Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вибрация при подаване на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Вибрация при подаване на газ

Здравейте отново.Срещу още 40 лв ми отрязаха тръбата преди катализатора и ми сложиха "мека "връзка,както е при най-новите Ниви малко сякаш намаляха вибрациите,но още дразнят.Има една твърда връзка-фабрична по-назад ,след катализатора свързана с раздатката /или скоростната кутия ще излъжа/Но е фабрична,може ли да е от нея?Майстора казва ,че всичко е на тампони там и не би-трябвало.Замислих се за смяна на вътрешните карета ,както колеги споделят по-горе,но ми казаха ,че щом вибрира/или резонира /на място -не е от това.

Коментар

не не са сваляли нищо -отдясно и отзад е ,аз бях там...

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:97.4 КБ
ID:5583575Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Размер:96.2 КБ
ID:5583576Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3.jpg
Размер:75.5 КБ
ID:5583577Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4.jpg
Размер:134.6 КБ
ID:5583578

Ето малко снимки от "моя случай" започвам да си мисля,че трябва да отрежа красивия заоблен навътре боботещ край на ауспуха за да излизат свободно газовете.Струва ми се ,че при работа се чуват малки експлозийки и май им става "тясно" на газовете-може пък от туй да са вибрациите и несвойствения тембър на"гласа"?Какво ще кажете ,колеги?

Коментар

Никога не правете ТАКА! Лада Нива се прави от 1977г и конструкторите не са променили почти нищо по изпускателната система>Аз се извъдих най-хитрия ,че преправих за да си търя бутилката отдолу.Голяма грешка!
          1-Възстанових си изпускателната система.
          2-сложих си газов инжекцион BRC.
          3-бутилка 35л. в багажника/където и е безопасното място/
          4-Доволен съм и си я карам с Кеф!

Коментар

Сега имаш опит. Преди години на ВАЗ 2103 сложих "много яко" самоделно гърне. Шум и вибрации страшни докато не го махнах понеже беше не убиваемо. Запознах се с конструкцията на гърнетата и от тогава купувам само оригинални. Има ли проблем с изпускателната система грабвам флекса режа, изхвърлям и поставям само оригинални гърнета без никакви модификации т.е. не променям конструкцията. Друго преимущество на бутилката в купето е че не оказва силно въздействие върху пружините и амортисьорите при преминаване през дупки, но това се научава след време като увисне задницата с бутилка над теглича. Сега наистина ще получиш удоволствие от карането на Нивата с газовия инжекцион + оригинална изпускателна система.
            Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

Първоначално публикуван от leche Преглед на мнение
              Никога не правете ТАКА! Лада Нива се прави от 1977г и конструкторите не са променили почти нищо по изпускателната система>Аз се извъдих най-хитрия ,че преправих за да си търя бутилката отдолу.Голяма грешка!
              Това че не си го направил добре не значи че изобщо не може да се направи добре. В частност трябва да се спазят дължините на тръбите, да не се минава над кардана и всичко ще е наред. Ама струва едни пари в читава работилница.

Нива се прави от 1977г и изпускателната уредба има поне 4 варианта само на карбураторните двигатели, от които един ненастроен и 3 - настроени. Всеки от тях има различни недостатъци, но е въведен защото предният е имал даже по-големи.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Това че не си го направил добре не значи че изобщо не може да се направи добре. В частност трябва да се спазят дължините на тръбите, да не се минава над кардана и всичко ще е наред. Ама струва едни пари в читава работилница.

Нива се прави от 1977г и изпускателната уредба има поне 4 варианта само на карбураторните двигатели, от които един ненастроен и 3 - настроени. Всеки от тях има различни недостатъци, но е въведен защото предният е имал даже по-големи.
                Абе колега, ти кьорав ли си -не виждаш ли ,че НЕ преминава никакъв кардан/за който все говориш/И като не съм я направил както трябва отвори ме как трябва!-Иначе означава,че само дърдориш!Да ме прощаваш...

Коментар

Аз освен да дърдоря съм го описал няколко пъти в този раздел (за хора които не могат да прочетат какво е писано по техните въпроси). Също снимки съм приложил.

Коментар

Просто изпускателната система в случая е направена със задник и неподходящи заглушители - поради това има странични ефекти.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

А да попитам, като смени със Шрусов кардан - промени ли се нещо ? Какви са ти впечатленията от кардана ?

Коментар

По стъпките на колегата "pentax",смених предния кардан с "ШРУС"-ов.Отлични впечатления-друга кола.Как и защо се получава-в руските сайтове.Ако някой може да обясни-нека ни "светне".Още веднъж благодаря на "pentax",затова,че пробва и сподели с нас.

Коментар

Защо се получава така е още в името - ШРУС значи Шарнир с Равни Ъглови Скорости.

При работа, нивовските кардани се ускоряват и забавят на всеки оборот, два пъти. Силите за тези ускорения няма как да не се предават на цялата кола, защото няма и какво да ги спре - РК е закачена направо на купето. При ШРУС това двойно ускорение и забавяне го няма, ъгловите скорости на кардана и на двата фланеца са равни. Само дето е по-скъпо.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Защо се получава така е още в името - ШРУС значи Шарнир с Равни Ъглови Скорости.

При работа, нивовските кардани се ускоряват и забавят на всеки оборот, два пъти. Силите за тези ускорения няма как да не се предават на цялата кола, защото няма и какво да ги спре - РК е закачена направо на купето. При ШРУС това двойно ускорение и забавяне го няма, ъгловите скорости на кардана и на двата фланеца са равни. Само дето е по-скъпо.
                            -Много разбрано сте обяснили и в допълнение, предното предаване(карданите-карета+ полуоски) на всички автомобили (леки,джипове,товарни) отговарят на условието за равни ъглови скорости.

Коментар

Има някои по-стари автомобили, на които предното предаване също не е с равни ъглови скорости. Трабант преди 1981 година примерно, заедно с много от машините с цял преден мост. Шарнирите с равни ъглови скорости са въведени първо там, защото там е най-лесно и дава най-видим резултат.

Коментар

А колко горе-долу излиза бройката на един Шрус ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X