Здравейте,занимавам се с земеделие и ми трябва кола за се семейни цели и работа.Имам предложение за рено рапид 1.4бензин.моно,58коня,или лада самара 1.3 или 1.5.Та питането ми е достатъчно здрави ли са самарките или рапида е по надежден автомобил?Гледам за реното само един температурен датчик струва 183лв на колектора които е,а е доста стара кола за такива високи цени на частите,но ги няма и е само оригинална.Стъпково например 350лв някъде ми казаха.Ладите съм чувал че че са доста по евтини за ремонт поне с 2-3пъти,как мислите.Имам пчелички на село и искам да е ползвам и за теглене на ремаркенце и по черни пътища.Рапида е пикап и това е добре но с с калпово окачване.Един авер има с ремонтиран турсион и не може да качи повече от 250кг,ляга на тампони и е като патока Доналд отзад.А,натоварена с 200 оки и по черен път пак да е легнала до земята си е предизвикателство.Самарката поне е на пружини отзад и може да се подсили ако не се лъжа и да не ляга на 200 кила до земята.Много ще съм ви благодарен за съветите,тъи като не съм с големи финанси а ми трябва кола с предно,да е здрава,бензин,за предпочитане моно или карбуратор че са евтини за подръжка,да е висока,най важното и да подържа градско около макс 10л газ,затова и се спирам на рапида и самарката.Ако имате други предложения моля споделете.Благодаря предварително.
.

Коментар