Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво може "Нива"-та

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Какво може "Нива"-та

Здравейте отново колеги-днес имах доста свободно време и без много да му мисля събрах бойната група и се отправихме към покрайнините на вр.Бакаджик.Задачата беше да пробием преспите и да влезем да караме в същината на гората...с доста зор и засилки успяхме.
    Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
      Модератор: Темата произхожда от тук

Колеги с НИВИТЕ - аз съм много нов и бос по Нивата , но :

Искам да споделя моето мнение за този автомобил - джип - приятел :

Преди 3 дни тръгнах за Гърция с моята НИВА. Така се наложи - можеше да я оставя на колегите там да си вършат работата и за това . Пътуването по асвалт си е малко уморително - усещат се вибрации , караш със 100 максимум ( иначе става шумно ), седалката ще я сменям - заради удобство. Разхода - 9.5 лв на Газ , малко повече на бензин - 13 литра ( но центровката е на Газ).
      Не се наложи да я изоставям и се върнах с нея - около 2000 км , от които над 300 по черен път. За жалост - черен път в Гърция е като наш асвалтов с дупките - но ....пак намерих къде да я пробвам тежко катерене.
      Връщайки се в БГ - минах през Благоевград . След хотела - отидох да посетя парк Рила. Имаше много сняг - охраната ме посъветва да се пробвам през по-долен път ( преди дървените стобори ) - да видя до къде ще стигна ....? С усмивка !
      След влизането по черния път - покрай къщичките - се отива към връх Царев връх . Само верижен трактор е минавал и направил просеки и писти.
      Та, колата за която и аз бях скептичен - мога само да и се възхитя.
      Бях с джипиеса и стигнах до края на следите от верижния трактор - на височина 1780 м ( НВ) От там започваше сняг и ..... нямаше вече път . Отделно паднали дървета само за резачка.
      На връщане - падна мъгла ( през цялото време валя средно между сняг и дъжд ).
      Та на връщане се обърках и хванах друга просека ( следите дълго ще личат ). Слезнах до края на просеката и ...... за втори път се наложи да качвам Царев връх . НИВАТА успя и втори път - въпреки доста мократа пръст ( кал) вече . Отделно има вода от дерето , но .... за Нивата нямаше проблеми.
      До тук всичко е нормално, но..... аз съм с гуми за асвалт ( вероятно от бус ). Нивата е без каквато и да е подготовка - фабричното си изпълнение. Няма лебедка . Въобще - идилия !
      Ако някой е наоколо - може да отиде да качва този маршрут - доста е приятно . Може да се ориентита по следите на Нивата - те доста време ще се виждат (наоколо няма живот ) И да каже колко градуса е наклона ?
      Като чета колегите как си подготвят колите ( НИВИТЕ) - се чудя къде ли карат с толкова сериозна подготовка ? Споделете и на мен !
      Снимал съм малко - но сега съм просто разбит и - ще качвам друг път клиповете.
      За Нивата - или добро , или нищо - всичко друго е незнание !
      Трудно е да се повярва , че с толкова малък двигател може да се изкачват върхове ! Аз повярвах вече ! ( а мислех друго )
      Поздрави на всички колеги !
      Поздрави и от мен! От днес съм във форума! Един приятел ме запали. Под 10 л. ми гори и на бензин и на газ. С газов инжекцион Бардолини съм. Нивата я купих нова - на 2 г. е. И вече съм минал 60 000 км.

Коментар

А някоя снимка в действие за да сме по темата???Или още ти е новичка и не си я прежалил???

Коментар

Първоначално публикуван от Doni_62 Преглед на мнение
          Поздрави и от мен! От днес съм във форума! Един приятел ме запали. Под 10 л. ми гори и на бензин и на газ. С газов инжекцион Бардолини съм. Нивата я купих нова - на 2 г. е. И вече съм минал 60 000 км.
          как под 10л.бре да нея припалваш само на паркинга.обикновенно горят малко повече.

Коментар

Явно говориш за разход извън града лятно време при идеални пътни условия и скорост около 80-90км.ч.В момента повечето Ниви на колегите и моята разбира се горят реално 15-18 газ,тъй като се експлоатират в сравнително тежки зимни условия.Сигурен съм,че и твоята ще даде такъв разход,ако тръгнеш да караш след мен-/нас/.

