Обява

Свий
Няма добавени обяви.

car audio за Нива 21214

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    От: car audio за Нива 21214

    Защо най-подходящото място за задните гворители е на задната кора?

    Естествено заради басовете! За да има хубав саунд задължителното условие е да има як бас. За як бас - големи по размери говорители. Най-добре е да има бас туба. Тя представлява нискочестотен говорител в кутия с точни размери спрямо говорителя. Само че за нея трябва място в багажника. А при Нивата мястото за такива екстрички е кът! Или поне аз не посмях да го жертвам. Затова преминах към компромисния вариант - големи говорители на кората на багажника. Колко големи - кой колкото може да си позволи. Аз избрах 8". Добро решение са и елипсовидните говорители - винаги са ми харесвали как свирят. Монтирани на кората, говорителите имат голям заден обем в багажника и думкат здраво. Монтират се много лесно, не се налага да се съобразяват по форма и размери спрямо мястото на монтиране. Естествено, при много големи и тежки говорители се налага изработване на нова, подсилена кора, но "кеф цена няма"

    Коментар


    • #32
      От: car audio за Нива 21214

      А не може ли само баса под седалките в подходяща кутия, а останалата част от звука в говорители на местата на страничните пепелници? Гледах в нета нещо такова:

      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:b.jpg
Прегледи:1
Размер:58.5 КБ
ID:5548614

      Only after the last tree has been cut down,
      Only after the last river has been poisoned,
      Only after the last fish has been caught,
      Only then will you find that money cannot be eaten.

      Коментар


      • #33
        От: car audio за Нива 21214

        това, което на снимката е т.нар. transmission line, макар и невероятно некадърно направен....за да се направи качествен звук от такова нещо трябва да се измерят параметрите на говорителя, особено ако е някаква куча марка...То това важи за почти всичко де. Колкото за хубавия звук и големината на говорителите---нямат голяма връзка, както и с баса като цяло.

        Коментар


        • #34
          От: car audio за Нива 21214

          Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
          А не може ли само баса под седалките в подходяща кутия, а останалата част от звука в говорители на местата на страничните пепелници? Гледах в нета нещо такова
          Може, разбира се, стига да успееш да пъхнеш нещо такова под седлките... И на мен ми минаваха подобни мисли, но не можах да измисля някакво решение. Иначе ще стане добре. Басът - под седалките, на отделен усилвател с low pass filter, а на мястото на пепелниците - едни двулентови говорители на задния канл на плеъра
          Багажникът - свободен

          В крайна сметка, ако не стане с бас под седалките, едни хубави елипси на мястото на пепелниците и пак ще звукне прилично.

          П.С. А ти какво мислиш за предна система? Аз моята малко я подцених и сега съжалявам. Купих едни говорители 6" - Благоевградски, а те пълни мъртавци. Освен това съм ги монтирал в задната част на вратата и се чуват много слабо. Напролет мисля да изработя за корите на вратите един джоб с фланец за говорителя за предната страна на вратата. Така ще се чуват по-добре.

          Коментар


          • #35
            От: car audio за Нива 21214

            Първоначално публикуван от ladamosc Преглед на мнение
            ... А ти какво мислиш за предна система?...
            Да, мисля, че по-добрия вариант е говорителте да бъдат в предната част на вратите. Друга възможност не виждам за предна система. За мен обаче достатъчния вариант за тази кола и нейните възможности като купе са само говорители монтирани на мястото на пеплниците.
            Only after the last tree has been cut down,
            Only after the last river has been poisoned,
            Only after the last fish has been caught,
            Only then will you find that money cannot be eaten.

            Коментар


            • #36
              От: car audio за Нива 21214

              Основната ми идея за добра предна система е да има равномерен звук от всички страни, така че и на тихо да може да се чува добре. Знаеш, че нивата не е от най-тихите автомобили и се налага да увеличавам нивото на звука, за да може все пак нещо да се чуе от музиката. Това не е особено комфортно за пътуващите. На возещите се отзад им идва въз, а тези отпред чуват повече "воя на раздатката". Сиреч, мисля, че си заслужава да се хвърлят усилия за балансиране на звука м/у предни и задни.

              Проблемът отпада, когато се вози само шофьорът - "волумето на мах"

              Весело посрещане на новата година

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X