Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хидравлични повдигачи - Лада Нива?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Хидравлични повдигачи - Лада Нива?

Колеги, някакво развитие с тия повдигачи? Аз исках да взема такива но продавача ме убеждаваше доста да не ги взимам, че не изкарвали много дълго.

Коментар

Не знам. Ясен, все още не ми е дал достъп до главата на Ладата си, та да изкаже мнение след това+компенсаторите. Май ще кара до Божи гроб със сегашното оборудване.

Коментар

Ликвидна криза голяма, освен това всеки ден се карат и двете коли. Добре, че не се чупят много.

Хубавото е, че добър човек ми хариза една Лада 1500, която става само за донор. От нея може да се вземе глава и да се прави, без Нивата да се спира за повече от една събота.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Ликвидна криза голяма, освен това всеки ден се карат и двете коли. Добре, че не се чупят много.

Хубавото е, че добър човек ми хариза една Лада 1500, която става само за донор. От нея може да се вземе глава и да се прави, без Нивата да се спира за повече от една събота.
          Казвай какво ти трябва като части.. все пак съм от вторичните, може да се измисли нещо, и си ми близо до работата
          Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Ако е такава, че да става само за донор, едва ли ще стане само с пасване на клапани и семеринги. Така де, вземи я свали оная тиква и я прецени. Ако не, дай снимки близки да се види.

Коментар

Ще видим. Под донор имам предвид, че купето е разпорено по цялата дължина на праговете от ръжда и ме е страх да бъркам под нея, иначе силовият агрегат работи без да издава неверни звуци.

Коментар

От: До: Хидравлични повдигачи - Лада Нива?

Колеги очаквайте продължение на темата съвсем скоро. Най-накрая намерих всичко което ми е нужно за модернизацията на двигателя. Още преди една година мислех да го правя двигателя, но цената на всички части идваха доста и се отказах, но не се отказах да търся Нива донор. И ето намерих и то на доста добра цена. Какво имам в момента: единични ангренажни колела и банана и успокоителя за тях, както и хидравличните повдигачи, леглата за тях и магистралата. Само остава да преправя кожуха на рапределителния вал, за да може маслото да минава до маслената магистрала. Сега предстои яко почистване на всички части, защото не знам с какво масло е карана предната Нива, но всички части са оцветени кафяво, при което доста трудно се чисти. При първа възможност когато ми остане време ще ги сложа и ще споделя резултата. Ето и малко снимки
                Прикачени файлове

Коментар

Приключих с инталирането на повдигачите и веригата и резултата е повече от задоволителен. Бих казал, че имам друг вдигател, защото напълно изчезна характерното чукане на клапаните и потропването на веригата. Разбира се като има преправяне, има и неща които трябва да се пригодят. Като например капака на разпределителния вал, който при 21214 в часта където се слага маслената магистрала е малко по-нисък и с по-голям отвор за шпилката. Останалото е лесно за слагане. По ангренажните колела няма преправяне те си пасват, но по болта на банана има за оправяне. Болта на стария банан (късия, за двойната верига) е М10, а стопорния болт за двойната верига е М8. Просто трябва да се пристърже болта за банана от М10 на М8 и е готово, и имате един напълно по-тих вдигател. Единствено цената на тази интервения не знам колко си заслужава, нови частите идват на повече от 400 лева.

Коментар

Първоначално публикуван от toni188 Преглед на мнение
                    Приключих с инталирането на повдигачите и веригата и резултата е повече от задоволителен. Бих казал, че имам друг вдигател, защото напълно изчезна характерното чукане на клапаните и потропването на веригата. Разбира се като има преправяне, има и неща които трябва да се пригодят. Като например капака на разпределителния вал, който при 21214 в часта където се слага маслената магистрала е малко по-нисък и с по-голям отвор за шпилката. Останалото е лесно за слагане. По ангренажните колела няма преправяне те си пасват, но по болта на банана има за оправяне. Болта на стария банан (късия, за двойната верига) е М10, а стопорния болт за двойната верига е М8. Просто трябва да се пристърже болта за банана от М10 на М8 и е готово, и имате един напълно по-тих вдигател. Единствено цената на тази интервения не знам колко си заслужава, нови частите идват на повече от 400 лева.
                    Да имаме по-тих двигател,но значително по-оскъпен и вече по-капризен към масла.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X