Здравейте,имам нива от скоро която е с двигател 21011, предполагам че е сменян предвид номерацията на двг.Та значи гори масло, но интересното е че от ауспуха пуши минимално и то само когато двг е много натоварен.Друго е при маркуча за картерните газове - е от там и на ниски обороти излиза син дим, а когато е натоварен става невероятна мъгла.За мен поне е странно, като гори масло според мен трябва да пуши синьо от ауспуха, защото в цилиндрите се изгаря маслото.Освен някой да е сложил свещи и в картера,там да пали маслото за да пуши от картерната вентилация
За вървеж върви малко по малко от стандартна Лада 1500.Пали без проблем, особено топла както завъртя ключа от половин оборот пали.От ауспуха се чува до към 2700об все едно някой цилиндър не работи,след това изчиства,само с 2 гърнета е изпускателната с-ма.Аз съм се насочил първо да сваля главата да видя какво става там, имам комплект нови бутала със сегменти размер 79.4 сиреч за 1.6 мотор 1рем мисля.Намерил съм глава от 2105 но понеже мотора там е с ремък някои знае ли дали тази глава може да и се сложи зъбното колело вместо това за ремък и дали ще може капака за веригата да се затвори? Нивата е с 15 цола 205/70 гуми регенерат Малатеста Кобра и джанти От Витара.Не я ползвам за тежък оффроуд но ми доставя голям кеф и искам да я стегна.

Коментар