Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за покупка на Лада

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за покупка на Лада

Здравейте,

От няколко дена обикалям и си търся свястна Лада Нива и мисля че я открих. Много запазена отвън и отвътре, никаква ръжда. 95г, карбураторна, с 5 скорости.

Има обаче няколко неща които ме притесняват а те са:

1. Кара се на смукач - постоянно. Ако се изключи гасне. Може ли това да значи ниско налягане в цилиндрите или е въпрос на настройка на оборотите? Цена на ремонт на цилиндирте? (ако това всъщност е проблема)

2. 4та скорост се изключва постоянно. Какво може да означава това? Евентуална цена на ремонта?

Други дребни неща като скоростомер, оборотомер и ръчна спирачка, чистачки...и май това е.

Също да ме посъветвате каде мога да отида при някой който наистина разбира от лади, да измерим налягането и общо взето цялостен преглед.

Питам за цените на ремонта за да си направя сметка като цяло. Нивата не е евтина и не искам да вляза в преразход.

Благодаря предварително!

До: Въпрос за покупка на Лада

На каква цена ти харизват въпросното съоръжение?
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Цената ще варира в зависимост от ремонта който ще трябва да се направи, но е около 5, може би и малко отгоре. Нивата е и с монтирана газова уредба.

Коментар

защо не погледнеш тая нива дето я продава колега .виж в продавам автомобили..май беше 3500лв.

Коментар

Двигателят едва ли е духнат. По-скоро проблемът е с карбуратора. (най-вероятно неработещ по някаква причина електромагнитен клапан за ПХ). Това, че изхвърля 4 и 5 е рутинно - свалят се скоростите и т.н. Изкарваш около 20 000км и пак... "Дреболиите" като чистачки, табло и т.н. не ги мисли изобщо. В процеса на ремонта, особено, ако не можеш да си я правиш сам, ще се убедиш, че това никак не е евтин автомобил. Но пък няма да скучаеш и ще станеш добър монтьор

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
            защо не погледнеш тая нива дето я продава колега .виж в продавам автомобили..май беше 3500лв.
            Погледнах я, притеснява ме "леки заабележки по виншния вид". На снимките изглежда доста изгнила. Може би ще я погледна тези дни ако не излезе нищо по добро.

За другите въпроси - Може ли да дадете повече инфо за скоростите - сваля се скоростната кутия и...? Чух предположения че може да няма достатъчно масло (дано да е това). Ако не е - колко ще ми струва ремонта? А на карбуратора?

Също някой има ли впечетления от Лада Центъра в Левски Г?

Коментар

нов карбуратор 100лв.
              кутия втора ръка здрава с 4 скорости 50 -100лв.
              от маслото не може да изключват скоростите.изключват от износени зъбни колела.често срещано при лада.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                нов карбуратор 100лв.
                кутия втора ръка здрава с 4 скорости 50 -100лв.
                от маслото не може да изключват скоростите.изключват от износени зъбни колела.често срещано при лада.
                Това са доста обнадеждаващи цифри . Благодаря ти, ще се радвам да чуя и други мнения по въпросите поставени по горе. Благодаря на всички.

Коментар

Проблема със Смукача не бива да те притеснява, всеки грамотен лададжия ще го отстрани много бързо и евтино, за скоростната кутия можеш да купиш 4 степенна от вторични и да я дадеш на майстор да ти премести четвърта скорост на 5-степенната кутия и бъди сигурен, че ще изкара много повече от колкото да купиш нови зъбчатки от магазина, просто новите не са качествени и се усукват, като пласмасови.

Коментар

На някои скорости няма място за 5та, но иначе става чувал съм че го правят, 4та излючва най често защото са заминали синхронизатори или не се законтря вилката за управление от фиксаторите. Ремонта е лесен, разправията голяма
                    Карбуратора да не те притеснява изобщо, нали има и газ, най добре да земеш някой Вебер от първите жигули и да смениш жиглиорите.
                    Двигателите издържат доста, може да няма центровка или както казваш карбуратора да я мъчи
                    Дано сме ти били полезни поне малко
                    Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Относно карането на смукач - най-добре и мини един елкон, щото не знаеш този преди теб доколко се е ебавал с центровката... При последния случай, когато вървеше само на смукач се оказа, че имам разместена ангренажната верига... а проблемът беше в карбуратора - затлачен "технологичен отвор"...
                      А за четвърта.... намери си добър майстор, щото 2007 четири пъти сменям скоростна кутия... И качествени части.... И в момента си карам без четвърта, свиква се...
                      Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Благодаря ви много, наистина много полезна информация. Доколкото разбрах не е болка за умиране и май ще се спра на тази нивушка. Имам само един въпрос - каде да отида за да ми я направят? Има ли колеги от форума които биха се навили срещу определена сума? Наистина нямам вяра на майстори, а знам че тук има доста способни хора. Днес примерно обиколих 4 сервиза в Люлин и навсякъде ми казаха - от Лади не разбираме и дори не я доближиха...

Коментар

Помисли добре дали си струва да дадеш 5 000 за това. Ок - решил си да е Нива, но поне си намери читава, доколкото това изобщо е възможно!
                          Не знаеш в какво се забъркваш

Коментар

Доста мислих, и да ти кажа честно с друго и да искам не мога да се захвана. Доста изчетох из този форум и мисля че ако Ладата не е изгнила, всичко друго е поправимо и то на достъпни за мен цени. Мога да отделя няколко стотачки за първоначален ремонт, и се надявам да са достатъчни (за това и пуснах тази тема). А Ладата на която съм се спрял е доста запазена - никаква ръжда никъде, има си и газова, тръби отпред и халогени, прилични джанти. Днес я карах около 6 часа из цяла София, да си призная честно отначало бях малко шокиран, но после мисля че започна да ми харесва . Доста е шумна, и мисля че ме умори малко, но така или иначе смятам да я карам на по приятни места от центъра на софия в пикови часове (за тази цел има опелче). Мисля че все повече се навивам, просто искам да се убедя че не правя грешка. Благодаря ви за обективните мнения, със сигурност ще са ми полезни.

И така - остана само да намеря майстор на който мога да се доверя. Прочетох доста добри отзиви за сервиза на Влади от форума, но се чудя дали ще ме вземат на сериозно с тази Лада?

Моля ви насочете ме към някой майстор или сервиз.

Коментар

Явно не можеш да чакаш малко.Знаеш ли какви оферти изпадат тук за по-малко пари.Това,че не е изгнила е до догодина.Ами после?Ти си решаваш.Но за това състояние според мен се набутваш.Не гледай в мобилето как вървят цените.Там продават само "разбирачи"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X