Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с ниските обороти! Как да ги вдигна?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с ниските обороти! Как да ги вдигна?

номера е 2111-3706040
    не мога да го снимам щото си изпуснах апарата преди няколко седмици и май отива за нов
    На Симеон в магазина ми казаха да проверя във Вторник.
    В нета не можах да намеря никаква информация за него а в шевинивата този датчик е отпаднал.
    Ще се опитам да го опиш; цилиндърче с диаметър около 2см. и дължина около 4-5см..В единият краи е оформена елипсовидна глава и с помоща на болтче се прикрепва към двигателя. Намира се срещу долната част на горното зъбно колело за веригата. Ако се извади ще протече маслото .
    Има три ел. извода .
    Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

ето една снимка от руски сайт;
      http://oswar.ru/catalog/dir1644/dir1645/112684/

Коментар

От каталожния номер ясно личи, че е използван първо в Лада 110/111/112, а не в Нива. Ще питам утре арменеца, той се е засилил вече към новите модели.

Коментар

Диагностика, та диагностика!Добре! Смених датчика и к-во? Оборотите - ниски, смукача пак го няма. Иначе всичко е ток и жица! Ако трябваше да се гадае то и без диагностика може а с парите за диагностика и гориво щях да купя още 1-2 датчика можеше и да улуча, ако ли не -дълбока резерва.
          Давайте идеи - проверявам и пиша веднага резултата!
          Предварително благодаря!

Коментар

А аз съм с 21214 и май го имам същия проблем

На високи обороти се държи добре, но като се пусне газта и загасва, а и не държи ниски обороти стабилно. Това разбира се не е постоянно а само когато е падне от относително високи обороти на ниски.

Има ли някакво просто решение или трябва да ходя в сервиза (още е в гаранция) ама и да отида там пак е добре да знам от какво е...че иначе ще ме измотаят нещо.

Коментар

Първоначално публикуван от amitko Преглед на мнение
              ...На високи обороти се държи добре, но като се пусне газта и загасва, а и не държи ниски обороти стабилно. Това разбира се не е постоянно а само когато е падне от относително високи обороти на ниски...
              Май си за регулиране на клапани, поне при мен това се получава. На късните 21214 клапаните са хидравлични, там не знам.

Коментар

Първоначално публикуван от vanka.ta Преглед на мнение
                Диагностика, та диагностика!Добре! Смених датчика и к-во? Оборотите - ниски, смукача пак го няма. Иначе всичко е ток и жица! Ако трябваше да се гадае то и без диагностика може а с парите за диагностика и гориво щях да купя още 1-2 датчика можеше и да улуча, ако ли не -дълбока резерва.
                Давайте идеи - проверявам и пиша веднага резултата!
                Предварително благодаря!
                На първата заплатка си купих нов регулатор на празните обороти и двигателя заспа. Сега може и да си внушавам но май по-рано изключва "смукача" та на следващата заплатка ще си купя термодатчик а диагностиците щом не са си написали домашнот; - 30лв.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X