Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хидравлични повдигачи - Лада Нива?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Хидравлични повдигачи - Лада Нива?

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
    Е кажи какводе
    Ако мислиш,че помня на изуст какво беше е Ясен вади някакви книги от някаде той да каже.Май беше 8 хидро компенсатора 1-магистрална траба и нещо в тялото на разпределителния вал ама дупчеше ли се сменяше ли се не помня а и едната шпилка се преправяше.Така изглежда и преправянето за хидравличния обтегач на веригата едно обтегаче една трабичка и едно разклоненийце от датчика за налягането на маслото.
    Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
    Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Какво да му помниш, толкова? Демонтираш, разпредвала заедно с кожуха му, отвиваш ябълковидните регулатори, заедно със опорите им. На тяхно място се поставят клапанчетата с компенсаторчетата и буталцата им. Магистралата, може да я свържеш, чрез разпробиване на щатния кожух в зоната на 1-ва шпилка, където му е маслената магистрала. Следва резба и стягане на ,,сводника".

Другия начин е този - стандартно свързване на ,,сводника" в мотор 1700 i.
      Прикачени файлове

Коментар

Съжалявам, че не се до уточних, но ДВГто е 1.6... Ще стане ли тая игра, и има ли ефект и смисъл от това преправяне????

ПП: Ясен...Къде си бре тикво дай съвет и идея... Ти си от най разбиращите тук... Кажи да знам какво да правя
        Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Съжалявам, че не се до уточних, но ДВГто е 1.6... Ще стане ли тая игра, и има ли ефект и смисъл от това преправяне????

ПП: Ясен...Къде си бре тикво дай съвет и идея... Ти си от най разбиращите тук... Кажи да знам какво да правя
          И 1.3 да е двигателя все е тая става играта слагай има доста предимства особенно на по-износени валове/кобилици.

п.п. не е лесно да си тиква но се свиква.
          Последно редактирано от evgeniml; 05-06-09, 07:21. Причина: редакция
          Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
          Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Скийте кво. Да си тиква не е лесно, но тая работа с повдигачите отрицателни страни няма, освен Х лв за повдигачи и 2 часа труд.

Другарят Живков ви е казал как става, а ако някой от вас го е страх да го направи пръв, ще го направя аз. Само време да остане.

Коментар

Няма значение на коя глава ще ги сложиш. 2101-21011-2105, всичките са еднакви в местността на регулаторите. Разлика има в главата на 1700 i, но тя е в отворите на всмукателните канали. Имат особен профил в началото си, заради инжекторите. Това не ни бърка.

Коментар

Да обощим. До тук разбрах, че се слагат "некакви неща" някъде, и ефектът бил добър... Това добре, ама какво къде и как
                Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Чети, бре.

Коментар

Да обощим. До тук разбрах, че се слагат "некакви неща" някъде, и ефектът бил добър... Това добре, ама какво къде и как
                    Явно не си се забавлявал с удоволствието, наречено регулиране на топлинни хлабини на клапаните. Ако не знаеш за какво става дума, ще напиша една лекцийка.

Коментар

Ясене, да ти кажа, най-удачния и дълговековен вариянт са старите ,,твърди" регулатори. Макар, че с течение на износването на тая група, започват да работят, като редосеялка. При мен, мотора работи тихо, но твърдо - типично по Ладовски. Регулирането им, не е нищо сложно. Дали с пластина или часовник - все тая. Аз с часовник ги правя. Даже, на стойката пише реда на регулиране, спрямо положението на коляновия вал. Хидравличните, издъхват много бързо, ако се карат в режими от порядъка на 5-6-7000 об/мин. Така или иначе, аз няма да ги ползвам за спорт. Скоро ще направя тема със снимки, обяснения и разяснения, относно тази модификация в Класически мотор.

Мисля, веригата, успокоителя и другите неща да взема от Нива 1700 i. Веригата й е единична, (а не двойна, като на старите мотори и карбураторния 1700) с хидравличен обтегач. Трябва да видя, обаче, дали на дължина ще е подходяща 03 блок, а също дали ще има съвпадение на съответните белези. То в момента, ГРМ ми е изместен с 6 милиметра, преди белега на кожуха, но е добре. Ще го мисля. Идиотите са взели маслото за него от тройника, където е завит датчика на манометъра. Тоест - лампата, при този двигател. Мисля и аз там да го завия, с още един тройник, за да мога и манометъра да ползвам.
                      Последно редактирано от Тодор Живков; 06-06-09, 11:36.

Коментар

Аз с обтегача спорове нямам. Само на клапаните от време на време им изтървам края.

Коментар

Ти не беше ли със 6-цовия мотор? Ако е така, крайно време е за друг модел разпределителен вал. И ще им хванеш края, при това за дълго.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор Живков Преглед на мнение
                            Ти не беше ли със 6-цовия мотор? Ако е така, крайно време е за друг модел разпределителен вал. И ще им хванеш края, при това за дълго.
                            Двигателят е 2121, той от 2106 се различава. Не знам по какво. Какъв вал предлагаш и защо?

Коментар

Ами, различава се малко по картера. Иначе си е Класически Шестерски мотор.

- ВАЗ 21213 (заедно с кожух, нови);
                              - ще престанеш да дерзаеш, около топлинни хлабини;
                              - ще престанеш да слушаш разни шумове от тях;
                              - няма да губиш регулировка, дори след продължителна работа във върхови режими;
                              - няма да губиш регулировка в продължение на много хиляди километри;
                              - ще получиш малко по-различна крива на въртящия момент от която ще останеш доволен;
                              - със сваляне на главата, (например 1,35 мм) ще получиш малко по-висока степен на сгъстяване, която заедно с този вал, ще се отрази чудесно на динамиката още от ниския диапазон, а и на метан го мъчиш сега, знам;
                              - няма прегряване от това, освен ако не го оставиш на място, изобщо без перка;
                              - при един и същи стил на каране, разхода ще ти остане същия;
                              -разхода ще се повиши, ако тъпчеш непрекъснато над 4000 об/мин.;
                              - заводския 6-цов мотор, дори в лек автомобил е прекалено удушен и муден;
                              - в джипката харчи доста, но не тегли, а би потръгнал;
                              - такава интервенция, ще му се отрази учудващо добре, особено в Нива;
                              - а той самия, винаги това си е просил, пък няма да го съсипе никак;
                              - друг е въпроса, дали изобщо ти се занимава, но смисъл и ефект има, към определено по-добре;

Това са нещата, казани на база личен опит по отношение на тази работа.
                              Последно редактирано от Тодор Живков; 07-06-09, 22:00.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор Живков Преглед на мнение
                                ...
                                Метан тракторчо отдавна няма. Мястото си ми трябва, а на пропана цената се търпи.

Иначе, ме замисляш. Пиленето, все едно, ще му се случи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X