Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хидравлични повдигачи - Лада Нива?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хидравлични повдигачи - Лада Нива?

От известно време насам май се "обажда" един от хидравличните повдигачи на моята Нива. Прочетох доста неща в нета за ремонтирането им, но ако някой се е сблъскал до момента с такъв ремонт ще съм благодарен ако сподели своя опит.
    Only after the last tree has been cut down,
    Only after the last river has been poisoned,
    Only after the last fish has been caught,
    Only then will you find that money cannot be eaten.

До: Хидравлични повдигачи - Лада Нива?

Аз се каня да поставям такива на сегашния допотопен мотор от 70-те.

Купува се цилиндърче с буталцето и се сменят за 30 минути. В цена ще излезе под 50 лв. Но, преди ремонтните дейности е добре да се види и чуе на място.

Коментар

Ето тук http://moeauto.ru/remont/mot_057.html например е обяснено какво се прави за смяна на повдигачите. Пише, че е за Шевролет Нива, но двигателя е същия като на Нива 21214 - 1,7.
      Ако повдигачите са ОК, а повредата идва от това, че не са стегнати достатъчно /има и такива случаи/ дали ще мина само с притягане или ще трябва да ги развия да почистя всичко /както е описано в т.16 от сайта/ и чак тогава да стягам? Може би ще трябва да проверя всичките ако се стигне до разглобяване...

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор Живков Преглед на мнение

Купува се цилиндърче с буталцето и се сменят за 30 минути. В цена ще излезе под 50 лв. Но, преди ремонтните дейности е добре да се види и чуе на място.
        Колега ти май не си наясно с хидравличните повдигачи на нивата???
        За какво цилиндърче става въпрос да не говориш за хидравличния обтегач на веригата?
        Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
        Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
          Ето тук http://moeauto.ru/remont/mot_057.html например е обяснено какво се прави за смяна на повдигачите. Пише, че е за Шевролет Нива, но двигателя е същия като на Нива 21214 - 1,7.
          Ако повдигачите са ОК, а повредата идва от това, че не са стегнати достатъчно /има и такива случаи/ дали ще мина само с притягане или ще трябва да ги развия да почистя всичко /както е описано в т.16 от сайта/ и чак тогава да стягам? Може би ще трябва да проверя всичките ако се стигне до разглобяване...
          Колега така и не разбрах какво е показано в това обяснание но и няма значение сменявал съм повдигачите даже ги и пазя ако ти трябват мога да ти дам почти нови са на нивата на която ги сменихме и беше стчупена магистралната тръба между повдигачите но я имат по магазините мисля,че беше 40лв ако решиш да ремонтираш запомни повдигачите се стягат със сила 20 Н.М. нито по-малко нито повече ако ги престегнеш блокират и на мен тая сила за такова нещо ми се вижда малко и пробвах с повече и при третия демонтаж на разп.вал стчупих банана на веригата абе голям цирк падна така,че или ми званни или напиши какво по-точно те интересува.
          0888417864 Евгени

Sofrace Offroad Team

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
            Колега ти май не си наясно с хидравличните повдигачи на нивата???
            За какво цилиндърче става въпрос да не говориш за хидравличния обтегач на веригата?

Хм. Първо- не са хидроповдигачи. Второ - са хидрокомпенсатори.
            Компенсира, една хлабина там, между кобилицата и гърбицата на вала. Топлинна я наричат. И не говоря за обтегача на веригата - чети, какво съм написал, а не какво предполагаш, че искам да кажа.

Разбрах, какво е показано. На снимките, ръчичката с гаечния ключ отвива целия компенсатор, барабар с буталцето и цилиндъра. Както се вижда, по този начин се освобождава и магистралата на маслото, която свързва двата компенсатора, съответно всмукателен/изпускателен клапан.

