Обява

Свий
Няма добавени обяви.

боядисване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• боядисване

Предстои ми боядисване на нивата!Ще я боядисвам аз и то пред блока!Въпроса ми е каква боя да взема?Тъй като нямам гараж където да я вкарам,до падането на росата,боята трябва да е изсъхнала!Ей така за проба,боядисах предния капак с Протекта.Дали ще е подходяща за боядисване на колата?Ако не,каква да взема според горното условие?
    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

От: боядисване

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:06072014278.jpg
Прегледи:1
Размер:74.0 КБ
ID:5597331

Коментар

В такива условия само световрачански автоемайл лак . Тя същия цвят кат моята само че аз си я пръсках в гаража преди 4 - 5 години . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM2391.jpg
Размер:104.7 КБ
ID:5597367Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM2392.jpg
Размер:98.7 КБ
ID:5597368
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Ами днес влязох в един магазин за авто бои и доста си поговорихме!Тъмно зелен мат ще е!Някаква немска полиуретанова боя!Била най-устойчива към механични увреждания.Номера на боята даже е lada 307.

Коментар

Всичко добре, но ако си нанесъл протектата по външната страна на капака, трябва да я премахнеш задължително. В противен случай крайният резултат ще бъде непредсказуем.
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

Спря ми се тока днес,ама я махнах!

Коментар

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
              Ами днес влязох в един магазин за авто бои и доста си поговорихме!Тъмно зелен мат ще е!Някаква немска полиуретанова боя!Била най-устойчива към механични увреждания.Номера на боята даже е lada 307.
              Като е полиуретанова боята(че и немска) двукомпонентна ли е(демек с втвърдител)? Ако не е-забрави я!"Сикенс" предлагат чудесна двукомпонентна полиуретанова боя, но цената е...А и няма боя, която да не се драска в гората, така, че подкрепям Sek.1 за "Лакпром" на Световрачене.Лошото е, че напоследък загубиха позиции, заради всякакЪвите по-евтини боички, които се нароиха и трябва да отидеш, или до завода, или до новия им фирмен магазин на ул.Раковска м/у бул.Сливница и ул.Козлодуй, където няма къде да се паркира, а покрай ремонта на Лъвов мост е още по-зле.

П.С. Ако ще ползваш боя на Лакпром за разредител вземи МРТ(по възможност на фирма Дъга), а не АМВ!
              Последно редактирано от mbenz; 08-07-14, 21:05. Причина: допълнение
              много автомати-слаби резултати!

Коментар

Сега погледнах,боята е Мипа,двукомпонентна!Взел съм само основата,като съм готов ще взема и боята!Това,че полиуретановата е по-устойчива към механични увреждания вярно ли е или ме стягат?
                PS Всъщност основата е мипа и е двукомпонентна!Боята също е двукомпонентна,ама дали и тя беше същата марка или някаква друга ....помня само,че цвета в каталога беше лада 307!
                Последно редактирано от kameno karp; 08-07-14, 22:30.

Коментар

Mомчета, при наличието на толкова двукомпонентни бои, не карайте колегата да върши глупости и да се опитва да боядисва с блажнярката на Лакпром. Да вярно е, че двукомпонентната боя е по-устойчива на надраскване, но и тя не е "недосегаема". Като казваш основа, предполагам, че имаш предвид грунда/филера, който се пръска преди боята и се минава на водно след това?
                  Из "Златния телец"

Коментар

Да,за филера говоря.Дано утре не вали,че да го пръсна.Току що приключих с облепянето!

Коментар

Не знам дали си го изпитвал на собствен гръб, но да кажа, че е желателно да не държиш колата с лепенките на силно слънце, защото после много трудно се чисти лепилото, което остава по детайлите.
                      Из "Златния телец"

Коментар

И пръскането го прави "по ладно",че иначе филера ще пада на топчета върху колата.
                        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Име:10072014284.jpg
Размер:100.7 КБ
ID:5597710

Име:10072014281.jpg
Размер:134.7 КБ
ID:5597711

Коментар

Сега ти трябва кръгла машина с мек плот и Р400 за обелване на сухо и после едно "къпане" с водно Р800 - 1000 и си готов за новото облепване. Ако филера не е почти черен, може да го нашариш с една контрола, та да си личи докъде си стигнал с търкането.

П.П. Почти бях забравил как се процедира с руска кола !
                            П.П.2 За боядисването/и водното/ няма да сбъркаш ако заложиш въженца или кабелчета с достатъчна дебелина за повдигане уплътненията на предното и задното стъкло, както и на задните странични. Така боята може да успее да влезе под гумите без да се получи боядисано уплътнение с ръб на боята, от който ще тръгне беленето, особено ако не е матирано старателно.
                            Последно редактирано от коко келеша; 10-07-14, 11:51.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Сега видях предния ти пост.Нищо не съм изпитавл,това ми е първото хващане на пистолет и първото боядисване.Сега ще махна лепенкките.Дано не съм закъснял.Нито знам каква е тая кръгла машинка,нито има от къде да я взема.Гумите и за филера щях да ги повдигам ама забравих.Нужна ли е чак толкова ситна шкурка при положение,че аз никога не съм боядисвал и от мен не могат да се очакват чудеса!Смятах с Р 600 да я мина,ама ако трябва ще се пъна и с другите-Р 800 и Р 1000!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X