Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хидравлични повдигачи - Лада Нива?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Хидравлични повдигачи - Лада Нива?

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
    Виж в ръководството по експлотация на автомобила. Там на последните страници в таблица е описано какви масла препоръчва завода производител. Инфо тук: http://www.lada-auto.ru/cgi-bin/car_...l?modelid=5086
    Аз не мисля, че маслото трябва да е по-гъсто, когато колата е с хидрокомпесатори...
    Според мен времето на гъстите гадни минерални масла отмина отдавна а и все пак не живеем в Африка да се стремим да караме с гъсти масла нищо им няма на повдигачите ако се кара с 10W40 пълна синтетика а след 100000 км пробег всички части в мотора ще издлеждат като нови а не като при гъстите минерални на 100000 да се чуди човек каде е разпределителния вал в тая гняс дето се е образувала.
    Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
    Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
      Според мен времето на гъстите гадни минерални масла отмина отдавна а и все пак не живеем в Африка да се стремим да караме с гъсти масла нищо им няма на повдигачите ако се кара с 10W40 пълна синтетика а след 100000 км пробег всички части в мотора ще издлеждат като нови а не като при гъстите минерални на 100000 да се чуди човек каде е разпределителния вал в тая гняс дето се е образувала.
      Абе минералните масла са хубаво нещо, ама за здрав неизносен двигател.
      Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Със синтетично масло 10W 40 ако всичко е наред не би трябвало да се чува тракане от клапаните. В момента съм с 5w40 и нямам проблем. Надявам се само след 5-6 000 да не протече като лейка.
        И аз съм с хидравлични повдигачи / компенсатори или как е правилно - не знам/.
        Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Първоначално публикуван от toni188 Преглед на мнение
          И да ви питам след като се сложат повдигачите с какво масло трябва да се кара, за да не се чуват?
          Нивата си е НИВА !
          Това значи , че си иска своето .
          Има си прекрасни руски минерални масла - истински !
          Аз вече сменям втори път масло ( заради навъртяни километри ) - и съм много доволен . Колата я използвам основно за адреналин ( по-натоварена отколкото на асвалт ) и ме е страх да се похваля....
          Не се чуват повдигачи , клапани или двигател . Просто часовник ......
          Работи само на ГАЗ и няма горене на масло , лоша миризма от аспуха , нито сълзливи газове.
          За това - според мен да не си правите експерименти с Рециклирани синтетични масла ( рядко ще попаднете на истински - те са на други цени )
          Не искам да обиждам колегите с маслата - те си знаят - всичко вносно и евтино ( каквато и марка да е ) е рециклирано масло .
          Не че това е лошо ........ ама да ти го препоръчват пред Руско минерално за Лада НИВА - просто е ...... грубо !
          Ако "случайно " издържиш на западното влияние и искаш масло което препоръчват за Нива - пиши !
          Двигателното масло струва под 30 лв за 5 литра , с молибденова добавка .
          Трансмисионното е под 20 лв за 3 литра . В Пловдив .
          Успех !

Коментар

За маслата:

В niva-faq ясно пише да не се използва 5w40 върху двигател с повдигачи, проблемен всъщност е обтегачът на веригата. на по-студено. 10W40 е правилния вискозитетен клас. Или 15W, ако е сте криво с парите.

bgbul:
            молибденовата добавка в този двигател е проблем. За руските масла - такива свирепи ментета продават тук за руски масла, че не знам къде си намерил читаво. Пък и цялата тирада е излишна - има български. Хем по-евтини от руските.

За повдигачите:
            с малка помощ от приятели вече имам 7 и половина повдигача. Остават още няколко неща за намиране и ще видим 1.6 с повдигачи.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              За маслата:

В niva-faq ясно пише да не се използва 5w40 върху двигател с повдигачи, проблемен всъщност е обтегачът на веригата. на по-студено. 10W40 е правилния вискозитетен клас. Или 15W, ако е сте криво с парите.

bgbul:
              молибденовата добавка в този двигател е проблем. За руските масла - такива свирепи ментета продават тук за руски масла, че не знам къде си намерил читаво. Пък и цялата тирада е излишна - има български. Хем по-евтини от руските.

