Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво може "Нива"-та

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво може "Нива"-та

Модератор: Темата произхожда от тук

Колеги с НИВИТЕ - аз съм много нов и бос по Нивата , но :

Искам да споделя моето мнение за този автомобил - джип - приятел :

Преди 3 дни тръгнах за Гърция с моята НИВА. Така се наложи - можеше да я оставя на колегите там да си вършат работата и за това . Пътуването по асвалт си е малко уморително - усещат се вибрации , караш със 100 максимум ( иначе става шумно ), седалката ще я сменям - заради удобство. Разхода - 9.5 лв на Газ , малко повече на бензин - 13 литра ( но центровката е на Газ).
    Не се наложи да я изоставям и се върнах с нея - около 2000 км , от които над 300 по черен път. За жалост - черен път в Гърция е като наш асвалтов с дупките - но ....пак намерих къде да я пробвам тежко катерене.
    Връщайки се в БГ - минах през Благоевград . След хотела - отидох да посетя парк Рила. Имаше много сняг - охраната ме посъветва да се пробвам през по-долен път ( преди дървените стобори ) - да видя до къде ще стигна ....? С усмивка !
    След влизането по черния път - покрай къщичките - се отива към връх Царев връх . Само верижен трактор е минавал и направил просеки и писти.
    Та, колата за която и аз бях скептичен - мога само да и се възхитя.
    Бях с джипиеса и стигнах до края на следите от верижния трактор - на височина 1780 м ( НВ) От там започваше сняг и ..... нямаше вече път . Отделно паднали дървета само за резачка.
    На връщане - падна мъгла ( през цялото време валя средно между сняг и дъжд ).
    Та на връщане се обърках и хванах друга просека ( следите дълго ще личат ). Слезнах до края на просеката и ...... за втори път се наложи да качвам Царев връх . НИВАТА успя и втори път - въпреки доста мократа пръст ( кал) вече . Отделно има вода от дерето , но .... за Нивата нямаше проблеми.
    До тук всичко е нормално, но..... аз съм с гуми за асвалт ( вероятно от бус ). Нивата е без каквато и да е подготовка - фабричното си изпълнение. Няма лебедка . Въобще - идилия !
    Ако някой е наоколо - може да отиде да качва този маршрут - доста е приятно . Може да се ориентита по следите на Нивата - те доста време ще се виждат (наоколо няма живот ) И да каже колко градуса е наклона ?
    Като чета колегите как си подготвят колите ( НИВИТЕ) - се чудя къде ли карат с толкова сериозна подготовка ? Споделете и на мен !
    Снимал съм малко - но сега съм просто разбит и - ще качвам друг път клиповете.
    За Нивата - или добро , или нищо - всичко друго е незнание !
    Трудно е да се повярва , че с толкова малък двигател може да се изкачват върхове ! Аз повярвах вече ! ( а мислех друго )
    Поздрави на всички колеги !
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 09-07-09, 06:27.

До: Представяне на нашите джипове - Лада Нива

Абе ше се сетиш и ти, ама Не случайно руснаците ги произвеждат толкова години вече
    Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Първоначално публикуван от ninurta Преглед на мнение
      Ето и нивата на jorkata 4x4
      Таблото от каква кола е ?
      Много добре е станало - поздравления !
      Покажи колата и от вън !

Защо колегите с Нивите не сте активни и не пишете много ?
      Не карате ли по черните пътища на България или криете приятните емоции за себе си ?
      Аз всеки ден карам по 50 - 60 км черен път ( или без път )- асвалта не го слагам въобще ( около 150-200 км на ден ).
      Очарован съм от проходимостта на Нивата- дори вече не търся гуми с голям грайфер. Не са нужни ( поне докато не се намокри терена от дъждове) .
      Ходих отново в Природен парк Рила -( преди 2 дни). Пробвах през Рилския манастир - но през билото няма път ( така ми казаха местните ) и се наложи пак през Благоевград да карам - качих се чак до снеговете по пътя( най-горната постройка ) - но там се качва и лека кола и няма какво да пиша !
      После опитах да стигна до Царев връх .... но .... дъждовете са отнесли пътя и са се образували големи канали - дълбоки по един метър и .... аз ги пробвах вече - скочих в канала- почти до преобръщане .Просто почвата под гумата се свлече и ... аз вътре.
      Снимах колкото можах , но трябваше да се изкарва Нивушата и ... не ми беше много до снимки. Все пак с малко подпиране - трима мъже от пропадналата страна и жената зад волана успяхме да излезнем от окопа без жертви и.... за минути ( вместо часове ). Дори и с голям грайфер намаше да съм по-добре .
      Просто късмет и усмивки ! Снимките след малко .
      След този провал - бях турист до върха ( Царев връх -2136м Н.В. ) и доста изплезих езика .
      Днес съм на по-лек режим - само 300 км асвалт и 10 км труден черен път - до пожара до Самоков и обратно .
      Сега съм в почивка и естествено съм във Форума . Пишете и вие как е !

На първата снимка е гъба която се издирва - който я открие , ако е така добър да сподели.
      На втората снимка - това е изгледа от Царев връх .
      Прикачени файлове
      Последно редактирано от bgbul; 22-05-09, 20:31.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение

Защо колегите с Нивите не сте активни и не пишете много ?
        Не карате ли по черните пътища на България или криете приятните емоции за себе си ?
        Е какво да се хвалиме. Харда за едни е нормално при нас с НИВА ... Седиме си кротко и им се смееме на "тежките" проходи
        Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Да освежа темата. Вчера се окалях доста . Пълзях по кардан( корем ) и на високи обороти .... но , преминах без слизане от колата . Не исках да се връщам през същите калища , но .... друг път нямаше. За това - със сериозен поглед .... отново по кардан , малко чукане от долу на каманаците ( но не им отворих да влязат ) и .... странно - пак преминах без да слизам . Е - с мокър гръб и з...- но преминах . После всичко ми се струваше асвалт и равно ( а си е доста труден терен .
          Всичко това над село Студенец ( миналогодишен пожар ). Пътя Пловдив - Смолян - на 60 км ( 4 км след с. Хвойна ) в дясно.
          После 8км черен път и следва трудния терен. Никой не ходи там с кола ( само горските дървосекачи). И само такива като нас .
          Ето малко снимки - ама нямаше затъване и затова само красиви снимки има , без екшън с кал .
          Първо селото е под облаците , втората вече се вижда селото .
          После бегла представа за терена и пътя. Изглежда по - лек на снимките.
          Естествено не съм сам .... Малко каляне и проверка дали си имам още кардан .
          ( миналата година същите терени с ЛР-Диско ги минавах без пот ...., но на климатик)
          И накрая за разпускане слизане в полето ( за Пачи крак ) - но там е равно, равно и красиво. Толкова за освежаване на темата.
          И малко други снимки - около Нивата .
          На последната - змията( Смок) си е пусната жива и здрава , само фотосесия и направих.
          Прикачени файлове
          Последно редактирано от bgbul; 31-05-09, 13:01.

Коментар

Колеги с НИВИТЕ - аз съм много нов и бос по Нивата , но :

Искам да споделя моето мнение за този автомобил - джип - приятел :

Преди 3 дни тръгнах за Гърция с моята НИВА. Така се наложи - можеше да я оставя на колегите там да си вършат работата и за това . Пътуването по асвалт си е малко уморително - усещат се вибрации , караш със 100 максимум ( иначе става шумно ), седалката ще я сменям - заради удобство. Разхода - 9.5 лв на Газ , малко повече на бензин - 13 литра ( но центровката е на Газ).
            Не се наложи да я изоставям и се върнах с нея - около 2000 км , от които над 300 по черен път. За жалост - черен път в Гърция е като наш асвалтов с дупките - но ....пак намерих къде да я пробвам тежко катерене.
            Връщайки се в БГ - минах през Благоевград . След хотела - отидох да посетя парк Рила. Имаше много сняг - охраната ме посъветва да се пробвам през по-долен път ( преди дървените стобори ) - да видя до къде ще стигна ....? С усмивка !
            След влизането по черния път - покрай къщичките - се отива към връх Царев връх . Само верижен трактор е минавал и направил просеки и писти.
            Та, колата за която и аз бях скептичен - мога само да и се възхитя.
            Бях с джипиеса и стигнах до края на следите от верижния трактор - на височина 1780 м ( НВ) От там започваше сняг и ..... нямаше вече път . Отделно паднали дървета само за резачка.
            На връщане - падна мъгла ( през цялото време валя средно между сняг и дъжд ).
            Та на връщане се обърках и хванах друга просека ( следите дълго ще личат ). Слезнах до края на просеката и ...... за втори път се наложи да качвам Царев връх . НИВАТА успя и втори път - въпреки доста мократа пръст ( кал) вече . Отделно има вода от дерето , но .... за Нивата нямаше проблеми.
            До тук всичко е нормално, но..... аз съм с гуми за асвалт ( вероятно от бус ). Нивата е без каквато и да е подготовка - фабричното си изпълнение. Няма лебедка . Въобще - идилия !
            Ако някой е наоколо - може да отиде да качва този маршрут - доста е приятно . Може да се ориентита по следите на Нивата - те доста време ще се виждат (наоколо няма живот ) И да каже колко градуса е наклона ?
            Като чета колегите как си подготвят колите ( НИВИТЕ) - се чудя къде ли карат с толкова сериозна подготовка ? Споделете и на мен !
            Снимал съм малко - но сега съм просто разбит и - ще качвам друг път клиповете.
            За Нивата - или добро , или нищо - всичко друго е незнание !
            Трудно е да се повярва , че с толкова малък двигател може да се изкачват върхове ! Аз повярвах вече ! ( а мислех друго )
            Поздрави на всички колеги !
            Какъв е този разход от 9,5 на 100км. и то на газ. Трябва да е само по инерция. Две "Нивки"са ми минали през ръцете ама толкова икономична за първи път чувам. Да не е 19,5л.
            Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
            Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
              Какъв е този разход от 9,5 на 100км. и то на газ. Трябва да е само по инерция. Две "Нивки"са ми минали през ръцете ама толкова икономична за първи път чувам. Да не е 19,5л.
              Всеки ден го карам - заповядай - карай го и ти !
              Това е нещото , което ме кара да държа точно тази кола .
              Проходимостта ми е достатъчна , имам база за сравнение - карал съм Дайхатсу 2.7 Дизел ( на приятел ) , и съм имал два ЛР Дискавъри - 3.5 , осмаци. Знам какво е проходимост - но , все пак е хубаво да си изравним критериите с колегите.
              Разхода - пътувах с нея до Гърция - 2000 -3000 км . А после у нас - още 4 000 км . Вече я знам наизуст - и като возия , и като проходимост и като разход .
              Няма тайни и изненади . Заповядай на разходка ( или аз ) .
              Винаги готов !

П.С. Сега се загледах - загледай си и ти ! 9.5 лева на 100 км. Да говорим на един език .( 9.5 лв са си 12-13 литра ГАЗ ) Не е ли нормално ....
              Последно редактирано от bgbul; 31-05-09, 21:26.

Коментар

Ето кръщението на Ладата . Добре се справи - не се обърна.
                И с малко подпиране ( трима души ) и жената зад волана излезна с лекота. Нямаше кой да снима , защото си беше на кантар ( сложих въже отзад за да не се вдигне )
                Но е красива гледка !

http://www.vbox7.com/play:d87d3b0a

Коментар

Ето кръщението на Ладата . Добре се справи - не се обърна.
                  И с малко подпиране ( трима души ) и жената зад волана излезна с лекота. Нямаше кой да снима , защото си беше на кантар ( сложих въже отзад за да не се вдигне )
                  Но е красива гледка !

http://www.vbox7.com/play:d87d3b0a
                  Хмъъ, щом обичаш да ходиш по такива места, първото което трябва да направиш, е да си купиш джек и да помислиш къде ще вдигаш с него.
                  Иначе, трябва постоянно да си водиш яка бригада, да те вадят.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                    Хмъъ, щом обичаш да ходиш по такива места, първото което трябва да направиш, е да си купиш джек и да помислиш къде ще вдигаш с него.
                    Иначе, трябва постоянно да си водиш яка бригада, да те вадят.
                    Добър съвет ! Сто пъти съжалих за джека - че нямам , но .... ще се поправя . Благодаря !

Коментар

Какво се умълчахте - не ходите или не снимате разходки , или по-интересното от тях .
                      Когато черните пътища станат много равни , отивам на някоя пътека .
                      И други колеги са ходили преди мен и от минаване на такива с джипове - пътеката заприличва на път .....
                      Така е до достигане на дерето или шумата през която вече се предаваме ( заради тясното ) , а не заради друго .
                      Обръщаме и ..... утъпкваме по-добре пътеката !
                      Става и с Нива .... за тези които се съмняват .
                      И слизането и връщането беше с лекота ( макар и на някой места на 3 гуми ).
                      Давайте и вие разкази в картинки .....да е по-весело !
                      Прикачени файлове

Коментар

Подкрепям напълно колегата bgbul в призива му да се пускат повече снимки,че нещо май напоследък темата е доста суха от към снимков материал.Повечето сигурно са виждани,но нищо...лошо няма...
                        Прикачени файлове

Коментар

Ето и последните снимки с лекия автомобил...
                          Прикачени файлове

Коментар

Ама верно си Нива мен, даже Лада мен е по добре.
                            Следя темата с интерес, наистина я съживи. Големи машини големи изпълнения. Тая зелената ладичка излезе ли на баира? Като гледах снимките и се усетих, че натискам газта несъзнателно
                            Пийте червено вино! Дава здраве.
                            А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

Благодаря за хубавите думи колега-Ладичката излезе благодарение на клиренса от 180мм.,1.6 мотора и 4.44 диф.Абе почти като джип-паркетник е,но е важна думата почти.
                              Прикачени файлове
                              Последно редактирано от Янко Желязков; 30-06-09, 19:06.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X