Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чистачки за Лада Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Чистачки за Лада Нива

Толкова ли всичко друго ти е наред колега,че стигна до монтаж на чистачки на фаровете?Моята я купих с чистачки,но ги махнах.Иначе има файда,но за по-дребни мръсотии.Аз главно разчитам на ръчно измиване след преминаване през голяма кал или полепнали мухички по фаровете.

Коментар

Първоначално публикуван от niva men Преглед на мнение
      Толкова ли всичко друго ти е наред колега,че стигна до монтаж на чистачки на фаровете?Моята я купих с чистачки,но ги махнах.Иначе има файда,но за по-дребни мръсотии.Аз главно разчитам на ръчно измиване след преминаване през голяма кал или полепнали мухички по фаровете.
      Е защо да не си ги оправи Ама май е по добре да направи пръскалките. Да монтира една по яка помпа, и да измисли стацоинарни пръскалки / може и сини /
      Последно в Младос при Метро станцията имаше морторчета за чистачки.
      Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

По принцип всичко е ок . Като изключим смяна на водно сьединение (фабрично скьсани конци на бандажа ) , сменен ремак + масла на двигателя и скоростите . Не бях сигорен в оригиналните . Това за година и пуловина . А иначе относно фаровете , много е неприатно като застанеш зад някой тир при мокра настилка и през пуловин километар трябва да ги чистиш .

Коментар

След дълго протакане най-вече по вина на мързела, чистачките на моята Нива бяха отремонтирани. Двигателчето и редуктора бяха основно почистени, гресирани, всички възли по лостовата система смазани, а терморелето сменено с ново.
          Сега чистачките работят като нови, заради което колегите Ясен и Тодор Живков получават моите благодарности.
          Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
            Сега чистачките работят като нови, заради което колегите Ясен и Тодор Живков получават моите благодарности.
            Абе не е ли по добре да получат шШшшшуменско
            Като ги пробваш, дай впечатления от тях/ ако може де
            Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Ако заповядат насам ще бъдат най-надлежно изпробвани колко носят на Ш-ш-шуменско...
              Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Може ли да попитам и аз нещо

В момента чистачката пред шофьора отива до никъде - т.е. остсавя около 20 см. неизчистено пространство откъм лявата част на стъклото. По принцип на дъжд не пречи много, но падне ли малко кал и мръсотия, трябва да се навеждам на дясно като правя леви завои. Бихте ли помогнали

Поздрави!

Коментар

Виж къде е хлабината - може да е в рамото, може да е в механизма отдолу. Което се е разхалтавило, трябва да се стегне или смени.

Коментар

Написаното по-горе ми напомни за едно много старо Рено. На него чистачките се включваха чрез постепенно въртене на ключ, а не на степени. Така можеше да се наглася фино нужната скорост на чистене. Доста беше удобно. Дали е лесно да се направи нещо подобно?

Коментар

Скоростта - не е лесно, но може да се направи плавно регулируем интервал на движение. Може би ти това имаш предвид?

Коментар

Я сега да каже който е виждал да се продават чистачки за фарове! И рамена, и пера ми трябват.

Рамена свих от Стефан, докато той гледаше другаде, но пера няма.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Скоростта - не е лесно, но може да се направи плавно регулируем интервал на движение. Може би ти това имаш предвид?
                          Именно... четеш ми мислите въпреки кофти изказа

За чистачки за фарове... дано не те излъжа, но мисля, че имаше при арменеца на Черни Връх... Със сигурност като търсих къси чистачки в един магазин ми показаха "съвсем къси" за фарове, за да се избъзикат

Коментар

Показали са ти за Лада 2104/2105/2107. И Самарови. Нивовите са малко по-други.

Коментар

Ще го преслушам пак Ваик. Но при него съм търсил и обикновено няма.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Я сега да каже който е виждал да се продават чистачки за фарове! И рамена, и пера ми трябват.

Рамена свих от Стефан, докато той гледаше другаде, но пера няма.
                                Ето ти един практически съвет от мен някога имах чистачки на фаровете на старата нива и зимата без никаква причина няколко пъти за една нощ ми падаше акумулатора до 0-волта търсих,търсих причината за токозагубата и я намерих оказа се,че когато си пуснеш чистачките на фаровете и вали сняг от долу под фаровете кадето са те се е събрал лед и те не могат да тръгнат но си остават в пуснато състояние докато не направят по един ход и от там и това изтощтаване на акумулатора като им махнах бушоните си реших проблема сигурно има и друго решение ама не помня да съм го търсил а и да не те разочаровам ама нищо не чистеха това на нова нива с нови чистачки разбира се та да си ги знаеш тия работи предварително щом ще я въстановяваш тая система поздрави от един стар ниваджия.
                                Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                                Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X