Обява

Свий
Няма добавени обяви.

car audio за Нива 21214

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: car audio за Нива 21214

Първоначално публикуван от ladamosc Преглед на мнение

. Задни говорители

За тях по принцип има отделено място на пластмасите зад седалката, между кората на багажника. Там, обаче, влиза малък по диаметър говорител и затова по-подходящото място е на кората на багажника.
    И от тук почват трудностите... Кората на багажника е много крехка и е готова да се скърши и без говорители. Естествено винаги е възможно да се подсили отдолу с някаква дъсчица. По-големият проблем, обаче, е в пластмасите, на които стои кората. Те хич не са стабилни, при мен даже са се попукали, а просто няма начин и те да се подсилят. Тежки говорители биха скъсили и без това не много дългия живот на въпросните детайли. Затова след много мислене реших проблема кардинално. Изработих нова дървена кора, която тапицирах с кече и я закрепих на панти на задната седалка. Задната седалка се явява най-здравата опора там и затова нея изплозвах. Така детайлите станаха здрави и надеждни, имайки предвид, че голямо друсане отнасят

Засега толкова. Ако има интерес ще пусна снимки и ще навлезна в детайли. Весело посрещане на Коледа на всички колеги.
    А пробвал ли си какво се случва, когато отвориш задната врата при по як дъжд? Водата се стича точно върху кората и върху пластмасите, където е предвидено да има говорители. В тази кола най-подходящо за говорители е мястото на страничните пепелници. Само, че ще трябва да се простиш с тях и най-вероятно да орежеш някоя и друга ламарина под пластмасовите обицовки. Не знам защо братушките все още не са вденали за тази възможност. Гледам, че на последните Ниви пепелниците въобще липсват...
    Only after the last tree has been cut down,
    Only after the last river has been poisoned,
    Only after the last fish has been caught,
    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
      А пробвал ли си какво се случва, когато отвориш задната врата при по як дъжд? Водата се стича точно върху кората и върху пластмасите, където е предвидено да има говорители. В тази кола най-подходящо за говорители е мястото на страничните пепелници. Само, че ще трябва да се простиш с тях и най-вероятно да орежеш някоя и друга ламарина под пластмасовите обицовки. Не знам защо братушките все още не са вденали за тази възможност. Гледам, че на последните Ниви пепелниците въобще липсват...
      Тече, абсолютно прав си! Доста неприятна работа. За пепелницие - майната им, на кой ли му трябват... Лошото в случая е, че мястото горе-долу е удачно само ако отзад не се вози никой. Ако има двама пасажери на задната седалка, с телата си ще спират звука, няма нито те, нито шофьорът да чуват стерео, високи... Вярно е, че мястото е удобно и говорителите ще стоят прибрано, а и ще имат добър заден обем, т.е. ще свирят и ниски честоти(бас). Тази концепция е добра за що-годе добър звък, но без претенции. Имам притеснението, обаче, че зад пепелника отдясната страна се намираше нещо от системата на горивото, нещо като резервоарче, и няма да има място.

Коментар

Първоначално публикуван от evelinster Преглед на мнение
        Ооо свиреше брутално, но нямаше смисъл в тая кола.
        ААА, не си прав... Въобще не приемам, че колата определя музиката! Хубавото си е хубаво, или както е казал нашият брат сърбина - Ово е стандарт! Като си пуснеш да слушаш музика трябва да ЧУВАШ музика.
        П.С. Едва ли има смисъл говорителите да прашлясват у вас!

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
          Важното е да дрънчи нещо, та като подкараш по асфалта да заглушава воя на раздатката и скоростите донякъде.
          Ха-ха. От личен опит ти споделям, че за да заглушиш ВОЯ на раздатката и скоростите ти трябва нещо доста по-сериозно от "...да дрънчи нещо..."

