Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Турбо на Нива?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Турбо на Нива?

Тази лада я знам от Лада форума и от там се запалих за турбото и от там знам че до 0.5 надув няма проблеми да е с кабр колата. Иначе за електрониката сам си мислил доста и едно окомпллектоване излиза към 1000 лева. При което после слагането и управляването на турбото става много по-лесно. Но все още обмислям по-добрия вариант.

Коментар

За тази ли говорим?
      Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от toni188 Преглед на мнение
        Тази лада я знам от Лада форума и от там се запалих за турбото и от там знам че до 0.5 надув няма проблеми да е с кабр колата. Иначе за електрониката сам си мислил доста и едно окомпллектоване излиза към 1000 лева. При което после слагането и управляването на турбото става много по-лесно. Но все още обмислям по-добрия вариант.
        Аз заради тебе се замислих за кулер

Първоначално публикуван от niva men Преглед на мнение
        За тази ли говорим?
        Уау...
        Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Ето тази е.
          Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от toni188 Преглед на мнение
            Ето тази е.
            Това от пред, кулер ли е?
            Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Да това е кулера.
              Последно редактирано от Ясен; 25-06-09, 22:41. Причина: Не пускайте линкове към други форуми

Коментар

То с карбуратора ше е проблема.
                Ако се сложи инжекцион ( най ефтиния вариант е от механичен от голф или нещо такова ) може да стане . Ама като има турбо трябва да има датчик за въздуха и електроника към инжекциона , така ще се постигне максимална ефективност.
                Знам че се продават такива тунинг китове ама цените са соленички..

Коментар

Имам въпрос: при условие, че турбокомпресора работи от някакви обороти на двигателя нататък (примерно над 2000) как ще се отрази преработката на движението по кал/сняг/камънаци?

Лада седмица за гонки по пътя е едно - на кого му пука кога се включва турбото, то и без това се кара на пълна газ, но Лада Нива ...хммммм. То и без това ниските и обороти никакви ги няма, а така ще изчезнат съвсем.

Не говоря за практическите затруднения по проекта - ако наистина си се навил, ще се справиш, по един или друг начин. Между другото, турбото е измислено доста преди инжекцията, става и на карбуратор, но със сигурност ще трябва да преработиш цялата смукателна система, за да има реална полза. Което не е толкова трудно - въпрос на материал, фреза, тръбогиб и заварки. И ъглошлайф, естествено
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Мисля да слагам възможно най-малкото турбо което намеря, за да може да се развърта от по-ниски обороти и при условие, че аз реално в момента повече от 4000 оборота не вдигам нама да ми спъва двигателя.. Дори и турбото да дава тяга някъде от около 2000 оборота това не е проблем за ниските, защото мисля да разтържа до 1700 кубика и тяга ще си има.

Коментар

нивата 1600 ли е

Коментар

да за сега е 1600.

Коментар

Да ви припомня,че подаваното от турбото количество въздух и налягане не зависят от оборотите на двигателя нито от обема му а от количеството изходящи газове които да заватрят турбото както и това,че трябва да има компенсатор който да добавя гориво при получаване на работното налягане с две думи ако преди турбото нямаш достатачно изгоряли газове то то нищо няма да достави на входа на мотора да не говорим,че бедната смес може да нанесе сериозни повреди по мотора турбото иска също и мазане и много други неща това,че е възможно да заработи не означава,че ще работи напълно полноценно.
                          много лесно можеш да направиш турбото да подава работно налягане и при 1000 оборота на двигателя но сещаш ли се какво ще се случи с него при налягане на маслото 1 атм?
                          Освен стандартните газови турбини има и друг вид-приводни тези дето се вартят от ремък много по лесни за монтаж много по елементарни за настройка примерно от пасат G 60 или някаква подобна от някакъв кит нито масло нито траби нито нищо само ремъка сменяваш и газ а и има статистика ,че на бензинови мотори по добре работи приводно турбо а на дизели газово!
                          Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                          Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

С карбуратор става. И настройването сложно и трудно става. Никога няма да бъде толкова прецизно, колкото електрониката на инжекциона. Конкретно Ладовия карбуратор, никак не е подходящ за целта.

Коментар

Айде да ви кажа какво ще стане с турбо на Нива.

За смислен ефект, двигателят трябва да се разреди. Иначе или ще се разбие от детонации, или ще работи с много неудачно предварение. Какво следва:

В ниски режими ще е тъп и ще гори много. Във високи режими ще се "отваря" откъм мощност, но най-вече откъм разход. Тягата му ще е трудно контролируема заради закъснението и хистерезиса в реакцията на педала (като натискаш ще е едно, като отпускаш до същото място - съвсем друго). На сух път ще плаши гоуфовете, на хлъзгво и в гората ще търси всякакъв повод да пребуксува.

Не знам дали сте забелязали, но при Нива няма контролирано хлъзгане - това е проклятие на междуосевия диференциал. Хлъзне ли се, движението се "контролира" от канавки, мантинели, крайпътни дървета и внезапно появили се не-хлъзгави участъци. Ако върху всичко това искате да прибавите зле контролирана тяга, ваш си проблем.

Коментар

Може и да не съм съгласен съвсем с всичко казано от колегата evgeniml, но за приводния компресор - да. Което си е вярно-вярно е

Не знам какво точно се каниш да разстъргваш, предполагам, че цилиндрите и ако е САМО това, наистина ще стане каквото е казал колегата Ясен. Турбото иска ниска степен на компресия, иначе става мазало. По-точно нищо не става. Е, предполагам, че това си го знаеш и си предвидил я по-ниски бутала, я подложка на главата...

Успех и да не забравиш да споделиш какво е станало!
                                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X