Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ при вадене на скоростна кутия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Помощ при вадене на скоростна кутия

Без да се свали раздатъчната кутия (междинния диференциал) ИЗОБЩО няма да стане.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Без да се свали раздатъчната кутия (междинния диференциал) ИЗОБЩО няма да стане.
      Сваля се заедно с раздатката!Проверено няколко пъти.Малко е тегаво.Щом мърда 5 см. значи всичко е свалено(само ламаринката може да е забравена).Трябва да извади лоста за скоростите.Той много е***ва работата.И после дърпане му е майката.
      Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

ЗАщто да се напъва, сваля раздатката и сваля кутията
        "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Раздатката е свалена, кутията е съвсем свободна, утре ще видим как ще я изкарваме.

Коментар

Първоначално публикуван от Камен Калчев Преглед на мнение
            ЗАщто да се напъва, сваля раздатката и сваля кутията
            Не казвам че трябва да се напъва.Просто подчертах че и с нея излизат.

Коментар

Здравейте пак от мен след доста време пак реших да пиша в темата с малко разяснения и въпроси. Свалих кутията след като беше се зацепил съединителя малко настрани, незнам от какво, и блокираше оста за кутията. След натискане на съединителя кутията излезе доста лесно и съответно я разглобихме и стигнахме до първичния вал и не можахме да развием болт който го държи и пак я сглобихме и си я сложихме, но това виене продължава да ме дразни и тук се надявам на помощ от вас. Знаете ли как се развива този болт на първичния вал, т.е. този дето е с фиксираните зъбчатки, с каква резба е и как се заступоряват валовете за да може да се развие, защото не мога да сменя нищо и по двата вала без да го изкарам него. Или направо да отида да си купя една 5-степенна кутия втора ръка или от някоя морга, но от каква лада или жигула ще пасне на Нивата.

Коментар

А сега ми изпадна една кутия от лада 7-ца, предполагам е ВАЗ 2107, ще стане ли на нива 1600 направо да я слагам нея и да не се занимавам?

Коментар

Първоначално публикуван от toni188 Преглед на мнение
                  А сега ми изпадна една кутия от лада 7-ца, предполагам е ВАЗ 2107, ще стане ли на нива 1600 направо да я слагам нея и да не се занимавам?
                  да.

Стават всякакви от 2101 до 2107. Ще ти трябва тампона от нивовската и май още нещо от нея, но ти го имаш.

Коментар

Слагай я-дано да излезе по-читава от твоята и виж дали е добре стегната и законтрена гайката на вторичния вал,че и от там идват проблеми.Най-добре се стяга,когато кутията е поставена на място.

Коментар

имаш предвид гайката която е извън кутията и държи фланеца за гуменото каре? А иначе като я взема тази ще я отворя да и хвърля едно око, собственика каза, че е на 33000 км., но все пак.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        да.

Стават всякакви от 2101 до 2107. Ще ти трябва тампона от нивовската и май още нещо от нея, но ти го имаш.
                        Tампона, и планката, която го държи.

Коментар

toni 188 прегледай новата СК и им смени маслото.
                          0осем9осем7шест0осем7едно
                          Миро

Коментар

Маслото задължително ще се смени с ново, беше писано във форума какво е за тази кутия и основно отвътре ще се прегледа.

Коментар

Най-накрая имам и аз 5 скорости и мога да си свиркам, нядявам се по за дълго. Новата кутия беше що годе на добро ниво, но разбира се направих една ревизия и смених всички лагери, за да не и се чува гласчето. Ама то добре сега спря да вие ама почна да се чува че вие раздтката, явно и там ще си начеша крастата с нови лагерчета. Да ви питам сега нещо така стегната кутията колко време ще изкара преди да се развие на ново? Колата я карам по около 2000км на година на по половина асфалт и черен път и старата кутия имаше доста наранени забчатки, почти всички, и тази ли ще стане така?
                              Последно редактирано от toni188; 20-04-09, 20:57.

Коментар

Тези скоростни кутии в Нива изкарват между 20000 и 250000 км (не е грешка - 20 срещу 250), зависи от маслата и условията на експлоатация. Пътуването по черно можеш да не го броиш като товар за скоростната кутия. Страдат от магистрално каране, особено в горещо време. Ако никога не вдигнеш над 90, ще забравиш за този агрегат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X