СлеД смяна на кутията от 4 на 5-степенна запоЧна да тресе.Ако някой е имал такав проблем нека помогне
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
проблем с нивата
Свий
X
-
До: проблем с нивата
Първоначално публикуван от nikmyrfi Преглед на мнениеПо какъв начин ставаDon't hunt IF you can't kill
първо 0883 после 333 накрая 448
LZ1BGD
Коментар
-
Трябва да получиш съосност между скоростите и раздатката. Грубия метод вече ти го казаха, по-фините изискват и подлагане на шайби под болтовете на тампоните. Това, ако тресе в ниски скорости.
Ако пък тресе между 80 и 100, ела да ти го оправя аз. Ще ти взема половината от парите, които са ти взели всички сервизи, които са се опитвали да го оправят преди мен.
Коментар
-
Първоначално публикуван от nikmyrfi Преглед на мнениеПо какъв начин става
Коментар
-
От: До: проблем с нивата
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение. . . . .
Ако пък тресе между 80 и 100, ела да ти го оправя аз. Ще ти взема половината от парите, които са ти взели всички сервизи, които са се опитвали да го оправят преди мен.Рядко карам с над 100, но при 90 на дълго е кошмар, пломба не ми остана в устата
...
Лада НИВА не избира пътя, тя просто върви напред...
0887686779 Краси
Коментар
-
От: проблем с нивата
Първоначално публикуван от nikmyrfi Преглед на мнениеПо какъв начин става
Осигуряваш си стабилността на това състояние (защото ще се вреш отдолу).
Разхлабваш гайките на раздатката И НА СКОРОСТНАТА кутия.
Качваш се палиш и въртиш на трета (около 1000 оборота) няколко секунди. Следва важното :
1. Ако си сам - натискаш съединителя и гасиш двигателя. НЕ ИЗКЛЮЧВАШ от скорост, нито пускаш съединителя докато спрат да се въртят гумите.
Лягаш и стягаш гайките.2. Ако сте двама - докато се въртят гумите ти стягаш гайките.
Това е в общи линии.
Успех !
Коментар
-
Първоначално публикуван от krisspirit Преглед на мнениеПри мене започва да тресе от около 90 км/ч. и като мине 100-105 се укротява, имам чувството че прави някакъв резонанс.Прегледах всичко, сменявах карета на преден кардан(когато я купих едното беше заминало, а другото беше тръгнало, та ги смених и двете), погледнах и препипах навсякъде, но нищо особено не видях, ако знаеш някаква причина, помагай, обясни ми... Много моля!Рядко карам с над 100, но при 90 на дълго е кошмар, пломба не ми остана в устата
...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеКакто вече съм писал - дебалансирани или дефазирани кардани. Получава се, когато някой изниже карданите от шлиците, а после ги наниже както му дойде.Лада НИВА не избира пътя, тя просто върви напред...
0887686779 Краси
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеПробвай първо да улучиш шлиците - двете вилки трябва да са успоредни и има само две възможни положения.Лада НИВА не избира пътя, тя просто върви напред...
0887686779 Краси
Коментар
-
така и направих като сменях каретата, става дума за разкачване от шлиците където се разтяга кардана, аз там не съм пипал, но ще ги проверя за сходимост както ме посъветва Ясен, за което съм му много благодарен, аз не се бях сещал за това, знам че когато се разкачват за смяна на семеринга който пази греста се белязват, така пише и в ръководството, но понеже не съм ги разкачвал не се сетих за това... Поздрави!Лада НИВА не избира пътя, тя просто върви напред...
0887686779 Краси
Коментар
-
Първоначално публикуван от krisspirit Преглед на мнениетака и направих като сменях каретата, става дума за разкачване от шлиците където се разтяга кардана, аз там не съм пипал, но ще ги проверя за сходимост както ме посъветва Ясен, за което съм му много благодарен, аз не се бях сещал за това, знам че когато се разкачват за смяна на семеринга който пази греста се белязват, така пише и в ръководството, но понеже не съм ги разкачвал не се сетих за това... Поздрави!Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар