Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да си направя компенсаторен съд за ладичката?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как да си направя компесаторен съд за ладичката?

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
    Извинявам се,че е извън темата на колегата ама гледам тук става също въпрос за ел. бензинови помпи.

Та търся такава с която мога да заместя оригиналната Уаз-кова,че ми писна от буклуци който като прегреят спират да качват гориво.Заз-кова не става.Нещо няма душа да дръпне бензина и да захрани достатъчно.

От инжекцион май също няма да стане защото правят по вичоко нялагане ама колко и това незнам(не съм се интересувал)
    Та някой ако има идея и помпа в излишък нека се обажда.

Ако модераторите решат,че темата не е за тука да я изтрият или преместят.
    Можеш да сложиш електрическа помпа от НиваПредполагам че ще свърши работа и ще захранва както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
      Можеш да сложиш електрическа помпа от НиваПредполагам че ще свърши работа и ще захранва както трябва.

Къде ги има тия помпи и каква им е цената?
      Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Явор(dorzi) Преглед на мнение
        Nik,не става.В гората няма бензиностанции.
        Що, има туби.... Ясно де бензин трябва да има
        Защо не сложиш горивен филтър от Зил, или два, хем ще филтрират от по големите буклуци хем събират доста бензин.
        Къде ги има тия помпи и каква им е цената?
        Иначе ел помпи има на всякъде по магазините за авточасти един приятел си беше взел за ладата и няма проблем ама каква е и от къде е незнам,за уаза ще стане почти 100% съм сигурен, щото и аз го бях намислил това ама смених платното и клапанчетата и се закрепи неговата си пущиня
        Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Колеги, метайте по една газ и проблемите ви приключват завинаги. За гората това е най подходящото гориво. За да не мръзне при минусови температури слагате преди изпарителя по една циркулационна помпа от парно на Газела за 50лв нова от магазина и мръзнене няма. Изхвърлете бензина от руските коли, те не го обичат
          http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Извинявам се,че е извън темата на колегата ама гледам тук става също въпрос за ел. бензинови помпи.

Та търся такава с която мога да заместя оригиналната Уаз-кова,че ми писна от буклуци който като прегреят спират да качват гориво.Заз-кова не става.Нещо няма душа да дръпне бензина и да захрани достатъчно.

От инжекцион май също няма да стане защото правят по вичоко нялагане ама колко и това незнам(не съм се интересувал)
            Та някой ако има идея и помпа в излишък нека се обажда.

Ако модераторите решат,че темата не е за тука да я изтрият или преместят.
            Номера на помпите е че взимаш един шублер и мериш ширина и дължина да е като твоята и тва е. Има и по малки със същата мощност ама там вече е по сложно Ако налягането е високо слагаш един прешър регулатор както ти казва Car Test И филтър преди нея може да грее и от мърсотия

Коментар

Айде отначало(((
              Когато става дума за горивно гладуване, не може да надуваш горивната апаратура. И файда няма, и няма с какво. Разходните резервоари не са измислени от скука. На големите си ги има просто така. Щото много енергетика, много кво да е, и винаги има. На малките е реален проблем.
              Подозирам че става дума за психологически проблем. За да бъде решен лесно, обещавам да казвам каквото и да било повече по въпроса за по 600 долара на ред. Това ми се струва справедлива минимална цена. Толкова вземат глупавите журналисти за да опитат да разкажат квото са видели. А аз това съм го измислил. Така че - аванта. Примоция един вид и бонустъ. Хавторски пръва.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                Айде отначало(((
                Когато става дума за горивно гладуване, не може да надуваш горивната апаратура. И файда няма, и няма с какво. Разходните резервоари не са измислени от скука. На големите си ги има просто така. Щото много енергетика, много кво да е, и винаги има. На малките е реален проблем.
                Подозирам че става дума за психологически проблем. За да бъде решен лесно, обещавам да казвам каквото и да било повече по въпроса за по 600 долара на ред. Това ми се струва справедлива минимална цена. Толкова вземат глупавите журналисти за да опитат да разкажат квото са видели. А аз това съм го измислил. Така че - аванта. Примоция един вид и бонустъ. Хавторски пръва.
                Отговора е за друг въпрос докато броиш доларите не си прочел въпроса. Колкото за недостига на гориво нали знаеш при краулерите как е решен. Гледал си през отвора на червената бака Ако взимаха толкова журналюгите на ред нали вече да сме мъртви и двамата от Джаспър и к...и

Коментар

Полиуретанът е хубаво нещо. Но той решава други въпроси.
                  За малко да забравя че обявих цена.
                  А то за Добър ден - 10 лева. А за квото върши работа - без пари. После бакалинът е Господин Хаджитрътков, моите уважения, ооо! А аз съм Бе малкия, я метни ключето, а!
                  Нещо спря да ме кефи да се разправям. Или там да споря, или както му казват.
                  За 600 долара на ред - отговарям за гаранцията. За 100 долара - разправям вицове, не повече.

Коментар

Абе,Стефане,какъв психологически проблем видЕ.Пък и таксата ти много висока.По тая София взехте да откачате .Както казва Йори на газ е добра идея.Тераното ми е така и нямям ядове но не съм ходил и на състезание с него.Предложението на Nik има резон в него.Някое друго филтърче и имаш запас на гориво.Но трябва да се мери за колко време по Метода на Стефан(все още беше безплатен)

Коментар

Твойта работа е най-калпавата. С дизелите и инжекторите става безгрижно заради обратното гориво. И честно казано се ослушвах. Не знам дали не е по-добре да се организира препълване и пак обратен бензин и за карбураторите.
                      Уф. Що ме карате да мисля от сутринта бе, вие сте врагове на човечеството. Тва, да мислиш от сутринта и на гладно е ебати отврата.
                      Не знам кво да кажа. Джими ме нападна лично. Освен като дойде, на неговата котка да се почнат нечовешките експерименти. Щом има интерес, рано или съсно проблемът трябва да се реши. И без това карбураторите са повече от другите.

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Kolev Преглед на мнение
                        Колеги, метайте по една газ и проблемите ви приключват завинаги. За гората това е най подходящото гориво. За да не мръзне при минусови температури слагате преди изпарителя по една циркулационна помпа от парно на Газела за 50лв нова от магазина и мръзнене няма. Изхвърлете бензина от руските коли, те не го обичат
                        С по-малко газ в бутилката, проблемът пак възниква. Ако засмучеш газ, а не течност, преместваш изпаряването от изпарителя в бутилката, тя се смръзва и налягането изчезва. Това става относително бързо (минути). И това, ако изобщо имаш достатъчен дебит в газова фаза през тази тръба.

Все пак, валчестата газова бутилка е в пъти по-добра при наклон от плоския нивовски резервоар за бензин.

Фундаменталното решение на проблема е метан. Не зависи от никаква гравитация, колата ще работи и обърната. Е, не че тогава ще е от полза, де...

А за противниците на газовите горива, съм обмислял и друго, почти толкова фундаментално решение - висяща сонда:
                        вместо сондата за бензина в резервоара, се използва маркуч - мек и с оловна тежест на края, дълъг, точно колкото да отиде във всеки край на резервоара. При наклон, краят на маркуча ще следва горивото, накъдето и да го отнесе гравитацията. Това го изпробвах в един стар резервоар, но преди да го монтирам, сложих метана.

Коментар

То това хубаво, ама ако резервоара е без прегради. А голям без прегради е кофти.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            А за противниците на газовите горива, съм обмислял и друго, почти толкова фундаментално решение - висяща сонда:
                            вместо сондата за бензина в резервоара, се използва маркуч - мек и с оловна тежест на края, дълъг, точно колкото да отиде във всеки край на резервоара. При наклон, краят на маркуча ще следва горивото, накъдето и да го отнесе гравитацията. Това го изпробвах в един стар резервоар, но преди да го монтирам, сложих метана.
                            Това съм го мислил и аз но не съм сигурен дали ще работи.Нивовия резервоар едва ли е с прегради.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор(dorzi) Преглед на мнение
                              Това съм го мислил и аз но не съм сигурен дали ще работи.Нивовия резервоар едва ли е с прегради.
                              Нива, поне до 96г. нямат прегради в резервоара.

Иначе, ако искаш още една идея (вандалска малко, но не виждам защо да не работи за карбураторни) -
                              пластмасова бутилка, в нея 3 тръби, висяща примерно от средата на жабката. Две тръби до дъното, третата съвсем къса. Двете дълги са към резервоара и помпата, третата е към въздуха през еднопосочен клапан (само за излизане). Бутилката свободно се вее, така че засмукващата тръба винаги на дъното. Ако от резервоара престане да идва гориво и започне въздух, бутилката постепенно се изпразва. Като стигнеш равното, просто я стисваш няколко пъти, да излезе въздуха. Другия начин за пълнене е с кранче, с което да накараш помпата да посмуква и малко въздух (през калиброван отвор). Нищо лошо не се случва на карбуратора от малко въздух, важното е двете тръбици да се съединяват непосредствено преди помпата, за да не се образуват въздушни тапи.

Коментар

Бе, има някви истории с някви поплавъци. Така че да не стърже постоянно ръждата и буклука от дъното. Уж. Не съм виждал обаче, и не е да не съм мислил, ама нищо не съм измислил. Вярно, не съм се заравял още в тоя проблем дълбоко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                                X