Колега "pentax",жалко,че не се е получило с полуоската.Аз пробвах много неща,но без полуос.,затова се надявах да има ефект.За карданите,които си решил да сменяш-Аз моите ги занесох на баланс "Ломско шосе",преди Околовръстното вдясно.По 60лв. на кардан.След баланса-осезателна промяна към по-добра возия.Ако искаш-пробвай.А колегата "БОРКАТА",ако е възможно да сподели как е с "шрусовите" кардани.А за вибрациите ,все повече се замислям за предния диф.Само там не съм пипал.Ако има някой колега с опит,нека да сподели.Или да насочи към проверен майстор.Благодаря.
Днес смених задния кардан и ефекта е поразителен,вибрацийте почти изчезнаха !Няма бучене,трещене,не сьм си и помислял,че нивата може да се движи толко мазно!Надявам се,че след смяната и на предния вибрацийте да са минало.Още ведньж благодаря на колегата !Трябва да почерпя !!!
Здравейте отново! Още не съм сменил предния но е плануван в бюджета за другия месец,а за цената колегата rocco да ти даде телефон,пиши му на лично!Много от вас няма да повярват но след смяната на кардана ми падна разхода с около 2л ! По пътя към вилата има леко спускане около 10км от което не можех да се възползвам,сега около 8км се движа по инерция.
Здравейте,колеги 2 месеца имам Нива .Вчера ми преместиха ауспуха вдясно за да отворя място за газова бутилка отдолу, шумопоглъщащото гърне го поставиха на мястото на искрогасителното /което отстраниха /и накрая сложиха едно ново -по-малко. Леко се промени звука,стана по-дрезгав-това добре ОБАЧЕ се появиха вибрации при подаване на газ .Чувстват се осезателно и е много неприятно.Върнах се при майстора-гледа ,оглежда и вика "не е от моята работа" не опира никъде?Помогнете ако можете !Става въпрос дори при форсиране на място .
"Майстора" ти е хванал някъде гърнето твърдо към купето,а не чрез тампон.
Гледал,негледал,не го слушай какво ти разправя,а си я огледай сам!
Не може преди интервенцията на "майстора" да си нямал такива оплаквания и изведнъж след неговите дела на момента да се появят,така че огледай добре какви ги е вършил...
При подаване газ на място с появата по-дрезгав звук и вибрации проблема ти е от сменените гърнета и новата по дизайн изпускателна система, а не от кардана. Това беше една от причините да монтирам бутилката за газ в купето без да се пипа оригинално проектираната изпускателна система.
Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ
Оригинално "проектираната" изпускателна система на Нива няма много достойнства. Освен че не се сгърчва много като я подпреш на заден ход, както става при други коли. Добре подредени гърнета под дясната седалка правят колата значително по-издържлива на офроуд.
Коментар