Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на Нива - години и нов внос

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Покупка на Нива - години и нов внос

Първоначално публикуван от pamir Преглед на мнение
    Да, в интерес на истината, Kia Sportage има на цени около 3000 лв. Не знам обаче как са в сравнение с Нивата, аз съм доста неориентиран в джиповете.

Ми, ако си наоколо, обади се да показвам и разказвам.

Коментар

Онзи ден закачих на свекъра Нивата и я закарах за скраб - 12 годишна сняг не виждала НО яко изгнила .На Крит явно и слънцето ги разяжда тези МПС-та
      Grand Vitra ddis 2008
      SEAT Althea XL tsi 2010
      Mitsubishi Canter

Коментар

Да, в интерес на истината, Kia Sportage има на цени около 3000 лв. Не знам обаче как са в сравнение с Нивата, аз съм доста неориентиран в джиповете.
        Те не могат да се сряавняват даже !Едното е кола другото опит за кола.Вземай Киа и ще останеш доволен.
        Grand Vitra ddis 2008
        SEAT Althea XL tsi 2010
        Mitsubishi Canter

Коментар

В оправдание на Нива мога да кажа само че на мен мие по-удобно в нея, отколкото в Кия. Ама това е докато върви. Отдолу под никоя кола не ми е удобно.

Прочее, това удобство си има цена. Няма Нива със здрави седалки. Не знам какво им свиди още 200-300 грама метал ама се строшават на 2-3 година максимум, това е на всички руски и съветски коли които изобщо имат регулиране на седалките. На Нива конкретно - и стария (преди 2000г), и новия образец са нефелни. След като се строшат следва заварка на регулиращите механизми по стойката на обичайния водач.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            ...След като се строшат следва заварка на регулиращите механизми по стойката на обичайния водач.
            Или подмяната поне на шофьорската седалка с подходящата "иностранная" такава.
            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
            Из "Златния телец"

Коментар

Единствената причина още да не съм си взел дълга Нива е, че не се е появила някоя на добра цена, най-евтините са към 6000 лв срещу 2000 лв за късата.
              Е ти направи тази грешка да си вземеш дълга Нива и ще съжаляваш ,гаранция ти давам.Освен болежките на обикновената Нива,тук губиш и проходимостта.За купето няма да ти казвам че е и по-калпаво от на късата.Този автомобил ако може да се нарече така не знам за къде е създаден,за пътища не става а и за черни пътища също?????
              " И най-тъмната нощ е обречена на изгрева...."

Коментар

Дългата Нива общо взето е къса Нива с наставени удължения на купето, кардана и ел. инсталация. Излишно е да разказвам как са наставяни тия "удължения" ама който има желание да намери някоя по улиците и да се вгледа. Проходимостта е намалена, за сметка на това има проблем с усукването на купето.

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                  Или подмяната поне на шофьорската седалка с подходящата "иностранная" такава.
                  И така като смениш няколко неща с "инностранньie", в един момент стигаш до извода че е по-безболезнено да смениш целия автомобил.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колега виж се с колегата Пенчо. Той ще ти разкаже и покаже а ти ще пробваш и ако не ти хареса поне ще си се запознал с хубав Човек. Успех.

Коментар

pamir:Нивата няма да ти свърши работа за 4 човека с багаж в твоя случай. Дългата база не е подходяща. Моята е за двама без задна седалка и я използвам за какви ли не товари вътре и върху багажника. Събира разглобен 180 л миксер за бетон, цимент, пясък, речен камък, 300 л джибри и т.н. Тай-много се троши по време на лов в коловозите и си иска опит в преодоляване на препятствията. Това е 4Х4 работен джип който не се жали. Караш лек джип за двама, а поддръжката е на лека кола Лада. Днес смених външно каре 26 мм: 65 лв. карето и 20 лв. труд. Проверка и доливане при масларя на 1.3 л трансмисионно масло след 113 000 в 4 пробки - 14.50 лв.
                      Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

Леко ще съм опонент към горните постове. Имам нива, 2005г инжекцион, обслужена до педантичност от предишният собственик при покупка нова от магазина - парафин навсякъде, хубави масла и подкалници. Удари я леко почерпен в един стълб, така я и купи, смених броня-радиатор-престилка и нямам никакви проблеми нито с ръжди, нито технически. Не карам много - използвам я за риба-гъби-билки.

