Обява

Свий
Няма добавени обяви.

4х2(отделяне на преден мост)на Лада Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: 4х2(отделяне на преден мост)на Лада Нива

Там по инструкция смяната е на 30000км, а в тежки условия може би трябва да се посъкрати.

Коментар

Да-и в моето ръководство пише така,но при мен ми се струва,че главния проблем беше,че експлоатирах автомобила по пътища и условия за които той не е предназначен.Жалко,че тогава 2002-2008г. не носих фото-като знам по какви места сме минавали и с какъв акъл-честно сега не бих го направил с лека кола това издевателство.

Коментар

През бензиновата криза през 90-те някои познати Нива-джии правеха опити за икономии с този номер. На пътя и по равно има малък ефект, но ако Нива се кара често по тежки терени - няма смисъл да се сваля кардан.
        Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Масло EP90 на 10+ години?
        На ладите проблемите по трансмисията идват и от маслата. Бащите ни юркаха жигули по 300 хил.км, без да знаят как се сменят маслата извън мотора, а правилото (тогава) беше "диф и скорости - не барай, щом върви е добре", а "майсторите" ни учеха: на диф и скорости - масло само се добавя. А за служебните ниви - да не говорим... Причината беше, че нямаше качествени часла. Струва ми се, че тази практика продължава и до сега. Странно е, че мои познати с повече коли, на Ауди А6 например, тичат до сервизите за смяна на скъпи и качествени масла, които са с производствен пробег 30 х. км, още на 10 х., а за офф-роуд "роба" се стискат за всяка капка ново масло. Е, все пак трябва да се има предвид, че и Нива има мотор и трансмисия, които често са многократно претоварени при каране извън пътя...
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от niva men Преглед на мнение
          Колега,като си само на задно недей да я юркаш на бавните,че ще изревеш.Аз преди време,като карах моето Жигули 1600 из сокаците два пъти за 4 години чупих дифа.Последния случай беше в една бая кална локва и яко буксуване.Превключих по енергично от първа на втора за да дам обороти на колелата и дифа просто гръмна...
          жигули 1600 е с най бързия диф 3.9 много ясно че ще гръмне.

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
            жигули 1600 е с най бързия диф 3.9 много ясно че ще гръмне.
            Това откъде произлиза?

Коментар

Аз обаче колега Токарев карам с 4.44 на моето Жигули-1600 и баири за него просто няма.По принцип си прав-за модела ВАЗ-2106 главното предаване е 3.9.,но моята кола е тип "сбирщина от всички задноприводни ВАЗ-ове".
              Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Това откъде произлиза?
                от практика.бърз диферинциал не издържа на зверско боксуване без блокаж.

Коментар

от практика.бърз диферинциал не издържа на зверско боксуване без блокаж.
                  Пак си дойдохме на старата тема "блокаж" на Нива. Скоро обсъждахме тест с друг модел с добавен ЛСД - на хлъзгав асфалт си е "руска ролетка". Няма ли някой с личен опит с Нива - да го сподели.
                  ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Ми той тогава с блокаж хептен пък няма да държи...

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                      Пак си дойдохме на старата тема "блокаж" на Нива. Скоро обсъждахме тест с друг модел с добавен ЛСД - на хлъзгав асфалт си е "руска ролетка". Няма ли някой с личен опит с Нива - да го сподели.
                      не говорим за хлъзгав асвалт

Коментар

Първоначално публикуван от niva men Преглед на мнение
                        Ми той тогава с блокаж хептен пък няма да държи...
                        с блокаж на 100 процента държи.като блокираш дифа няма значение с какво предавателно число е.

Коментар

Да като му блокираш и короната и пиньона няма значение
                          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Къде ги тия дифове 11/43 - 3,9??? по Жигулитата
                            Всички Лада Нива произведени след 2005г. са с тези дифове!
                            Ако някой има такива здрави да продава ще купя!

Коментар

с блокаж на 100 процента държи.като блокираш дифа няма значение с какво предавателно число е.
                              Човеко, от тебе научаваме нови и нови неща за тая трансмисия. Сигурен ли си, че говорим за същата марка и модел коли?

Коментар

Абе то и аз Ясене съм направо "застрелян" от написаното от колегата Токарев.Такова нещо и през ум не ми е минавало,че като се блокира 100% дифа,той нямало значение с какво предавателно число е.С извинение,ама по-голяма глупост от това скоро не бях чел.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X