Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спешно съвет за кола за семейни цели и работа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Спешно съвет

Ако си говорим за бусчета Мицубиши L 300 4VD ми е фаворит,но не бих се возил заедно с кошер вътре.Ина.че Исузо Трупър е с най-голям багажник,дори в двувратата версиа. примерно!

Коментар

Първоначално публикуван от boqn83bs Преглед на мнение
      Здравейте,занимавам се с земеделие и ми трябва кола за се семейни цели и работа.
      При така поставената задача, можеш да разрешиш проблема, като направиш един сравнителен списък-с плюсове и минуси.След това започваш да събираш проверени и доказани факти за всеки от автомобилите.На първите редове от таблицата, трябва да са тези неща които задоволяват потребностите-например, проходимост на терен, вместимост на багаж и типично семейните изисквания-комфорт, екстри.Например за самарата може да се каже, че не е особенно проходима на кални и пресечени терени, не събира впечатляващо обемни багажи(багажа трябва да се разглежда според мен първо като обем, а после като тежест), но е технически елементарна и много ремонтопригодна.Има евтини части.
      Джипките са много проходими, но са по сложни конструктивно, което увеличава подръжката, гумите им са по скъпи, имат по висок разход.
      Баничарките събират доста повече багаж, но държат по висока цена.В сравнение с рено, частите за опел са по евтини.

Според мен компромисен вариант обединяващ повечето от твоите изисквания е комби.От по старите модели Астра се намират лесно такива с моноинжекцион.Единствената им беда е че гният безобразно, а често се кърпят още по безобразно.Специално за първите астри, една хитрина е да търсиш производство 1995-1997, тъй като антикорозионната им обработка е далеч по сериозна и ако не е удряна, не би трябвало и да е изгнила.Разхода е традиционно нисък, срещат се и с климатик, което ще е кеф за дълъг път, но климатика иска своето за поддръжка.Като товароносимост и проходимост, не са нещо силно впечатляващо.

Като цяло, ако съставиш такъв списък ще видиш че различните марки могат да оформят една графика между ремонтопригодност и възможности.Лада за сметка на предимствата в подръжката отстъпва от останалите коли по другите параметри-надеждност, комфорт, товароносимост.

Коментар

Днес гледах един фиат добло,много ме зарадва количката(като изключа,че е италиано-резервиран съм към марката).Много голям багажник.разход казаха до 10 газ градско,дай Боже.Като е гледам ниска е,нулева прохоодимост ми се срува,отзад е на ресиор,това според мен е много добре.Бих казал идиален вариянт за мен.Явно ще трябва да си купувам и джипара след време,за съжаление.Няма пълно щастие,Хем К..а докрай хем душата в рая.Много ви благодаря за съветите.Имам още малко време да помисля.

Коментар

Не знам защо си мисля че бюджета ти е доста под обявените 4000 лв. Поне аз не видях една обява дори, която да доближава поне обявената цена. Говоря за Рапид и Самара.
          „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Първоначално публикуван от boqn83bs Преглед на мнение
            Днес гледах един фиат добло,много ме зарадва
            Щом като те радва Фиат Добло, виж Рено Еспас 1 и 2. Има и 4х4 (ама първо питай тука, ако ще си вземаш такова, тва че на обявата е 4х4 не значи че карданът си е там и че муфата му работи). И да, пак не гори точно 10/100 газ, ама спокойно - и Фиат Добло не гори толкова малко. В тоя размер коли които ти трябват, 10/100 газ е малко трудно. Виж ако става дума за бензин е на границата, а на нафта сигурно и около 8 ще слезеш. Ама пък бензинът и нафтата са едни пари.

Първоначално публикуван от tiramisu Преглед на мнение
            Не знам защо си мисля че бюджета ти е доста под обявените 4000 лв. Поне аз не видях една обява дори, която да доближава поне обявената цена. Говоря за Рапид и Самара.
            Съвсем правилно е преценил човекът докато докара Рапид или Самара в годно за употреба състояние 3000-4000 лева ще заминат.