В същото време всичките горни изказвания мога да отнеса и към витара която имах - добра на външен вид, обработена с боди 930 по шасито. За една година излезнаха ръжди на абсолютно всички възможни места, шаси - тотална щета. Бензинова помпа консуматив, бобини консуматив, карета, съединител, виене на скоростна кутия, течаща поне от три места. Несветещи фарове, ама грам. Естествено това всичко го разбрах впоследствие. Съответно и разликамежду перфектна витара за 4000лв и такава за 8000лв.

С киа спортидж 16клапанова също имам доста премеждия, но тя поне не е моя. Та всичко си зависи от поддръжка.
                        Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
                          Леко ще съм опонент към горните постове. Имам нива, 2005г инжекцион, обслужена до педантичност от предишният собственик при покупка нова от магазина - парафин навсякъде, хубави масла и подкалници. Удари я леко почерпен в един стълб, така я и купи, смених броня-радиатор-престилка и нямам никакви проблеми нито с ръжди, нито технически. Не карам много - използвам я за риба-гъби-билки.

В същото време всичките горни изказвания мога да отнеса и към витара която имах - добра на външен вид, обработена с боди 930 по шасито. За една година излезнаха ръжди на абсолютно всички възможни места, шаси - тотална щета. Бензинова помпа консуматив, бобини консуматив, карета, съединител, виене на скоростна кутия, течаща поне от три места. Несветещи фарове, ама грам. Естествено това всичко го разбрах впоследствие. Съответно и разликамежду перфектна витара за 4000лв и такава за 8000лв.

С киа спортидж 16клапанова също имам доста премеждия, но тя поне не е моя. Та всичко си зависи от поддръжка.
                          +1.Корозата постоянно я кърпя с разни ламаринки да не се разкрачи!
                          Истината е следната:ако Нивата я прави немец ,с немски материали, ще е най-добрата кола в своя клас!Уникалността на трансмисията,клирънс,база,широчина на гуми я прави неповторима!Перманентното 4х4 с междинен диф също много-много голям плюс!
                          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Имаме служебни в горското/Чисто нови/ три пъти я взимам и три пъти ме теглят .Ходя си с моята кола ,/която е 98 г купена за 2000 лв и не са ме теглили нито веднъж.Имаме и УАЗ /Ужаски им казваме/същата работа като нивите.Mоже старите да са били по качествени,защото не помня чак такива драми сега винаги има дежурен влекач/някои да не пие/.Та в общи линии абсурдна кола и за без пари нестава защото не върши работа и има опасност от сериозни разправии в неподходящт момент

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                              +1.Корозата постоянно я кърпя с разни ламаринки да не се разкрачи!
                              Истината е следната:ако Нивата я прави немец ,с немски материали, ще е най-добрата кола в своя клас!Уникалността на трансмисията,клирънс,база,широчина на гуми я прави неповторима!Перманентното 4х4 с междинен диф също много-много голям плюс!

Западен или източен? Щото на източните им знаем възможностите.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                                Западен или източен? Щото на източните им знаем възможностите.
                                То там има постоянно преливане от пусто към празно:имаха един западен канцлер дето беше агент на Маркус Волф,сега имат една пача за канцлер дето емигрирала от западна към източна ,имат и един началник дето бил резидент там-Путин!Тъй че Пенчо ....да земеш да четеш повече м/у редищата,стига си давал само кръгчета....
                                МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X