Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вибрация при подаване на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Вибрация при подаване на газ

То и мен там ми болката май, някой ако знае цена на тоя Шрус да казва, че при мен е такава турболенция, че имам чувството че съм в Бермудския триъгълник с "Чесна" на старо!

Коментар

Около 210-240 цената е в тези граници.Скоро се возих с defender след2006 и си промених мнението за нивата и вибрацийте

Коментар

При мен се оказа междинен вал, след като смених всичко , което може да се смени без РК.Сега колата е друга, ама ми се изпоти джоба докато го разбера.Между другото не съм се отказал от ШРУС-а, сигурно ще заспи, ама засега толкова.Мерси , колега за цената,между другото Нивата ми става все по-симпатична!!!

Коментар

Благодаря за информацията за цената и аз, защото на мен ми предлагаха китайски ШРУС за 110 лева... Не знам какво ще да е тва чудо.

Коментар

Имайте предвид, че ШРУС се наричат каретата, а не карданът който е с тях.

Коментар

Да,ясно.

Коментар

Вчера се сдобих с два нови кардана с шрусови карета.Монтираха ги и тъкмо си мислех че вече колата ще заспи и... шах!Почна едно тресене, при отпускане педала на газта , на скорост ,се чува бучене, лостовете на раздатката почнаха да се клатят, при подаване на газ пък се чува остър метален звук откъм кардана!Вдигнаха колата на крик- раздатката сее и се мърда! Саморегулираха я по познатия начин описан тук във форума , но разлика няма.Само да отбележа , че раздатката включена на неутрална и на скорост няма никакви вибрации.Някой ако е правил упражнението със смяна на нормален кардан, със такъв със шрусови карета и е имал подобен проблем, моля го за съвет.Майсторите които го правят в момента, май няма да се справят с проблема, но поне да ги насоча към нещо.

Коментар

Първоначално публикуван от hurbo Преглед на мнение
                  Вчера се сдобих с два нови кардана с шрусови карета.Монтираха ги и тъкмо си мислех че вече колата ще заспи и... шах!Почна едно тресене, при отпускане педала на газта , на скорост ,се чува бучене, лостовете на раздатката почнаха да се клатят, при подаване на газ пък се чува остър метален звук откъм кардана!Вдигнаха колата на крик- раздатката сее и се мърда! Саморегулираха я по познатия начин описан тук във форума , но разлика няма.Само да отбележа , че раздатката включена на неутрална и на скорост няма никакви вибрации.Някой ако е правил упражнението със смяна на нормален кардан, със такъв със шрусови карета и е имал подобен проблем, моля го за съвет.Майсторите които го правят в момента, май няма да се справят с проблема, но поне да ги насоча към нещо.
                  Ми то, никой не е отменял баланса и на шрусовите кардани.
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Балансирани са от завода,имат тежести,това ли имаш предвид?

Коментар

Това имам предвид, но никой не може да ти каже как са подмятани насам-натам и дали не са изкривени докато стигнат до теб.Ето ти доста информация по темата. И при братушките има най-различни случки.

http://www.niva-club.net/viewtopic.php?f=26&t=275

http://www.niva-club.net/viewtopic.php?f=26&t=1745
                      Последно редактирано от коко келеша; 05-12-14, 12:37.
                      Из "Златния телец"

Коментар

Аз смених само предния.Резултатът беше много добър.Ако ти се занимава,пробвай,един по един.Не вярвам и двата да са дебалансирании.Успех.

Коментар

Днес сложиха старите кардани и само задния диф смениха, защото имаше шум и луфтове и колата е заспала.Явно новите кардани са фабрично дефектни , в понед. ще ходя да видя резултата и евентуално ще пробвам само предния.Ще напиша производителя на дефектните за да се знае .Бяха немски , но забравих фирмата, чисто нови, фабрично запечатани и балансирани уж!Мерси за съветите.

Коментар

Задният диференциал е напълно достоен да направи целия проблем и при изправни кардани.

Коментар

По-интересното е, че братушките не са склонни да слагат шрусови кардани на Ниви, които се щурат из храсталаците. За там имало некакъв колхоз с Москвичови карета, които били вечни даже и за в гората.
                              Из "Златния телец"

Коментар

ШРУС има две неприятни уязвимости - маншоните и огъването. Карданът-тръба е много по-труден за огъване, а маншоните при висока честота на въртене и сами успяват да се скъсат, особено ако са поостъргани.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X