Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов съфорумец с Лада Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: нов съфорумец с лада нива

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
    Аз си мислех, че отмина времето на краденето на бензин от колите на улицата. Резервоара си има клапан и той прави почти невъзможна кражбата...
    Къде има клапан в резервоара? На Нивите, които съм виждал, с маркуч се източва почти всичкия бензин. И в каталога не личи да е променяна тази част в различните модели. И не, не са отминали времената на краденето. Периодично въпросът изниква, включително тук.

Коментар

Първоначално публикуван от totolamb Преглед на мнение
      огледалата - забравих цената но не бяха скъпи .....
      фарове /силни хубави с решетка/ - 44лв бройката
      Огледалата са големите нали?
      А фаровете... Какви са тия фарове? Аз мойте ги взех по 9 (девет) лева. За жигула са уж, ама стават перфектно. Даже си имат дупка за габаритче (това миналито лято, сега може да са ги вдигнали с лев, два...). Тия фарове да не са с джаджите за регулиране от вътре?

ПП. За точенето на бензин. Пресушавали са ми резервоара, почти до дъно. Никаква капачка не те спасява. Освен да завариш една шпилка на капачката, и от вътре да завиваш гайка, ама нз дали ще стане...
      Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
        Огледалата са големите нали?
        А фаровете... Какви са тия фарове? Аз мойте ги взех по 9 (девет) лева. За жигула са уж, ама стават перфектно. Даже си имат дупка за габаритче (това миналито лято, сега може да са ги вдигнали с лев, два...). Тия фарове да не са с джаджите за регулиране от вътре?
        става дума за допълнителни фарове / извинявам се допуснатата неяснота /

за бензина мога да кажа че мойта нива има клапа на резервоара като на другите коли и не може да се пъхне маркуч - пробвал съм
        Тодор Ламбев - 0886 757285 Варна/София
        Nissan Terrano II `98г. 2.4i SWB

Коментар

Първоначално публикуван от totolamb Преглед на мнение
          ... и не може да се пъхне маркуч - пробвал съм
          Ела да ти го източа с маркуч и клечка от близкото дърво

Nyvatest :
          ще стане това, което си мислиш, но е сложно за употреба. По-лесно е да обърнеш гърловината към купето. Ако се затваря плътно и се зарежда внимателно, няма да мирише.

Коментар

За още по темата за опазването на бензина - тук:
            http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E5%ED%E7%E8%ED

Коментар

брей тая тема 4 страници и няма някакво свястно решение, дано не ми крадат бензина,че става лошо
              [URL="http://line4auto.ru/citroen/"]
              [/URL]

Коментар

Първоначално публикуван от glorious Преглед на мнение
                брей тая тема 4 страници и няма някакво свястно решение, дано не ми крадат бензина,че става лошо
                Е, как да няма. Нивата е лесна за опазване, даже.

Ето, изброявам ти пак решенията, които са абсолютни за Нива - в смисъл, че е по-лесно да откраднеш цялата Нива, отколкото бензина от нея:

1. Газова уредба - ще я заобикалят само като видят лепенката ГАЗ, даже и да имаш литър-два бензин.

2. решетка/мрежа в долната част на гърловината.

3. Обръщане на гърловината към купето

Ето ти и решенията, които са не-абсолютни, но дават резултат:

1. Капачка с ключалка

2. Разширяване на алармата, да включва капачката

3. Разширяване на централното заключване по същия начин

4. Заключване на капачката откъм купето с болт

Коментар

Ето и решенията според мен пълно автокаско аларма някаква и това е.Нивата като цяло събира 30лт бензин заслужавали си цялия труд? От години не съм чувал някой да краде бензин камо ли от нива просто я карай с по малко от пълно и готово. Дори да направиш всичките подобрения само ще ядосаш крадците и те ще ти изпочупят всичко и ще ти нанесат много повече поражения от стойноста на 20лт бензин. Моята е с капачка с ключ и не съм я заключвал никога поради тази причини много познати имам които въобще никой не си заключва капачката и досега изгоряли няма това го изказвам за раион София просто тук вече бензин и касетофони гуми все по рядко се крадът.
                  Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                  Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
                    Ето и решенията според мен пълно автокаско аларма някаква и това е....
                    1. Каското няма да ти плати бензинът.
                    2. Нивата събира повече от 30 л. бензин.
                    3. Бензин се точи от наркоманчета и хлапета, решили да изкарат някой бърз лев. Все още го правят и то в София.
                    4. Аларма с бутон на капачкате е добро решение, защото като се расвири ще избягат.
                    5. Сипването на захар и други подобни екстри в резервоара не помага. Тия, които го точат, не го ползват, а го продават.
                    6. Охраняем паркинг. Това е почти най сигурното решение на проблема.
                    Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

не смятам да карам колата на газ, до сега не съм карал газ на нито един автомобил, а и тази новичката не смятам да я пипам, няма да и въртя и кой знае какви км.ще се поозъртам и за капачка с ключ.

междудругото съм доволен от разхода на автомобила, бях доста уплашен от ниваджии, но направих 300км извънградско и като сметнах излезе около 6.5л/100км /обаче карахме с 60-70км,разработваме/ из града ми даде около 10л/100км .рано е за кой знае какви изводи, изминал съм само 500км, но засега съм доволен
                      [URL="http://line4auto.ru/citroen/"]
                      [/URL]

Коментар

... 6.5л/100км
                        Смятай малко по-внимателно. Скоростта на минимален разход на Нива е около 50км/ч, но и при нея трудно ще постигнеш толкова.

Коментар

...около 6.5л/100км...
                          Това масло ли?
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                            Това масло ли?
                            Ти пък, кога стана калайджия, кога...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Ти пък, кога стана калайджия, кога...
                              Аз съм бивш (слава Богу) калайджия
                              Освен това апелирам към чувство за хумор
                              А сериозно - смятам, че инжекционната Нива работи доста по-добре на газ, отколкото на бензин.
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                                ...Нива работи доста по-добре на газ, отколкото на бензин.
                                И аз това разказвам, и не само за инжекционна, и не само Нива, ама не слушат.

п.с. недей да възприемаш репликата ми като лишена от хумор. Знам, че си имал гадна Нива. Има такива екземпляри, които трябва директно да се претопяват, без да се взема нищо от тях, за да не заразяват нормалните коли.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X