Колеги, какво ви е мнението за газов вакуумен изпарител ВОЛТРАН? Предимства, недостатъци и тн. Как ще се държи Нивата с него? Ако някои кара с подобен моля да сподели впечатленията си от него.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Изпарител VOLTRAN
Свий
X
-
Мерси за мнението колега. А сменял ли си мембрани, и ако си сменял колко приблизително изкарваш след това?Първоначално публикуван от ivo Svoge Преглед на мнениеКарал съм с такъв на Вектра и Ауди80 и имам само добри впечатления,винаги си палех на газ независимо от температурата.Сега съм с електрически Ловато и май само ядове ми дава.
Имаш в предвид смяна на целия изпарител или комплект за ремонт само?Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение1 година ще работи. После ще го смениш. На каквато и да е кола.Последно редактирано от cveti; 24-05-09, 14:57.
Коментар
-
До: Изпарител VOLTRAN
Търси испарител с отделна водна камера преведено означава подгряващата течност (антифриза) да няма допир с газта през мембрани и гумички. Това ти позволява да палиш колата при ниски температури с относително малък риск от повреди основно при замръзване се пука мембрана и газта попада в охладителната система. Испарител с отделна водна камера е Ланди Харток (не е единствен) и неговите разновидности на нивата съм с такъв и зимата си паля на газ без проблеми. Вакумния волтран преди време беше нов около 50-70 лева две години да искара за тия пари пак е добре после сменяш с нов.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Според мен изпарителя ще ти върши работа. Имам опит с Екогаз, който си прилича също 1:1 с Lovato. Електрически, винаги колата палеше от първия или втория път на газ, с уговорката, че зимата като паднат снеговете не се ползваше. Държеше си що годе добре настройките. Ако слагаш електрически си купи и ключ с реле за време. Иначе може да изгасне двигателя и да изтича газта.
Коментар
-
Абе аз се си мисля, че не е важно кой прави разните части и детайли,а кой ги контролира... И китайците правят свестни неща, ама под добър контрол...Първоначално публикуван от rosendinkov Преглед на мнениеКарам ВАЗ 2105 с такъв изпарител от три години (40000 км) и няма грешка, супер е , направо не е за вярване че турци са го правили. Досега никаква засечка не е имало. Паля директно на газ зимата.
Където Бирата, Там и Аз...
Коментар
-
Ключа няма нищо общо с изпаритела той взима имформация обикновенно от централния кабел на делкото и си настройва но обикновенно времето е 2-3 секунди ако не протече ток (няма искра) спира клапана (при електрическите и двата). При вакумен испарител няма смисъл от такъв ключ защото не можеш да ползваш опцията да подадеш принудително повече газ при начално студено палене.Първоначално публикуван от ikonoma Преглед на мнениеСпоред мен изпарителя ще ти върши работа. Имам опит с Екогаз, който си прилича също 1:1 с Lovato. Електрически, винаги колата палеше от първия или втория път на газ, с уговорката, че зимата като паднат снеговете не се ползваше. Държеше си що годе добре настройките. Ако слагаш електрически си купи и ключ с реле за време. Иначе може да изгасне двигателя и да изтича газта.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар