Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да си направя компенсаторен съд за ладичката?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как да си направя компесаторен съд за ладичката?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Нива, поне до 96г. нямат прегради в резервоара.

Иначе, ако искаш още една идея (вандалска малко, но не виждам защо да не работи за карбураторни) -
    пластмасова бутилка, в нея 3 тръби, висяща примерно от средата на жабката. Две тръби до дъното, третата съвсем къса. Двете дълги са към резервоара и помпата, третата е към въздуха през еднопосочен клапан (само за излизане). Бутилката свободно се вее, така че засмукващата тръба винаги на дъното. Ако от резервоара престане да идва гориво и започне въздух, бутилката постепенно се изпразва. Като стигнеш равното, просто я стисваш няколко пъти, да излезе въздуха. Другия начин за пълнене е с кранче, с което да накараш помпата да посмуква и малко въздух (през калиброван отвор). Нищо лошо не се случва на карбуратора от малко въздух, важното е двете тръбици да се съединяват непосредствено преди помпата, за да не се образуват въздушни тапи.
    Това може да се пробва.Не ми харесва само че трябва да вкарвам бензина вътре и после пак на вън но ще помисля за нещо да го доизкусуря.Днес пак ходих по горите и не бях с пълен резервоар и на едно яко нанагорнище изгаснах.И пак се сетих за тази тема.После на един камък разпрах предния диф ама това е друга тема

Коментар

Здравейте,

Моля да ме извините ама ще пусна едни мисли мои на глас тука...

Намира се празен пожарогасител поне 2-3-4-5 литра, прави се следното (Виж снимката)

А - Изходен към Двигател
      B - Входящ за въздъх, с клапан само за вход
      C - Входящ през ел. помпа от основен резервоар, командва се от кабината или се монтира реле/датчик за ниво в самия РазхРезеровар
      D - Лагеруващ/шарнирен механизам, принципа на Жироскопа, може да се заключва да не блъска и клати и да се отключи с елементарен механизъм с жило или подобно и да се пуска при нужда...

Това нещо се укрепва да не блъска много, има начини слага се в багажника например, струва някакви стотинки и според мен на първо четене изглежда надежно и дурако устойчиво.

Моите две стинки

Много поздрави,
      Прикачени файлове
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

С по-малко газ в бутилката, проблемът пак възниква. Ако засмучеш газ, а не течност, преместваш изпаряването от изпарителя в бутилката, тя се смръзва и налягането изчезва. Това става относително бързо (минути). И това, ако изобщо имаш достатъчен дебит в газова фаза през тази тръба.

Все пак, валчестата газова бутилка е в пъти по-добра при наклон от плоския нивовски резервоар за бензин.

Фундаменталното решение на проблема е метан. Не зависи от никаква гравитация, колата ще работи и обърната. Е, не че тогава ще е от полза, де...

А за противниците на газовите горива, съм обмислял и друго, почти толкова фундаментално решение - висяща сонда:
        вместо сондата за бензина в резервоара, се използва маркуч - мек и с оловна тежест на края, дълъг, точно колкото да отиде във всеки край на резервоара. При наклон, краят на маркуча ще следва горивото, накъдето и да го отнесе гравитацията. Това го изпробвах в един стар резервоар, но преди да го монтирам, сложих метана.
        Kолега, не си чел достатъчно форума. Гледам, че скоро си се регистрирал та това до някъде те оправдава.
        Качвал съм съм връх Ботев на газова фаза. Тръгнах с около 30 литра от възможни 60. Над 40 км по черно в посока при разход 30-40 на 100, сметни какво е останало до горе.
        Съобщавам факти, а който иска може да продължи да търси трудния начин и за заобикаля лесния както всеки друг път.
        http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Kolev Преглед на мнение
          Kолега, не си чел достатъчно форума. Гледам, че скоро си се регистрирал та това до някъде те оправдава.
          Качвал съм съм връх Ботев на газова фаза. Тръгнах с около 30 литра от възможни 60. Над 40 км по черно в посока при разход 30-40 на 100, сметни какво е останало до горе.
          Съобщавам факти, а който иска може да продължи да търси трудния начин и за заобикаля лесния както всеки друг път.
          А без персонални оценки, става ли? Не съм написал, че е невъзможно. А и ти, как разбра че си на газова фаза, а не на остатъка от течната? Имаш прозрачен участък от газовата магистрала, изведен в купето? Или си следил температурата на газовата бутилка за рязък спад? Няма да се изненадам, ако е нещо такова - тук сме се събрали хора, правещи какво ли не. Просто факт е силна дума.

Коментар

До: Как да си направя компенсаторен съд за ладичката?

Колега .. придържай се към добрия тон !

Темата е за това как да си направим разходен резервоар!
            А не за ГАЗ срещу Метан ....
            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

а нестава ли просто така

понеже дебита на бенз помпата е по голям от разхода на карбуратора този цилиндричен съд винаги ще се поддържа пълен с бензин

Коментар

Нали трябва да имаш обратно !!!!
                Аз що се хабя да пиша .....
                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от kraz Преглед на мнение
                  а нестава ли просто така
                  понеже дебита на бенз помпата е по голям от разхода на карбуратора този цилиндричен съд винаги ще се поддържа пълен с бензин
                  Кажи как ще излиза въздухът от този съд, след като помпата го вкара вътре - с поплавък за парно? То това си е идея, само дали ще издържи на бензин

Коментар

А и ти, как разбра че си на газова фаза, а не на остатъка от течната? Имаш прозрачен участък от газовата магистрала, изведен в купето? Или си следил температурата на газовата бутилка за рязък спад? Няма да се изненадам, ако е нещо такова - тук сме се събрали хора, правещи какво ли не. Просто факт е силна дума.
                    Почваш да ме забавляваш
                    Много е просто как съм разбрал. На път за морето в Айтос блокира клапана който служи бутилката да не се пълни до горе. Наложи се отваряне и отстраняване на клапана. От своя страна това доведе до следния ефект: когато бутилката е пълна джипа върви нормално, но когато нивото слезе под нивото на сондата (а всички знаем, че тя седи на около 2/3 от височината на бутилката) мощноста постепенно започва да спада. Карах така около месец преди да се сетя, че на този модел сонда като се махне клапана остава един отвор през който към мотора отива газова фаза защото и е по лесно от колкото на течната.
                    Ако имаш и други въпроси с радост ще ти отговоря.
                    http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Kolev Преглед на мнение
                      Почваш да ме забавляваш
                      ...
                      Ако имаш и други въпроси с радост ще ти отговоря.
                      Благодаря за отговора, сериозно.

Коментар

Казаха ми че има готови и реших да потърся ако евентуално го има готово това приспособление........ако не се намери не е трудно да се напрви,ако си запознат с с целта на ............и като се има педвид колко е необходимия обем според ситуациите.
                        Аз правих такива 1987 г за градските автобуси само че по два които се редуват,,,, за да се контролира разхода на нафта (бях ги нагласил по литър)
                        Намираш начин да зареждаш обема(на компенсаторния съд) с гориво а от неговата почти най-долна част си захранваш горивната помпа
                        Прикачени файлове
                        FJ40 07 1984 VIVA TEL 0877 454448
                        BJ42 04 1982
                        FJ62 11 1983 skipe blago4x4
                        LZ 2 BHB

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                        X