Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ при вадене на скоростна кутия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Помощ при вадене на скоростна кутия

Ми колега за съжаление нещата,които ти казва Ясен са верни.Моята изкара няма и 20000км.През тези километри един единствен път ми се наложи да подържам 130км.ч.Иначе не съм я карал с повече от 100-110.Дължа да ти кажа,че за винаги се отказах от 5ст.кутия.Вече 30000км. съм с кутия от 2101,която е на над 300000км. и нямам оплаквания.Подържам същата скорост на движение,но естествено при по-високи обороти.Засичал съм я от Ямбол до Казанлък ми даде 13 на сто газ при 130км.ч. с 4-ст.кутия.Оборотите при тази скорост бяха 5200.Стигал съм и до 6000об.мин.-150км.ч.,но това е само за да я изпробвам.Бях с шосейките ВЛИ-10.Според моите експерименти с 4ст.кутия разхода с около литър повече.Тягата на жигуловата е по-голяма.Това е напълно нормално,тъй като е с по-големи пред.числа спрямо Нивовата 5ст.Казано с една дума-ако Нивата ще се кара повече в гората и на къси разстояния кутията 2101 върши повече от добра работа.При това могат да се поставят и по-големи гуми без загуба на мощност,благодарение на по-големите и пред.числа.Но нека всеки сам да прецени за какво ще си използва Нивата-аз просто споделям малко опит.

Коментар

Такааа, поредната дилема колеги. Сега си разглобих и раздатката, мъчейки се да опровергая мита, че Нива която да не вие няма. Взех си едно масло Мобил 75W90 30лв литъра. Обаче в магазина за частите на Нивата ми казаха, че е хубаво масло само дето не е за ръски автомобили, защото идвало много тънко и ще започне да вие раздатката от него. Та взех едно ЕП90 което било по-подходящо на Приста за 7.70. Също взех и една добавка за допълнително сгъстеване, защото дори и ЕП90 идвало мааалко по-тънко от истинското руско. Та с тази добавка нямало да вие и грам. А сега кажете кое от двете да слагам? Вие с какво масло карате? По-принцип рядко карам над 80 км/ч. То моето вече стана една одисея, за коете се извинявам.
      Последно редактирано от toni188; 25-04-09, 12:06.

Коментар

Колега моята откакто съм я взел вече почти 40000км. я карам само с ПРИСТА 85W140RS.Маслото маже наистина добре.За мен то най се приближава до препоръчваното от руснаците ТАД-17.Има само един недостатък-при много студено време малко по-трудно се "разбива".Иначе е най-добре да си караш с ТАД-17,но за съжаление сегашното внасяно у нас няма нищо общо с истинското ТАД от преди 15-20 години.Сега се произвежда от фирмите ВАМП и ОИЛ-РАЙТ.Ако все пак решиш да вземеш ТАД-17 гледай да е на ВАМП.В никакъв случай не взимай на ОИЛ-РАЙТ,защото става на "вода" когато влезе в работна температура.Просто рязко му пада вискозитета.Пробвал съм го на ск.кутия и предавките взеха да влизат значително по-трудно.

Коментар

Мисля,че ако заложиш на ПРИСТА 85W140RS няма да сгрешиш.Особено за топлите месеци е супер.А що се отнася до лекото виене от раздатката запомни че винаги ще го има.Затова недей си хвърля парите на вятъра и не си прави експерименти.Защото,когато в България започнаха да се внасят Ниви у нас нямаше западни масла и пак тогавашните машини издържаха много повече от внасяните сега.Факт неуспорим.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X