Коментар

Колеги пишете реални неща и аз карам нива но при този терен в който е снимана разхода да е под 20л. не зависимо газ-бензин.просто сънища.Моята е 20л.бензин.За равносметка Нисан Терано 2.8 -18л дизел

Коментар

Колеги днес Нивата ми прави точно 2 години в моите ръчички-та по този повод реших да и напомня за какво е при мен...и тя да ми покаже какво може...
                Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от niva men Преглед на мнение
                  Колеги днес Нивата ми прави точно 2 години в моите ръчички-та по този повод реших да и напомня за какво е при мен...и тя да ми покаже какво може...
                  В цялата тази фотосесия главните герои май са дългите въжета,талпите и крика.Иначе Нивата е номер 1 .Пет години я коланих мойта 85-ти набор червена хубавица.Никъде не ме е предавала,само веднъж легнах на корем върху един лед и гумите останаха сираци.Добре че имах телефон....и дойде един Белорус.Пък снимки ...не трябваше да се правят
                  МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Сега гледам си с Фероза-как е тя като проходимост-какви са ти впечатленията?Винаги съм се заглеждал по Ферозите-кефят ме и ми се струва,че са яки машинки-твоите впечатления колега?

Коментар

Първоначално публикуван от niva men Преглед на мнение
                      Сега гледам си с Фероза-как е тя като проходимост-какви са ти впечатленията?Винаги съм се заглеждал по Ферозите-кефят ме и ми се струва,че са яки машинки-твоите впечатления колега?
                      Моите впечатления са че не е по добра от Нивата:1-по-ниска проходимост,2-по -малко вътр.пространство,3-неоправдано скъпа поддръжка(един възд.филтър струва 25 лв.,а пък ако го видиш какъв ташак е...),4-гори повече(и на газ и на бензин),5-по-ниска товароносимост(4 души и си на тампони),6-отвратителна возия(и лошото е че е непоправимо,7-слаба ел.система(детско генераторче-включени фарове и като светна бойния фар....кандила),8-слаб съединител(вече два пъти замирисва),9-доста гние,дори шасито което би трябвало да е последно.Знам,че много колеги ще кажат..да карам Нива-и това ще стане или да правя доработки,но какъв е смисъла ...да ги направили в завода.Но като гледам наследника на Фероза-Териос се успокоявам.Въобще автомобилостроенете върви към все по-големи простотии и изгъзици(електроники,комън рейли).Не случайно Нивите,G-класите ,Тойоти до 95 год държат цени макар да са на 4-5 петилетки.
                      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Колега,Mihov 1969,шапка ти свалям за това което си изказал по-горе.Евала още един път,защо ли....защото постоянно чувам врели некипели за западните джипове и затова нивата колко се чупела и че постоянно си "под нея" за ремонт от личен опит мога да кажа че 1.6 е била до време немога да кажа точна дата,но мисля че последния модел на нива със стария "фейс лифт"-полегналите стопове е някъде до 1993-1994,след това пускат за много малко време през 1995 нива също със 1.6 мотор,но вече с новият "фейс лифт"-стоповете нагоре и таблото от новото.Това което искам да кажа е че хората остват с отрицателно впечатление поради доста причини при покупна на лада нива(говорим за 1.6).1Купето видимо в добро състояние,но след по-малко от година експлотация и юркане по баирите или както е в моя случай 24/7 с ремарке на опашката започва да покзва вече оморените места на купето,не от руска "недодяланост" на всекиго е известно за умората на метела,е какво ще правим с ламарина на 30+год,която е с дебелина 4-5мм.2Някой тарикат зада се откачи от на пръв поглед хубавата нива,бам слага подобрителче в двигателя...като иде копувачът леле...тя работи пушка двигателя спи и така.3 За 20+години експлотация и дърляне тая нива е нормално да предаде ходовата част,че има ли джип който е дрънкан 20години и да не е счупил нищо.Лично аз мога да ви кажа,хорта плюят нивата,но напразно-тук не говорим за подготовка на джип,която в крайна сметка дасе равнява на стойноста на апартамент в гр.Благоевград(просто давам пример),говорим си за кола която след покупката си да започне даси върши задълженията.Вярно е има някой калпави неща по нивата и едно от тях е руският съединител,но хората са измислили заместител немски Лук.Руски съединител при мен неможе да издържи и 6000км заради ремаркето с Лук вече 40 000км не е мръднало нищо.Използвам си нивата като градска кола и междо градска,занимавам се с животновъдство и през латото говедата ходят по гората.В месноста безбог над Добринище-та зада се стигне до хижа безбог има 2 начина.1с лифта,което си е един вид изживавяне защото лифта е от старите седалкови за 2ма човека.2С кола(джип),случката е следната тръгват едни момчета с няколко джипа,по спомен Г-класа тойота нисан и последния немога да си го спомня та питат ме мен-абе може ли да ходи джип до хижа безбог.Аз им отговорих ами до сега лично аз с моята нива съм се качил на 10 пъти...отговор от единия шофьор ехеее щом тая нива се е качила то остава ние дане се качим,незнам може и да бяха някой колеги от форома,но на тругия ден отивам аз да видя как е стоката и засичам отново момчетата с джиповете и пак тоя надутия казва...абе ти верно ли ходиш с тая нива на хижа безбог-отговорих му аз ако не вярваш оди питай лифтаджиите.Човека каза ми то тоя път е ужас,стигнахме до някъде и се отказахме върнахме се направо отвратителен път.Ето пак го казвам изкачил съм се над 20пъти по тоя отвратителен път и нивата е още здрава движи си и нищо не съм сменял,пък е дасе строши нещо.Ремонта ще е за 10-20леа както се казва-Кво ти пука.Колега mihov 1969 сее изразил много правилно-купи си стара барака и да видиш кво те чека,тук искам да отбележа и нещо друго.Колкото по нови стават джиповете,толкова по "паркетни"стават а руския колкал от както е създаден и до ден днешен нищо не е променено и не вярвам скоро дасе промени нещо.Един ден рано или късно старите джипове ще остана в историята-нищо не е вечно.

Коментар

С трима колеги ходихме по работа в Беласица (планина до Петрич, м/у България и Гърция. Пътувахме с Нива 1,7и. Не знаехме пътя в планината, затова се качи да ни води местен човек с опит. Беше дъждовно и много кално, но от хубавата кал, дето сама пада от гумите. По едно време пътя се превърна в стръмна урва, насечена от дълбоки вади, отляво - свлачище 50-60м, отдясно - няколко метра стръмна стена, а шофирането мина в категорията "руска рулетка". Едно място ми се видя по-твърдо и спрях, за да слезнат хората - поне за тях да не мисля. Продължих нагоре с голямо кълчене, но накрая намерих обръщало и след 4-5 маневри тръгнах обратно. Когато слязохме благополучно в селото, питах водача с кой акъл ни е завел на онова кофти място, а той ме разби: "Вчера там с моя джип се преобърнах в урвата и исках да видя дали Нивата ще мине"...
                          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                            С трима колеги ходихме по работа в Беласица (планина до Петрич, м/у България и Гърция. Пътувахме с Нива 1,7и. Не знаехме пътя в планината, затова се качи да ни води местен човек с опит. Беше дъждовно и много кално, но от хубавата кал, дето сама пада от гумите. По едно време пътя се превърна в стръмна урва, насечена от дълбоки вади, отляво - свлачище 50-60м, отдясно - няколко метра стръмна стена, а шофирането мина в категорията "руска рулетка". Едно място ми се видя по-твърдо и спрях, за да слезнат хората - поне за тях да не мисля. Продължих нагоре с голямо кълчене, но накрая намерих обръщало и след 4-5 маневри тръгнах обратно. Когато слязохме благополучно в селото, питах водача с кой акъл ни е завел на онова кофти място, а той ме разби: "Вчера там с моя джип се преобърнах в урвата и исках да видя дали Нивата ще мине"...
                            То това намирисва на психопатия....що не го интервенирате нещо този водач..я лоботомия,я кютек.

Коментар

Абе "трапер" ти си много спокоен човек Шапка ти свалям. Докато четях и ми се дигна адреналина.
                              С какъв джип се е обърнало в урвата това говедо?

Михов радвам се, че сравняваш впечатленията си от фероза и нива. Малко хора биха били обективни. Особено в полза на Нива.
                              Последно редактирано от Гергин; 07-02-10, 09:27.
                              Пийте червено вино! Дава здраве.
                              А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

Първоначално публикуван от ggs Преглед на мнение
                                Абе "трапер" ти си много спокоен човек Шапка ти свалям. Докато четях и ми се дигна адреналина.
                                С какъв джип се е обърнало в урвата това говедо?

Михов радвам се, че сравняваш впечатленията си от фероза и нива. Малко хора биха били обективни. Особено в полза на Нива.
                                Бил е със Сузуки Самурай. Според него на колата нищо й нямало, само покривът малко се смачкал и стъклата ... Явно, главата му е много твърда, а и вътре няма много за мачкане.
                                Последно редактирано от trapper; 07-02-10, 09:42. Причина: уточнение
                                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X