на 2 цилиндъра...преди не беше така...а като е на газ нема никакви ядове лети...с една дума.Като настъпиш газтта след 2500 об.дажи,махаш крака и колата почва да гасне неможе грам да задържи обороти,преди да изгасне подавам леко газ и със 300 зора качва обороти,дажи нещо сеедно припуква в двигателя Колеги помагай,мерси предварително

До: Лада Нива - прекъсва на бензин!

Налягането в рампата измервано ли е? Ламбда-сондата жива ли е? Има ли дебитомер този модел, ако има гръмвал ли е?

АГУ - инжекционна или обикновена (с плочка и кранове)?

Коментар

АГУ-то е обикновенно,но работи
      Има ламбда сонда...не е замервана...чак в понеделник ще я карам на газаджии да проверяват системите там,но де да знам,преди време редевно гръмваше въздушния филтър,щото газовата уредба не беше настроена правилна...откакто я карах да оправят газта да я регулират сичко се оправи немаше никакви детонации...а сега се появи тоя пробелм с бензина....
      Има ли нещо винтче ли кранче ли....за подаване на повече бензин към двигателя,а изобщо как се регулира бензина?

Коментар

Има датчик за разхода на въздух /намира се точно след въздушният филтър / но не би трябвало да създава такива проблеми.
        1. Мисля си за датчика за положение на дроселната клапа. Може да го провериш с мултицет.
        2. Би трябвало да имаш предпазен клапан на въздуховода заради газовата уредба. /муфа с надяната отгоре гума/ ако е изместена от лек гърмеж от там смуче въздух но би трябвало да светва и оранж.лампа
        Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Първоначално публикуван от banban Преглед на мнение
          АГУ-то е обикновенно,но работи
          Има ламбда сонда...не е замервана...чак в понеделник ще я карам на газаджии да проверяват системите там,но де да знам,преди време редевно гръмваше въздушния филтър,щото газовата уредба не беше настроена правилна...откакто я карах да оправят газта да я регулират сичко се оправи немаше никакви детонации...а сега се появи тоя пробелм с бензина....
          Има ли нещо винтче ли кранче ли....за подаване на повече бензин към двигателя,а изобщо как се регулира бензина?
          В случая изглежда по-скоро че бензинът е в излишък, а не в недостиг.

На инжекционна система бензинът може да се регулира от 3 места - от налягането му в рампата, от софтуера и от сигнала на ламбдата. Единственото "кранче" е въпросното налягане, ако има откъде да се промени настройката му. Обикновено няма.

Софтуерът може да бърка количеството бензин, когато сигналите от някой датчик не са смислени, защото датчикът е повреден. При АГУ най-редовният проблем създава датчикът за масов разход на въздух (дебитомер).

Коментар

Мхм...значи аз немогада се справа с тези неща.Понеже съм от Банско,а тука едни "майстори"казват "тука никой неможе да ти я направи,карай я в София.."
            а София ми е малко далече,познавате ли някой добър майстор в Благоевградски окръг да му откарам колицата,че без нея неможе!!!!!!
            Не съм спец.но ако има проблем в тия датчици,защо тогава колата върви на ГАЗ ?

Коментар

Мхм...значи аз немогада се справа с тези неща.Понеже съм от Банско,а тука едни "майстори"казват "тука никой неможе да ти я направи,карай я в София.."
              а София ми е малко далече,познавате ли някой добър майстор в Благоевградски окръг да му откарам колицата,че без нея неможе!!!!!!
              Здравей.Първо добре дошъл,съседи сме с теб-аз съм от добринище,ако търсиш добър газаджия в складовете на едро в разлог в най-долниа край има едни момчета разбират си от работата.Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
                Здравей.Първо добре дошъл,съседи сме с теб-аз съм от добринище,ако търсиш добър газаджия в складовете на едро в разлог в най-долниа край има едни момчета разбират си от работата.Поздрави
                А Динко Захов познаваш ли го?Той се разправа с газ в Разлог.Предния път на него карах Нивата добре я оправи...сега чак в понелник трябва да я карам....с/у ДАП-о се намира ако се сещаш...

Коментар

защото на газ като работи, компютърът се грижи само за искрите, а тях ги смята от по-малко сигнали.

Коментар

Ехааа,а аз си мислех,че нивата е по опростена кола....но живи и здрави в понеделник отива на "чичо доктор" и след тва ще ви кажа какво и е било. Ако я поправят де .

Коментар

Колеги,днеска си взех НИВИЧКАТА....готова е ....проблема беше следния:
                      Смучеше въздух преди дроселовата клапа и замърсени датчици около дросела.Проблем който и аз можех да си го отстрана,ама нали незнаех...взема ми 40лв.дали е мн. или е малко незнам.Доволен съм колата върви...само,че ми се струва оборотите са малко ниски,600об. незнам,аз подам леко газ и се оправят около 800об.Поздрави на всички и мерси на всички колеги които ми помогнаха!!!!

Коментар

само,че ми се струва оборотите са малко ниски,600об. незнам,аз подам леко газ и се оправят около 800об.Поздрави на всички и мерси на всички колеги които ми помогнаха!!!!
                        600об.м. и за мен са ниски.Това все пак не е дизел.... Опитай малко да ги вдигнеш.... Но щом след подаване на газ ги вдига на 800, да не би клапата нещо да заяжда?
                        Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Колеги,пак същата история,в понеделник отново ще откарам нивата, на газаджиите, да си я погледнат...не напразно съм им дал 40лв !
                          И проблема си остава същия,трудно пали на бензин,неможе да държи обороти,(освен ако колата е загряла)като подаваш газ заглъхва и гасне требва много плавно да се натиска педала на газта (кофти)
                          А възможно ли е от въздушния филтър да е проблема,щото е разбит...търся кутия но не откривам....в магазините тука няма.Кажете дали в интернет има някакъв начин да се поръча кутията за въздушния филтър.

Коментар

Кутия ще търсиш от вносителя, но бедата едва ли е от нея. Освен, ако не влиза покрай филтъра мръсен въздух в двигателя.

Проблемът ти е в дебитомер, датчик за дроселова клапа или дюзи. Ако караш без въздушен филтър, всичко това може да е умряло, както и други неща.

Коментар

...Благодаря колега....през новата седмица ще се опитам да набавя необходимите неща...и да ти кажа и мене ме съмнява тоя филтър...но поправи ме ако греша,нали дебитомера за въздуха след въздушния филтър,нали той определя колко въздух да навлиза към дросела?Така ли е или съм в грешка?Ако е повреден как мами компютъра и последствията какви са от това?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X