Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спешно съвет за кола за семейни цели и работа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спешно съвет за кола за семейни цели и работа

Здравейте,занимавам се с земеделие и ми трябва кола за се семейни цели и работа.Имам предложение за рено рапид 1.4бензин.моно,58коня,или лада самара 1.3 или 1.5.Та питането ми е достатъчно здрави ли са самарките или рапида е по надежден автомобил?Гледам за реното само един температурен датчик струва 183лв на колектора които е,а е доста стара кола за такива високи цени на частите,но ги няма и е само оригинална.Стъпково например 350лв някъде ми казаха.Ладите съм чувал че че са доста по евтини за ремонт поне с 2-3пъти,как мислите.Имам пчелички на село и искам да е ползвам и за теглене на ремаркенце и по черни пътища.Рапида е пикап и това е добре но с с калпово окачване.Един авер има с ремонтиран турсион и не може да качи повече от 250кг,ляга на тампони и е като патока Доналд отзад.А,натоварена с 200 оки и по черен път пак да е легнала до земята си е предизвикателство.Самарката поне е на пружини отзад и може да се подсили ако не се лъжа и да не ляга на 200 кила до земята.Много ще съм ви благодарен за съветите,тъи като не съм с големи финанси а ми трябва кола с предно,да е здрава,бензин,за предпочитане моно или карбуратор че са евтини за подръжка,да е висока,най важното и да подържа градско около макс 10л газ,затова и се спирам на рапида и самарката.Ако имате други предложения моля споделете.Благодаря предварително..
    Последно редактирано от boqn83bs; 15-02-14, 20:18. Причина: Открити грешки в текста.

От: Спешно съвет

Бах мари маммууу явно и 2те коли са тотални брички щом никой нищо не пише.

Коментар

Не си харчи парите бадева, човеко... тия не стават за твоите цели.
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Здравей приятел за твойте цели ти трябва джипка ЛуАЗ 969М.И аз имах съшите проблеми като твоите и от две седмици насам се сдобих с такава джипка и проблемите ми свършиха.Където мина съм атракция,вече прекарах 10 кубика дърва а те първа ме чака още 50 кубика.Моля за съвети от колеги заслужава ли си да се разделям с такъв модел джип?По натам ще ви кача и клипове.

Коментар

Гледах клипчета че където нива закъса,ЛуАЗ минава.

Коментар

Рапид .... Самара ?
            Ако мислиш за семейството по-добре ще ти е без изброените екземпляри
            Uaz 469 2.4 D MB
            KTM 600 ROTAX
            Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
            Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Първоначално публикуван от curi_79 Преглед на мнение
              Здравей приятел за твойте цели ти трябва джипка ЛуАЗ 969М.И аз имах съшите проблеми като твоите и от две седмици насам се сдобих с такава джипка и проблемите ми свършиха.Където мина съм атракция,вече прекарах 10 кубика дърва а те първа ме чака още 50 кубика.Моля за съвети от колеги заслужава ли си да се разделям с такъв модел джип?По натам ще ви кача и клипове.
              Tова чудо,какъв разход дава на нормален терен,(бензин-газ) ако не се използва за офроуд?Изобщо части имали за тея джипове.Поне аз сам от Бургас и не съм видял да има специализиран магазин тука за руски коли.Не знам как е в страната.

Коментар

Луаз е луд майтап, както и Запорожец, от който произлиза технологично. За играчка става, за работа - само ако може и някой друг път да я свършиш. В изискването за разхода 10/100 не се вмества категорично.

Самара - трудно ще се намери към днешна дата неизгнил екземпляр и ще трябва да се плаща "сантиментална" цена за него. Ръждясва свирепо и то по начин, който не е съвместим с товарене до максимума. Няма вариант Комби, а при другите (хечбек и седан) товаренето и разтоварването ще е изморително. 10/100 газ в София много трудно може да свали, в други градове - според късмета. Имал съм Самара, ако някой те е излъгал че не кляка от 200кг товар и 4 човека - не му вярвай. Също не вярвай че Лада се ремонтира евтино - свестните части са си скъпи, евтини са китайските ментета (има ги доста).

Рено Рапид/Експрес - поне е мислено за товарене. Лошото е, че за разлика от Самара нямаш шанс да намериш "гаражен" екземпляр - това е баничарка и тя всеки ден е карана и товарена като служебна. Като се има предвид откога не ги правят, най-добрите все още живи са на 300-400 хиляди много трудни километра и на стотици закърпващи ремонти. Ако реално намериш читав екземпляр - бива. Части за Рено от тази епоха има, стига да не настояваш да са нови и от вносителя.

За теглене на ремаркенце по черни пътища и двете коли са доста неубедителни.

Съвет - огледай се за други автомобили. Очевидно ти трябва комби или малък ван.
                Я по-добре кажи какви пари си приготвил за тая кола. Че то решения много, ама повечето са с пари.

Коментар

Първоначално публикуван от curi_79 Преглед на мнение
                  Гледах клипчета че където нива закъса,ЛуАЗ минава.
                  Като проходимост-да,има я,въпреки слабото моторче.
                  Все пак е на редукторни мостове и това му помага много на сериозен терен в гората.
                  Части трудно,абе рядко се срещат тия машини...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Луаз е луд майтап, както и Запорожец, от който произлиза технологично. За играчка става, за работа - само ако може и някой друг път да я свършиш. В изискването за разхода 10/100 не се вмества категорично.

Самара - трудно ще се намери към днешна дата неизгнил екземпляр и ще трябва да се плаща "сантиментална" цена за него. Ръждясва свирепо и то по начин, който не е съвместим с товарене до максимума. Няма вариант Комби, а при другите (хечбек и седан) товаренето и разтоварването ще е изморително. 10/100 газ в София много трудно може да свали, в други градове - според късмета. Имал съм Самара, ако някой те е излъгал че не кляка от 200кг товар и 4 човека - не му вярвай. Също не вярвай че Лада се ремонтира евтино - свестните части са си скъпи, евтини са китайските ментета (има ги доста).

Рено Рапид/Експрес - поне е мислено за товарене. Лошото е, че за разлика от Самара нямаш шанс да намериш "гаражен" екземпляр - това е баничарка и тя всеки ден е карана и товарена като служебна. Като се има предвид откога не ги правят, най-добрите все още живи са на 300-400 хиляди много трудни километра и на стотици закърпващи ремонти. Ако реално намериш читав екземпляр - бива. Части за Рено от тази епоха има, стига да не настояваш да са нови и от вносителя.

За теглене на ремаркенце по черни пътища и двете коли са доста неубедителни.

Съвет - огледай се за други автомобили. Очевидно ти трябва комби или малък ван.
                    Я по-добре кажи какви пари си приготвил за тая кола. Че то решения много, ама повечето са с пари.
                    3000-4000лв.

Коментар

Значи; трябва ти истински пикап по възможност 4х4.В баничарката може да се возите само двама,и за семейна не става.Работна с предно,ми не трябва да слиза от асвалта,имам наблюдение над фиат дукато дабъл кабина,дори на трева е пълна скръб,с товар и 6 човека,въобще не става за малко кален коларски път. Много му олеква предницата,на равно и шосе няма проблем. Ако е повече за хора ,двойна кабина и 4х4 -няма да създава проблеми.

Коментар

Първоначално публикуван от boqn83bs Преглед на мнение
                        3000-4000лв.
                        Бе ти що не си вземеш една Витара.Фероза или Спортидж/на първо място/с теглич и да си свиркаш!Кви рапидики кви самари и родопски катъри!Бягай от тия антики и екзотики-няма части!!!Пък тоя Луаз е някакво мъчение измислено от комунистите за народа!Те руснаците вече ги забравиха тия изгъзици и се качиха на тойоти и МБ!Впрочем там се сглобява Киа Спортидж-Калининград!
                        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от boqn83bs Преглед на мнение
                          3000-4000лв.
                          Витара, Паджеро, Фероза, Терано, Фронтера, Трупър, Спортидж, а в краен случай Нива. Ходиш и си повтаряш тези думички (можеш да добавиш някоя подобна) докато намериш нещо от тях за тия пари. Повечето от тях имат "дълъг" вариант, за твоите цели ще е по-добре (освен дългата Нива, която е много зле).

Разходът на всичките тези е 11-15/100 газ. Ако си вземеш лека кола няма да ти излезе по-евтино, защото което спестиш от гориво ще го дадеш за ремонт. Отделно каква смешна картинка ще бъдеш с ремарке пълно със сърдити буболечки да буксуваш на някое баирче. Е, на тебе няма да ти е смешно, защото ще се случва често. Аз лека кола с ремарке съм се опитвал да карам по черно и знам че не става, освен ако ремаркето е празно.

Пикап 4х4 определено е още по-добро решение, но за такъв трябва по-друг бюджетен комфорт.

Коментар

Това са редки модели джипчета,части за тях няма и специализирани магазини. Бих те посъветвал да разгледаш като марки мини бусче ДЕУ ДАМАЗ,СУЗУКИ СУПЕР КАРИ,ДАЙХАЦУ ХАЙДЖЕТ-като бусчета.Тези бусчета са с товаримост 500-600 кг.Рядко се намират пътнически.Аз имам две такива товарни,ползвам ги за разносна търговия и съм много доволен.Отзад са на ресьор разход на газ 10 на 100 градско.
                            Последно редактирано от Ясен; 18-02-14, 22:48.

Коментар

Хаха,редки викаш.
                              Щот форд еконован под път и над път,сузукито и дайхацуто не съм ги и виждал,а дамас последно преди година сигурно.
                              Подкрепям Ясен напълно в горното мнение...
                              Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X