Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Check Engine

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Check Engine

Става дума за Нива 1.7 моно инжекция. Като намалям със скоростите и ми светва Check Engine лампата. Само тогава, иначе не светва. Изключвам, пак паля и не свети докато не почна да намалям със скоростите. Не се наблюдава промяна в поведението на двигателя, с две думи разлика няма. Карам вече около 3.000 км така, ама малко се притеснявам. Какво може да е според вас?

До: Check Engine

Провери ли нивото на маслото?

Коментар

Аз си мисля за датчика на разпределителният вал/ ако имаш такъв/.Възможно е веригата да не се изпъва достатъчно и от там голяма разлика в датчик на КВ и РВ.
      Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Нема да се плашиш. На мен на камиона така почва да мига когато включа на задна.И така ...... вече около 80000км.
        Нищо още не се случва допълнително .

Коментар

Провери компютъра за грешки!
          Радослав Йончев

Коментар

Първоначално публикуван от Avcho Преглед на мнение
            Провери компютъра за грешки!
            Ако ми кажеш как се прави това веднага отивам

Ладата е моноинжекцион и досега не съм намерил някой който може да я свърже за диагностика (предполагам че грешките се гледат пак от там). Просто нямат такава букса. Никъде.

Масло има!

Коментар

Пробвай с откачане плюсовия кабел на акумолатора за около половин час.
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от jkolarov Преглед на мнение
                Ако ми кажеш как се прави това веднага отивам

Ладата е моноинжекцион и досега не съм намерил някой който може да я свърже за диагностика (предполагам че грешките се гледат пак от там). Просто нямат такава букса. Никъде.

Масло има!
                Взимаш един кламер или накакав проводник и свързваш вх.А с вх.В на схемата.След това въртиш контактния ключ на контакт (без да палиш) и започваш да броиш светкането на лампата.Тя светка 1път,има пауза около 1сек. и прави още две последователни светкания това означава,че системата е свързана както трябва.Тези светкания се повтарят 3 последователни пъти.След което идва най-важното!!!
                Преброй светканията на лампата в зависимост от техния интервал и ги напиши.Аз ще ти кажа какво означават.
                Пример:Включил си всичко и светка лампата както ти обясних 1 светкане интервал 2 светкания =грешка12, това се повтаря три пъти.
                Ако след тези повторения светне 2 интервал 3 светкания= грешка23.Това е "завишено напрежение от датчика за температура на въздуха"
                Надявам се да съм ти помогнал!!!!
                Радослав Йончев

Коментар

Първоначално публикуван от Avcho Преглед на мнение
                  Взимаш един кламер или накакав проводник и свързваш вх.А с вх.В на схемата.След това въртиш контактния ключ на контакт (без да палиш) и започваш да броиш светкането на лампата.Тя светка 1път,има пауза около 1сек. и прави още две последователни светкания това означава,че системата е свързана както трябва.Тези светкания се повтарят 3 последователни пъти.След което идва най-важното!!!
                  Преброй светканията на лампата в зависимост от техния интервал и ги напиши.Аз ще ти кажа какво означават.
                  Пример:Включил си всичко и светка лампата както ти обясних 1 светкане интервал 2 светкания =грешка12, това се повтаря три пъти.
                  Ако след тези повторения светне 2 интервал 3 светкания= грешка23.Това е "завишено напрежение от датчика за температура на въздуха"
                  Надявам се да съм ти помогнал!!!!
                  Ето прикачен файл, за да видиш входовете
                  Прикачени файлове
                  Радослав Йончев

Коментар

Благодаря за информацията!
                    Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                      Пробвай с откачане плюсовия кабел на акумолатора за около половин час.
                      Грешката се чисти най-много за 10мин.С махане на плюсовия кабел.
                      Радослав Йончев

Коментар

Колата беше с свален акумолатор за повече от месец, но лампата си светеше и преди, и след. Но това горното ще го пробвам и ще докладвам, Благодаря за информацията.

Коментар

Коларов какво стана с лампата?Има ли грешки?
                          Радослав Йончев

Коментар

Това пише за грешка 24
                            Отсутствует сигнал от датчика скорости автомобиля
                            Радослав Йончев

Коментар

А скоростомера, отчита ли си скоростта? При по-новите Ниви скоростомер и километраж са различни уреди и нямат общо помежду си. При мен скоростомера си отчиташе скоростта, когато си искаше и постоянно ми трупаше грешки. Беше гаранционна и смениха цялото арматурно табло. Та от тогава разбрах, че на Нивите този уред им е слабо място.
                              Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X