Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спешно съвет за кола за семейни цели и работа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Спешно съвет

Старай се повече в писането.

Иначе датчиците за температура в автомобилите изобщо са три вида и няма начин да не се намери верния. Най-много да е с друг щекер ама за тоя автомобил вече няма значение.

Коментар

Номера на първия датчик е 2382 323005 326 Този датчик има доста номера от ляво на дясно са по този ред на изписване.И 2та датчика са монтирани на смукателния колектор.Диагностика ми каза че само втория е от голямо значение да работи нормално колата.Той е с номер 2735 32300 317 Ако някой знае от къде и как могат да се търсят в нета да сподели че не съм запознат.В гуглето не ги намирам нещо,или не знам как да ги търся((.Въпросния датчик който е проблемен е без кабел на снимката(скъса се при демонтажа).
      Прикачени файлове

Коментар

Ясене,какво имаш в предвид как можахте да убиете такъв мотор,калпави ли са или здрави на рендетата???Моя двигател е с верига Ц3Ж модел го водели.Дано да е здравичък.

Коментар

Я намери един електрончик да ти запои 300-320 ома резистор (струва 0.15лв) вместо датчика. Оборотите ще се оправят.

C3G мисля че е 1.2, ама може и 1.4 да има. Не е лесен за убиване, главно защото няма сила да се счупи. Филтърът за маслото му е на гадно място - дано са го сменяли. Масло също не е забранено да му се сменя.

Клапаните му не се настройват сами и не е зле да се пипват понякога.

Коментар

Много ти благодаря братле за информацята,...жив и здрав да си.Ако наистина се оправят нещата с такъв резистор.Не го знам какво представлява това резистора,но не ми е и работа.Но искъм да попитам като се запи този резистор,пак на мястото на датчика ли се поставя в колектора или отван някъде,защото нали този датчик се влияе уж от топлината на двигателя,или...?Клапаните ми казаха на всеки 20000км да се барват да няма ядове,маслото е сменено,няма ядове,не е толкова на трудно място филтарчето.Кефи ме ренденцето.9 на 100газ.градско.Ако мога и да направя торсиона да не кляка ще е супер,там смятам да слагам едни амортисиори от рено били с пружини,нещо като на емзет моторите задните представлявали,клякат до някъде и спомагали на турсиона.Ако беше с ресиор направо златна щеше да е.

Коментар

Запоява се на кабелите на датчика и няма значение къде ще го сложиш, защото не е датчик и не се влияе от температурата. Просто ще казва на компютъра че температурата е някаква си (25-45 градуса) постоянна. На газ това му стига.

Коментар

А,това с запояването само за единия датчик ли важи,или за 2та.В смисъл сутрин е паля на бензин около 1-2км и след това обръщам на газ.При бензина дали се очакват проблеми с резистора или само на газ се оправя.

Коментар

На двигател Ц3ж за рено рапид може ли да се сложи пълна синтетика или да карам с полусинтетиката???Познат ми каза че двигателя е стар и не е за пълна синтетика.Мисълта ми е дали ще му навредя с пълната синтетика,или ще му подобря живота.Чух че рендетата доста загрявали лятото а пълната синтетика е уж по тънко......?

Коментар

Ползвам на село за "Dirty jobs" една Ц15 1.9d (1999г) , която беше служебна и набедена за изхвърляне, защото е "стара и грозна". Дожаля ми за нея и си я присвоих, въпреки че не харесвам повечето френски автомобили.
                    Като се изключи че има тук-там ръжди, е в добро здраве и е най-безсмъртната кола, която съм виждал. 300К километра сериозни издевателства, от каквото се е качило на нея, не са и се отразили особено. Вдига 160км/ и разходът и е около 6/100
                    Товари всичко, което може да се събере в един наистина прежален автомобил и не се оплаква.
                    По-проходима е от някои "легендарни всъдеходи" и нямам спомен да се е разваляла.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от boqn83bs Преглед на мнение
                      На двигател Ц3ж за рено рапид може ли да се сложи пълна синтетика или да карам с полусинтетиката???Познат ми каза че двигателя е стар и не е за пълна синтетика.Мисълта ми е дали ще му навредя с пълната синтетика,или ще му подобря живота.Чух че рендетата доста загрявали лятото а пълната синтетика е уж по тънко......?
                      Няма такова нещо като двигател стар за синтетика. На моя УАЗ му се сипва синтетично масло и той хич не възразява.

Оригинално на C3G му предписват 5W40, синтетично. В по-късни справочници му позволяват и полусинтетично 10W40.

Загрява много през лятото ако вместо антифриз има кал. Иначе не. Пък и на загряващи двигатели е по-добре да се сложи синтетично масло. Кое било "по-тънко" не го мисли, ами прочети ако те интересува.

Резистора ти го предлагам защото е евтино решение. От това че е резистор вместо датчик ще получиш нормални обороти. Няма да ги вдига на студено, което едва ли те тревожи чак толкова.

Коментар

Асене,благодаря ти братле за съветите,добре че си ти тука))).

Коментар

Първоначално публикуван от boqn83bs Преглед на мнение
                          Асене,благодаря ти братле за съветите,добре че си ти тука))).
                          Ясене,не се крий,за тебе става въпрос...
                          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Хах-ми объркал се човека Пламка-те буквичките "А" и "Я" са една до друга в азбуката и затуй.

Коментар

ииииии да се е...а и малоумната глава.Човека ми дава съвети аз името му да объркам Извинявам се.

Коментар

От: Спешно съвет за кола за семейни цели и работа

Преди 4 години подарих на тъста ми една баничарка С15Д (разнасяли са кроасани и банички из София с нея) - беше над 300 хиляди като я купих и с около 15 удара от всички страни... Почти всеки ден се кара в полето, товари се с дърва и т.н. За тия години й смени няколко чарка, но на черно вози перфектно и разход над 6/100 не е вдигала никой... Единственият й проблем е ръждата...

Купих моя форд от аватара уж за заместник на С15-ката, но такава хубава работа ми върши, че не мисля да се разделям с него... Товари повече от С15-ката, но е нисък и не става за черно... Иначе и той над 6/100 не качва, колкото и да се опитвам...
                                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X