Точно цилиндърче е едната част от компенсатора. Другата пак е цилиндърче ,което играе ролята на буталце и се движи в цилиндърчето. В работен режим е подпряно от маслото, което не се пуска да се върне обратно от клапанчетата в дъното на цилиндърчето. Слабо място на тази система е връзките на магистралата и отвратителните връзки към цилиндърчетата. Лошо понасят износени/долнопробни масла. Също кофти им се отразява, работа в свръх високи об/мин. Конкретно тези, не бива да работят дълго в режими, над 4500 об/мин. Да не говорим за 5-6-7 000 об/мин. До сега, на 2 броя 1700 съм ги допритягал, в следствие на разхлабване. За сега, не се е появил същия проблем. Пък се карат доста юнашки, характерно за служебна кола. Ще видим, кога ще се раздрънкат, като за смяна.
            Последно редактирано от Тодор Живков; 25-05-09, 20:10.

Коментар

Другарю Живков добре ми е известно какво е хидрокомпенсатор виждал съм го и на схема и на живо като най-стария който съм виждал е на автомобил в който навярно вие сте се возили ЗИС 110 помните ли го?Ако ще си говорим на технически термини вие като си купувате полуоска полувал ли търсите в магазина.На скоростната кутия предавателна кутия ли казвате или делкото можеби го наричате прекъсвачтокуразпределител нека не използваме технически термини за да могат всички да ни разбират нали за това пишем тук.А вие как се изразявате в ежедневието си?

Това което не разбрах беше: цилиндърче и буталце според мен са 8 цилиндърчета с буталца и хидравлична тръба, 50 лева кое тръбата ли?
              Сменят се за 30 мин. Готов съм за един бас аз казвам ,че вие няма да можете за 30 мин да смените всичките 8 хидрокомпенсатора и се обзалагам на 100 лева от загасена до запалена кола съгласен ли сте?

Sofrace Offroad Team

Коментар

Добре де хидрокомпенсатори е по-правилно. Грешка на езика.
                Да усилието за стягане е 18-20 Н.М.
                При мен проблема се появи след 2000 км от смяната на маслото /сложил съм масло което е по предписание - Mobil 10W40/. Преди това всичко беше ОК. Интересно е, че когато двигателя е студен работи перфектно, а когато влезне в работна температура започва да се чува почукване и то не винаги. Дали е хидрокомпенсатор или пък магистралата или просто не е стегнат добре. Какво може да бъде? Разбира се докато не се свали капака на разпределителния вал и не се провери няма да се разбере...
                Аз също се хващам на бас, че за 30 мин не е възможно да се подменят хидрокомпесаторите. Все пак ако колегата Тодор Живков се справи може да направи блестяща кариера в някой от отборите на F1.

Коментар

Господа, моля Ви се, не четете между редовете.
                  Купува се цилиндърче с буталцето и се сменят за 30 минути
                  Тоест, един компенсатор. Нека не се хващаме за загубени басове, а да си бъдем полезни. В което се стремя в момента.

Коментар

...да си бъдем полезни...
                    +1

Коментар

а да си бъдем полезни
                      Еми айде деа така кажи

Sofrace Offroad Team

Коментар

Колеги и на мен ми влезе една муха в главата. Имам една резервна глава и мисля нея да я направя с хидравлични повдигачи, за да е по-тих двигателя. Я ми кажете тези от вас дето са с такива има ли нещо вярно в това дето си мисля?

Коментар

Определено става по-тих, има и други ползи.

Коментар

Първоначално публикуван от toni188 Преглед на мнение
                            Колеги и на мен ми влезе една муха в главата. Имам една резервна глава и мисля нея да я направя с хидравлични повдигачи, за да е по-тих двигателя. Я ми кажете тези от вас дето са с такива има ли нещо вярно в това дето си мисля?
                            И не ти е нужна друга глава нищо не се преправя а само се добавя.

Sofrace Offroad Team

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
                              И не ти е нужна друга глава нищо не се преправя а само се добавя.
                              Е кажи какводе
                              Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X