Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с нивата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем с нивата

СлеД смяна на кутията от 4 на 5-степенна запоЧна да тресе.Ако някой е имал такав проблем нека помогне

До: проблем с нивата

регулирайте средния диф
    "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

По какъв начин става

Коментар

Първоначално публикуван от nikmyrfi Преглед на мнение
        По какъв начин става
        Доколкото знам - охлабваш гайките на раздатката, вдигаш някоя от гумите, включваш на скорост, 5 - 10 секунди да повърти така и стягаш гайките на раздатката.
        Don't hunt IF you can't kill
        първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Трябва да получиш съосност между скоростите и раздатката. Грубия метод вече ти го казаха, по-фините изискват и подлагане на шайби под болтовете на тампоните. Това, ако тресе в ниски скорости.

Ако пък тресе между 80 и 100, ела да ти го оправя аз. Ще ти взема половината от парите, които са ти взели всички сервизи, които са се опитвали да го оправят преди мен.

Коментар

По какъв начин става
            За съжаление няма ясен отговор.Няколко начина са и всеки си избира.Грубо казано е както го е казал Ясен-трябва да се свали раздатката малко по-надолу.В повечето случай помага.

Коментар

От: До: проблем с нивата

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              . . . . .
              Ако пък тресе между 80 и 100, ела да ти го оправя аз. Ще ти взема половината от парите, които са ти взели всички сервизи, които са се опитвали да го оправят преди мен.
              При мене започва да тресе от около 90 км/ч. и като мине 100-105 се укротява, имам чувството че прави някакъв резонанс.Прегледах всичко, сменявах карета на преден кардан(когато я купих едното беше заминало, а другото беше тръгнало, та ги смених и двете), погледнах и препипах навсякъде, но нищо особено не видях, ако знаеш някаква причина, помагай, обясни ми... Много моля! Рядко карам с над 100, но при 90 на дълго е кошмар, пломба не ми остана в устата ...
              Лада НИВА не избира пътя, тя просто върви напред...
              0887686779 Краси

Коментар

От: проблем с нивата

По какъв начин става
                Вдигат се и 4те колела във въздуха.
                Осигуряваш си стабилността на това състояние (защото ще се вреш отдолу).
                Разхлабваш гайките на раздатката И НА СКОРОСТНАТА кутия.
                Качваш се палиш и въртиш на трета (около 1000 оборота) няколко секунди. Следва важното :
                1. Ако си сам - натискаш съединителя и гасиш двигателя. НЕ ИЗКЛЮЧВАШ от скорост, нито пускаш съединителя докато спрат да се въртят гумите.
                Лягаш и стягаш гайките.2. Ако сте двама - докато се въртят гумите ти стягаш гайките.
                Това е в общи линии.
                Успех !

Коментар

Първоначално публикуван от krisspirit Преглед на мнение
                  При мене започва да тресе от около 90 км/ч. и като мине 100-105 се укротява, имам чувството че прави някакъв резонанс.Прегледах всичко, сменявах карета на преден кардан(когато я купих едното беше заминало, а другото беше тръгнало, та ги смених и двете), погледнах и препипах навсякъде, но нищо особено не видях, ако знаеш някаква причина, помагай, обясни ми... Много моля! Рядко карам с над 100, но при 90 на дълго е кошмар, пломба не ми остана в устата ...
                  Както вече съм писал - дебалансирани или дефазирани кардани. Получава се, когато някой изниже карданите от шлиците, а после ги наниже както му дойде.

Коментар

Както вече съм писал - дебалансирани или дефазирани кардани. Получава се, когато някой изниже карданите от шлиците, а после ги наниже както му дойде.
                    Ясно.Преди да сменя каретата отидох при стругар и той ми направи приспособление за изваждане, състоящо се от две части: мъжко и женско диаметър 29мм (колкото е на черупката на игления лагер) с малка хлабина, да влиза във вилката без усилие.Сложих двете части на вилката и после на менгемето по-малко и полека извадих доколкото е възможно карето, и после с тръбен ключ извадих едната черупка и по натам е лесно.Слагането на новото по същия начин: полека запресоване с приспособлението на менгемето.Спря да тропа, но продължи да тресе...Явно нещата отиват към баланс, защото не знам какво е правено от предишния собственик.Доста неща открих и отстраних, особено по ел инсталацията, като отворя нещо се натъквам на много некомпетентни ремонти извършвани преди.Много благодаря за инфото, ще го водя на баланс. Поздрав на всички.
                    0887686779 Краси

Коментар

Пробвай първо да улучиш шлиците - двете вилки трябва да са успоредни и има само две възможни положения.

Коментар

Пробвай първо да улучиш шлиците - двете вилки трябва да са успоредни и има само две възможни положения.
                        Ясно, разбрах те, аз не съм ги разкачвал, така съм я взел с вибрациите при висока скорост, явно някой е оклепал работата.От утре съм отпуска и почвам пролетната профилактика, ще погледна и карданите, и ако няма подобрение, ще се ходи на баланс.Апропо къде в София балансират кардани?Питах във Враца в един сервиз и там ми обясниха че ги пращат в София, но не искаха да ми кажат къде... по обясними причини, сещаш се.
                        0887686779 Краси

Коментар

Преди разкачане на каретата вилките се белязват и се сглобяват както са били.

Коментар

така и направих като сменях каретата, става дума за разкачване от шлиците където се разтяга кардана, аз там не съм пипал, но ще ги проверя за сходимост както ме посъветва Ясен, за което съм му много благодарен, аз не се бях сещал за това, знам че когато се разкачват за смяна на семеринга който пази греста се белязват, така пише и в ръководството, но понеже не съм ги разкачвал не се сетих за това... Поздрави!
                            0887686779 Краси

Коментар

Първоначално публикуван от krisspirit Преглед на мнение
                              така и направих като сменях каретата, става дума за разкачване от шлиците където се разтяга кардана, аз там не съм пипал, но ще ги проверя за сходимост както ме посъветва Ясен, за което съм му много благодарен, аз не се бях сещал за това, знам че когато се разкачват за смяна на семеринга който пази греста се белязват, така пише и в ръководството, но понеже не съм ги разкачвал не се сетих за това... Поздрави!
                              Ако има луфт във шлиците,се наблюдава същият ефект и балансирането се обезмисля.
                              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X