Коментар

То ако мине на пълна реставрация парите няма да му стигнат. И това за да си возиш кошерите.За мен това си е безумие, да докараш Рапид или Самара в "годно за употреба състояние 'вкарвайки едни" пари. Все пак това са коли на по 20-25 лазарника. По добре в случая Канго или Партнер около 14-16 годишен. Да не говорим че сравняваните автомобили нямат нищо общо.

Коментар

Просто човекът е тръгнал от това което му се предлага.

Коментар

4000lw.ми е крайния вариянт,които много не го одобрявах за автомобил.Самара или рапид с цел покупка и още около 1000лв да се стегне кошняка за да фърка.А като си дам целия бюджет 4000лв няма да ми останат за да е постегна ако има нужда затва се чудех за самара.Но след проверка на цените за частите се оказа че франсетата имат някой по евтини части за рено рапид от колкото за самара.Пример за полуоска за рено в Бургас е около 140,а за самара само едното каре е 87лв-БЕЗУМИЕ за руски таралясник.Как е възможно на руснаците частите да са колкото франсетата????Другото е че се спрях на тези модели,е че няма да ги използвам като товарни магарета,а само от време на време черен път ,ако се наложи да товаря имам ремарке,за какво да си чупя колата(макар и че тя го дърпа де...).Тоя фиат който го гледах ми хареса,но е с кой знае каква скъпа подръжка,Ако не намеря друго предложение остава Дублото или Ситроен Ц15,много висока баничарка ми се струва за наще пътища.Благодаря ви за съветите,оценя се.

Коментар

Рено Канго е твоята кола, карам такава, какви ли не чудеса се събират в нея, дизела при нормално каране пада и на 4,5 - 5, зависи от карането! Върви учудващо много, и към 3 500, могат да се намерят Висока е Какво още искаш
                    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Би могъл да обърнеш внимание и на пикап Опел Кампо - има ги по 3000-5000лв. Това си е исузо от всякъде - много здраво и не гори особено много.В дизелов вариант около 8-до 10 дизел в бензинов около 10-12.Пикап е и може да му се товари до към 300-400кг без преработки.Отзад е на ресьори и с малка интервенция маже да се вдигне товароносимостта до към 500-600кг без скъпи инвестиции.Успех!
                      BMW X6

Коментар

Човече, сега годината е 2015-та.Къде го измисли това Ц15.

Коментар

За 3-4000лв има доста по-смислени баничарки от Рапида.Самарата ,няма да я коментирам.Освен С15 виж и Джъмпи,Експерт,Скудо,едно и също е.Мотор 1,9д или тд.Товарят повечко стават и за офф-роуд,пробвано (ако не е кално ,де).

Коментар

Това Ц15 се прави до 2005-та година- шансът да е по-ново от 3/4 от автопарка в тоя форум хич не е малък...

Коментар

Първоначално публикуван от mstef Преглед на мнение
                              Това Ц15 се прави до 2005-та година- шансът да е по-ново от 3/4 от автопарка в тоя форум хич не е малък...
                              Това не е критерии. То и Лада се произвеждаше до преди няколко месеца, но гледам че не се харчат много.В талона на Ц15 обикновено пише -последен собственик.

Коментар

Това не е критерии. То и Лада се произвеждаше до преди няколко месеца, но гледам че не се харчат много.В талона на Ц15 обикновено пише -последен собственик.
                                По здрава кола от този клас няма . Един приятел мъчи да убие една такава 10 години и все не става . Спряха ги от производство защото се произвеждаха успоредно с Берлинго и продажбите му хич не вървяха защото С 15 беше почти два пъти по евтина и 10 пъти по здрава . Човека работи в Ситроен и има и Берлинго та директно можем да сравняваме и двете . В момента продава берлингото а за С 15ката не ще и да чуе да се разделя с нея .
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X