Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво се случи с НИВАта на nyvatest....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво се случи с НИВАта на nyvatest....

При мен важи едно правили"ТЪП И УПОРИТ".Не мога толкова лесно да се откажа от колата която ме е радвала и ми е била вярна толкова време заради дребен инцидент.Мисля си да направя нещо подобно на СУМа на GOLDY но се чудя дали няма да има проблеми със органите на редът(демек КАТ)
    Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

От Нива кабрио не става. Не и без много работа по предварително здраво купе. И каквото и да я правиш, няма да стане много по-малко склонна към салта и търкаляне, та кабриото не е много идейно.

С полагането на много тенекеджийски труд може да се оправи, но на този етап изглежда, че е по-изгодно да се търси друга, а тази да се продаде на части или да се запази с тази цел.

За газовата бутилка - по-разумно е да и завиеш вентила, а не да я сваляш. Резервоарът за бензин е това, което трябва да се обезопасява, но в Нива обикновено е направено от завода и не изтича, както и да я въртиш.

За скоростта си знаеш.

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
        При мен важи едно правили"ТЪП И УПОРИТ".Не мога толкова лесно да се откажа от колата която ме е радвала и ми е била вярна толкова време заради дребен инцидент.Мисля си да направя нещо подобно на СУМа на GOLDY но се чудя дали няма да има проблеми със органите на редът(демек КАТ)
        Инцидентът не е дребен.

Коментар

Газовата и завих винтила и тогава я махнах,защото скобите бяха паднали
          Има едно купе но е доста изгнило и мисля че е по добре да се вземат от него само тавана и вратите и капакът.Но може ли да се присади таван?Виждал съм на други коли се прави защо не и на НИВА.
          ПП.Ясене,прав си че не е малък инцидент ,но така се успокоявам
          Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
            Газовата и завих винтила и тогава я махнах,защото скобите бяха паднали
            Има едно купе но е доста изгнило и мисля че е по добре да се вземат от него само тавана и вратите и капакът.Но може ли да се присади таван?Виждал съм на други коли се прави защо не и на НИВА.
            ПП.Ясене,прав си че не е малък инцидент ,но така се успокоявам
            Ъъъъ, паднали скоби, ъъъъ, къде е твоя газаджия, да не ходим там?

Таван може да се присади, но здраво като истинското трудно ще стане, а на тебе ти трябва здрав таван. Нивата е СКЛОННА към преобръщане, особено в естествената си среда. Сам видя. Ако обещаеш да сложиш тръби вътре, бива. Иначе, не. Ти, като гледам, я ползваш цивилно, тръбите ще са гадни. Отделно, таванът го вземаш от изгнило купе.

Коментар

Бензиновият резервоар е с пъти по-опасен от газовата бутилка. Не зная какво толкова ви плаши газта. Какво става с газта и бензина, съответно при теч?
              Да не говорим, че течът при газта е много по-трудно постижим?
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Гледам,че ти е мерак за това си я направи щом искаш.Всяка ламарина може да се оправи или присади.Лошото е,че струва пари.Друго купе свястно няма от къде да си намериш.Тогава???Аз имам приказка-мерак цена няма.Дали си струва преценяш само и единствено ТИ....и не на последно място майстора който ще я прави

Коментар

Мога да те заведа там където продават всякак ви ламарини за Шива - вкл. цели страници

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                    Мога да те заведа там където продават всякак ви ламарини за Шива - вкл. цели страници
                    Недей обещава, ами напиши

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                      Бензиновият резервоар е с пъти по-опасен от газовата бутилка. ...
                      Това да, ама човекът каза, че му е паднала бутилката от скобите. Оттам до скъсването на разходната тръба не е много. Преразходен клапан я има, я не. От друга страна, наистина е трудно да излееш нивовски казан, освен при сериозен удар около гърловината. Така че, добре е постъпил.

Коментар

Колега щом си жив и здрав това е по-важното, а за колата винаги има решение.В твоя случай даже може да направиш чудеса трябват ти идей ,инат и не толкова много пари.Аз също имам една съборетина[беше] ,даже Евгени от форума ми се пресмиваше ,че е за отпадаци но вече е доста постегната и си има някой неща които другите ги нямат , но съм си ги направил аз а това е по-важното а и ми харесват,бих могъл да ти помогна ,ако желаеш.А що се отнася за кабрио на нива има и е доста сполочливо,варианти има много а идейте са само ТВОЙ.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Това да, ама човекът каза, че му е паднала бутилката от скобите.
                          Да има и един друг интересен вариянт. Един познат реши да провери кой е по-здрав една солидна бреза или неговата Jetta. След сблъсъка бутилката която си беше в багажника, по принцип, къса всякакви скоби, къса преградата м/у багажника и седалките и така се спира на задните седлаки Солидна бутилка и късмет, че не е имало никой отзад

Гледайте да сте здрави и полека със скоростите

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Scud_ti Преглед на мнение
                            Да има и един друг интересен вариянт. Един познат реши да провери кой е по-здрав една солидна бреза или неговата Jetta. След сблъсъка бутилката която си беше в багажника, по принцип, къса всякакви скоби, къса преградата м/у багажника и седалките и така се спира на задните седлаки Солидна бутилка и късмет, че не е имало никой отзад

Гледайте да сте здрави и полека със скоростите

Поздрави!
                            Така е била монтирана На дедрата ми при силен удар отзад, последван от много силен челен бутилката не беше мръднала.
                            Продължавам да твърдя, че газовата уредба, при правилен монтаж, без спестяване на компоненти е по-безопасна.

Коментар

Колега добре е че сте живи а нали знаеш че мерак с пари се гаси така че ако искаш кабрио вадиш парички и ремонта почва. А да кажа на колегата кадето се притеснява за газовата бутилка че почти при всяка катастрофа бутилката изпада когато има претаркулване.При пълна бутилка е по вероятно а при празна не защото е по лека.По опасното е да не те удари по главата при преметането
                              0885 297985,мтел-Радо
                              0876 556870,виваком като домашен

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Недей обещава, ами напиши
                                По-сложно е Трябва с мен. Тогава цената е надолу.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X