За повдигачите:
              с малка помощ от приятели вече имам 7 и половина повдигача. Остават още няколко неща за намиране и ще видим 1.6 с повдигачи.
              Още не съм на ясно какво се променя с тези повдигачи ?
              Моята е 1.6 карбуратор - не знам дали е с повдигачи ..... но работи по-добре от колкото очаквах .
              За маслата - ако е без молибден е по-евтино , но аз предпочетох такова .
              За това , че са оригинални Руски , а не ментета - познавам търговеца от години , много преди да имам Нива . Изпитана марка е този човек !
              Аз му гласувам 100% доверие .
              Ако вие попадате на ментета - моля , предлагам ви безплатно услугите си - като на колеги !
              Мисля си , че всички си знаете от къде и как да се снабдявате с резервни части или масла за Нивите . Ако е така - добре !
              АКО обаче смятате , че ви омайват нещо търговците - сверявайте си цените и частите с моят човек .
              Гарантирам ви цени на едро и абсолютна коректност !
              Аз не съм търговец - да не ме объркате нещо .
              Просто ще е смешно да си говорим и спорим за интересни неща , а да си траем за колите .
              За сверяване на цени - предлагам да ми пишете няколко такива , а в понеделник и аз ще ви пиша за цените на същите части ( които сте ми писали вие )
              Това само ако имате нужда .
              Дано по-малко ремонти и повече километри кеф ! Успех !

Коментар

Хидравлични повдигачи се слагат само на 1.7 инжекционни двигатели. Твоя няма, има обикновени врътки за регулиране. И щом е така, маслото е подходящо.

Коментар

Хидравлични повдигачи се слагат само на 1.7 инжекционни двигатели. Твоя няма, има обикновени врътки за регулиране. И щом е така, маслото е подходящо.
                  На хидравличните повдигачи - с плочки ( пулове ) ли се регулират ?
                  Защо искаш на 1.6 да сложиш такива - какво е предимството ?

Коментар

За повдигачите:
                    Я ги щтракни да ги видиме как изглеждат(повдигачите) , та ако изпадне от някъде....
                    Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
                      Я ги щтракни да ги видиме как изглеждат(повдигачите) , та ако изпадне от някъде....
                      Ето http://www.nivavod.ru/articles/selectgk.htm

Мисля, ча на нашия пазар струват около 30 лв. бройката...
                      Only after the last tree has been cut down,
                      Only after the last river has been poisoned,
                      Only after the last fish has been caught,
                      Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

...За повдигачите:
                        с малка помощ от приятели вече имам 7 и половина повдигача....
                        Тук http://www.nivavod.ru/articles/selectgk.htm чета:
                        "...У исправного гидрокомпенсатора шток не должен утапливаться даже на десятые доли миллиметра. Неисправный - сжимается легко..."

Може ли да кажеш дали имат ход или не въпросните компенсатори. Надявам се, че още не си ги монтирал. Питам защото в нета чета различни неща. Някъде пише, че ако не са пълни с масло се движели свободно. Нещо по темата /проследи писаното от Lomonosov/ тук:
                        http://www.niva4x4.ru/viewtopic.php?...=asc&start=135

Коментар

няма какво да мислиш, ако няма масло е нормално да можеш да смачкаш въздуха вътре.

Коментар

Е тогава значи се продават пълни с масло!?
                            Все пак кажи дали имат ход...
                            Последно редактирано от blackfirefly; 01-07-09, 19:02.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
                              Е тогава значи се продават пълни с масло!?
                              Не е изключено.

Коментар

Тиха, тиха, но единичната верига със шантавите обтегач/успокоител е още по-тиха. Особено с компенсаторите. Ти, направи 1600 такъв, ама вземи да насрочиш дата, евентуално ако искаш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X