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
            На мен също ми е кеф, да седна да карам, да си пусна радио и да има хубава/не бас каси и тем подобни/ и силна музика, затова се оглеждам за едни по-добри колони да взема, та някой ако може да препоръча някакви за предни/гледах едни пайнерки 2лентови, та може и тях да грабна/ пък старите, да отидат задни, че няма
            РадиФцето си е ЖВЦ, 4х40 май Касетка баце
            Бобчо, баце, вземи продай тая касетка на някой от Якоруда и си вземи един нов плеър Пайнер, без СД, само радио и флашка. Ето ти един бюджетен вариант за 100 и малко лв. Усилвателят му ще е по-добър, а динамиката на звука от цифров носител е несравнима. Знам, че лесно е да ти го кажа, ама това е бъдещето, брат, и сам го знаеш...

Коментар

...Имам притеснението, обаче, че зад пепелника отдясната страна се намираше нещо от системата на горивото, нещо като резервоарче, и няма да има място.
              Резервоарчето или сепаратора се намира точно над калника и няма да пречи. Моята идея е говорителите да бъдат точно на мястото на пепелниците или по-напред до колонката и максимално нагоре /дано си ме разбрал какво имам предвид /. Сигурното е, че ще трябва да се среже някоя ламарина. А иначе това горе-долу е средата на купето и дори да има хора отзад няма да заглушават звука, защото в седнало положение ще отидат назад. Разгледай тази тема за да видиш как горе-долу стоят нещата зад пластмасовите обицовки отдясно:
              http://www.niva-faq.msk.ru/tehnika/d..._pit/db214.htm

Коментар

Или чисто и просто си мисля говорителя да бъде тук:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:17.jpg
Прегледи:1
Размер:21.9 КБ
ID:5548114

Коментар

Става,малко рязане.
                  Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

При мен са трилентови колони във пластмасови фабрични кутии,заврял съм ги под седалките(само там има достатъчно место) и си свирят повече от прилично.Там държах и на жигулата,при мероприятие(банкет)ги слагам на покрива...
                    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Това пък под седалките си е другото идеално място еле па за Нива! Я дай моля снимки на тези трилентови колони във пластмасови фабрични кутии. Какви са, марка? Аз си търся нещо в пластмасова кутия ама по-мощно, че радиото Blaupunkt от 197..и година излезе голем дзвер.

Коментар

Верно имаше такива. Последният ми контакт с тях беше отдавна. Заминаха с поредния Москвич. Бяха производство на Ацико или Асико.
                        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                        Из "Златния телец"

Коментар

Това пък под седалките си е другото идеално място еле па за Нива!
                          Местото "кърти мифки",само да не решиш да я давиш,очаквах да се мокрят и калят при разни ситуации,но си стоят сухи и си пеят.Не знам марка и модел(някое дърво ще са),по някое време като се пресетя ще ги снимам.
                          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Това пък под седалките си е другото идеално място еле па за Нива! Я дай моля снимки на тези трилентови колони във пластмасови фабрични кутии. Какви са, марка? Аз си търся нещо в пластмасова кутия ама по-мощно, че радиото Blaupunkt от 197..и година излезе голем дзвер.
                            Аз гласувам за елипсовидни двулентови/трилентови в страниците на мястото на пепелниците. Ще имат хубав мек бас, заради големия заден обем, и ще се чуват що-годе някакви високи. Пластмасови кутии под седалката - ще можеш да ги усилваш повече, защото са с затворен и пресметнат обем, ама ще звучат много кухо и високите ще се губят в краката. Мястото на високите е високо, а на ниските честоти - ниско
                            П.С. Иначе мястото под седалките е ценно, аз там си държа пожарогасителя, да не ми се пречка из багажника

Коментар

...П.С. Иначе мястото под седалките е ценно, аз там си държа пожарогасителя, да не ми се пречка из багажника
                              Под двете седалки имам по един пожарогасител, които обаче може да се извадят само назад. Така съм ги монтирал. Не пречат на хората отзад и пространството точно под седалката е абсолютно празно.

Коментар

Под двете седалки имам по един пожарогасител, които обаче може да се извадят само назад. Така съм ги монтирал. Не пречат на хората отзад и пространството точно под седалката е абсолютно празно.
                                И при мен е така.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X