Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Check Engine

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Check Engine

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
    А скоростомера, отчита ли си скоростта? При по-новите Ниви скоростомер и километраж са различни уреди и нямат общо помежду си. При мен скоростомера си отчиташе скоростта, когато си искаше и постоянно ми трупаше грешки. Беше гаранционна и смениха цялото арматурно табло. Та от тогава разбрах, че на Нивите този уред им е слабо място.
    Отчита си идеално. Това започна след ремонт на скоростната кутия от едни хубостници, най-вероятно не закачили въпорсния скоростомер както трябва и от там идва проблема. Някъде има ли описано как се отстранява тоя проблем, или поне къде се намира скоростомера? Изобщо на скоростната кутия ли е?

Коментар

Жиилото за скоростомера е свързано към разд.кутия при мен светна когато ми беше паднал акумулатора.В сервизите на НАР,а и не само там могат да кажат каква грешка е натрупана и да я изчистят

Коментар

Датчика за скоростта на автомобила е монтиран на раздатъчната кутия и няма нищо общо с километража.Дава данни към компютъра дали автомобила се движи или е спрял.При над 10 км. се включва вентилацията на горивната система .Ако работи коректно, по инерция над 10км. оборотомера трябва да показва около 800-1000об./мин. При под 5-8км. оборотите падат около 500 об./мин. /при условие че регулаторът за празен ход е изправен/
        Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Първоначално публикуван от vanka.ta Преглед на мнение
          Датчика за скоростта на автомобила е монтиран на раздатъчната кутия и няма нищо общо с километража.Дава данни към компютъра дали автомобила се движи или е спрял.При над 10 км. се включва вентилацията на горивната система .Ако работи коректно, по инерция над 10км. оборотомера трябва да показва около 800-1000об./мин. При под 5-8км. оборотите падат около 500 об./мин. /при условие че регулаторът за празен ход е изправен/
          При подобен проблем се оказа,че са се протрили кабелите които минават покрай скороснтната кутия на доста ниви се протриват кабелите въпреки че са с пластмасов шлаух и фабрично са си направени да минават от там.
          Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
          Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Сега направих теста - значи на първа баааавно отпускам съединителя без никаква газ, колата върви съвсем бавно - оборотите са точно 1000. Пробвах различни варианти - по никакъв начин оборотите ми не падат под 1000 или 900. Да разбирам ли че скоростомера не е включен добре към раздатката?

Коментар

Избираш лек наклон и пускаш Нивата по инерция скоростта я регулираш със спирачките.Или ако тръгнеш от място по инерция /не включваш никаква скорост/ то при над 10км/ч. оборотите на двигателя трябва да се вдигнат сами около 1000об/мин.
              Двигателят работи но не пипаш педала за газта.
              А като стоиш на място какви обороти държи /при загрят двигател/

Коментар

При загрят двигател си държи 1000 оборота, като я пускам по инерция - също. Общо взето никога не пада под 900 оборота, дори и преди да почне проблема с лампата. Никога не ми е правила проблем с оборотите или с празния ход.

Коментар

Събота или Неделя ако не вали ще изключа буксата на датчика и ще видя какво ще се получи.

Коментар

Изключи и датчика на скоростите,който отива в компютъра.Ако няма разлика значи това е проблема.Прочети това:
                    Датчик скорости

Датчик скорости автомобиля устанавливается на раздаточной коробке между приводом
                    спидометра и наконечником гибкого вала привода спидометра. Принцип действия датчика
                    основан на эффекте Холла. Датчик выдает на контроллер прямоугольные импульсы
                    напряжения с частотой, пропорциональной скорости вращения ведущих колес.

На основе информации от датчика контроллер устанавливает режим холостого хода, а
                    также отключает вентилятор системы охлаждения при высокой скорости автомобиля.
                    Радослав Йончев

Коментар

Колко датчика има твоита раздатка?Ако е с 2 откачи този с трите кабела и пробваи джипа ако по енерция държи нормални обороти от този датчик е моята има същия проблем немога да намеря този модел дат.за 1.7ми.

Коментар

Първоначално публикуван от TOTO75 Преглед на мнение
                        Колко датчика има твоита раздатка?Ако е с 2 откачи този с трите кабела и пробваи джипа ако по енерция държи нормални обороти от този датчик е моята има същия проблем немога да намеря този модел дат.за 1.7ми.
                        Търси в "Аутплюс".Там мисля че го има.
                        Радослав Йончев

Коментар

Бях обещал да направя експеримент с датчика за скороста.Ето и резултатите;
                          1. Появи се мирис на бензин в купето по всяко време.
                          2. Ниските обороти се закотвиха на 500 независимо дали съм спрял или се движа леко.
                          3. При потегляне давам повече газ /спрямо преди/ иначе гасне.
                          4. При пускане педала на газта /на скорост/ двигателя минава доста по-бързо в режим на моторна спирачка.

Експеримента беше за около 100км. но може да е имало и някакви други фактори които не съм отчел.Това са лични впечатления и може да не са верни на 100%.

Коментар

Vanka дадчика от раздатката ли откачи?

Коментар

Да.

Коментар

Здравейте Колеги,

И при мен се появи проблем с Check Engina.Нивата е 1.7 инжекция и от месец насам имам този проблем. Ходих на диагностика, било грешка 14- датчика на дроселовата клапа. Уж го оправиха, а не мина и седмица и отново свети Check Engina.

Направи ми впечатление, че светва при загряване на двигателя. Какво имам впредвид, в София по задръствания над 90 градуса ми се включват вентилаторите и след 3-4 включвания, вече светва Check Engina. при това започват да се колебаят и оборотите 800-1000, 1100.
                                VAZ 21214-Niva
                                Grand Vitara 2.0 i V6 DB

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X