Става дума за Нива 1.7 моно инжекция. Като намалям със скоростите и ми светва Check Engine лампата. Само тогава, иначе не светва. Изключвам, пак паля и не свети докато не почна да намалям със скоростите. Не се наблюдава промяна в поведението на двигателя, с две думи разлика няма. Карам вече около 3.000 км така, ама малко се притеснявам. Какво може да е според вас?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Check Engine
Свий
X
-
До: Check Engine
Аз си мисля за датчика на разпределителният вал/ ако имаш такъв/.Възможно е веригата да не се изпъва достатъчно и от там голяма разлика в датчик на КВ и РВ.Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!
Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно!
/партийна поговорка/
Коментар
-
Първоначално публикуван от Avcho Преглед на мнениеПровери компютъра за грешки!
Ладата е моноинжекцион и досега не съм намерил някой който може да я свърже за диагностика (предполагам че грешките се гледат пак от там). Просто нямат такава букса. Никъде.
Масло има!
Коментар
-
Първоначално публикуван от jkolarov Преглед на мнениеАко ми кажеш как се прави това веднага отивам
Ладата е моноинжекцион и досега не съм намерил някой който може да я свърже за диагностика (предполагам че грешките се гледат пак от там). Просто нямат такава букса. Никъде.
Масло има!
Преброй светканията на лампата в зависимост от техния интервал и ги напиши.Аз ще ти кажа какво означават.
Пример:Включил си всичко и светка лампата както ти обясних 1 светкане интервал 2 светкания =грешка12, това се повтаря три пъти.
Ако след тези повторения светне 2 интервал 3 светкания= грешка23.Това е "завишено напрежение от датчика за температура на въздуха"
Надявам се да съм ти помогнал!!!!Радослав Йончев
Коментар
-
Първоначално публикуван от Avcho Преглед на мнениеВзимаш един кламер или накакав проводник и свързваш вх.А с вх.В на схемата.След това въртиш контактния ключ на контакт (без да палиш) и започваш да броиш светкането на лампата.Тя светка 1път,има пауза около 1сек. и прави още две последователни светкания това означава,че системата е свързана както трябва.Тези светкания се повтарят 3 последователни пъти.След което идва най-важното!!!
Преброй светканията на лампата в зависимост от техния интервал и ги напиши.Аз ще ти кажа какво означават.
Пример:Включил си всичко и светка лампата както ти обясних 1 светкане интервал 2 светкания =грешка12, това се повтаря три пъти.
Ако след тези повторения светне 2 интервал 3 светкания= грешка23.Това е "завишено напрежение от датчика за температура на въздуха"
Надявам се да съм ти помогнал!!!!Прикачени файловеРадослав Йончев
Коментар
-
Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеПробвай с откачане плюсовия кабел на акумолатора за около половин час.Радослав Йончев
Коментар
-
А скоростомера, отчита ли си скоростта? При по-новите Ниви скоростомер и километраж са различни уреди и нямат общо помежду си. При мен скоростомера си отчиташе скоростта, когато си искаше и постоянно ми трупаше грешки. Беше гаранционна и смениха цялото арматурно табло. Та от тогава разбрах, че на Нивите този уред им е слабо място.Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар