Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Цялостно покритие против ръжда на чисто нова Лада Нива 2013. Идеи?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Цялостно покритие против ръжда на чисто нова Лада Нива 2013. Идеи?

Ако трябва днес да минеш 500км на коя ще се качиш и сравняваш съвсем различен клас машини. Запазена фероза, роки или витара ще е с много по-ниска поддръжка от запазена нива да речем за 50 000км пробег, ако японските са в добро състояние за толкова км само ще сменяш масло и консумативи .
    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Запазена фероза, роки или витара ще е с много по-ниска поддръжка от запазена нива да речем за 50 000км пробег
      Извинявайте Вие къде живеете? Айде стига простотии с тия сравнения - просто няма как да се сравнява Нива с каквото и да било - тя си е отделен клас дуракоустойчив и аз незнам какво - джип ли, кола ли?
      Всеки да си кара каквото иска или по-точно за каквото му стигат финансовите възможности!

Дайте сега да си оправим ръждите...

Какво и има на мойта Нивянка? Калта запечатва ръждата...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20130209_161751.jpg
Прегледи:2
Размер:210.8 КБ
ID:5510169

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
        Ако трябва днес да минеш 500км на коя ще се качиш и сравняваш съвсем различен клас машини. Запазена фероза, роки или витара ще е с много по-ниска поддръжка от запазена нива да речем за 50 000км пробег, ако японските са в добро състояние за толкова км само ще сменяш масло и консумативи .
        Много е важно къде се експлоатират тия япончета и колко ще се стоплят моторчетата им,когато всичко отпред е задръстено от кал,сняг и какво ли още не.Не че и за Нивата това не важи,но в общи линии по-малко боли,като я натрошиш-/въобще не сравнявам мотора и,защото е много по-устойчив на прегряване от болшинството Японски/.
        А това е почти сигурно в яките коловози,постоянно буксуване и дълбоки бродове,в които карахме изминалата Зима.
        Имаше най-различни машини:Г-клас,Паджеро,ТЛК-70 хеви дюти,ЛР Дискавъри,Витара 1.6,16в,Самурай и вярвайте нямаше машина,която да устиска не 50 000км.,а даже и 100км. на този терен.
        Аз потроших преден диф,Витарата двигател,ЛР-ра също двигател+турбо+задна касета на дифа,Паджерото генератор+изкривена глава,ТЛК-то диференциал и т.н.
        Та недейте говори кое японско колко е здраво,ами пускайте повече снимки да се вижда къде карате.
        Защото аз с моята кошница навих 120 000км.,не малко от които по горите.....,и да-троши се,но не се сещам нещо да се е строшило ей тъй от самосебе си без як зор....-/така,че хубаво приказвате,но не всичко,което твърдите в реални условия е така/.
        Всъщност,ако за Вас реалните условия са 99% шосейно каране с изключени хъбове и преден мост и тук-там някой излет за риба,ами да-може и повече от 50 000км. нищо да не пипнете.
        Прикачени файлове
        Последно редактирано от Янко Желязков; 12-08-13, 23:58.

Коментар

Иначе директно по темата-Да,съгласен съм,че действително ръждата е голям проблем при Нива,особено с напредването на годинките.Даже бих казах най-големия.Всичко друго,визирам най-вече механиката е елементарна и като цяло се прави за броени часове и пак сме в гората и коловозите.

Коментар

Евала, МОРСКИ!
            Евала, Янко!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Ми няма. То няма сила даже и да се строши.
              Свикнах да чета смислени отговори и теми от SPARKYBG. Този коментар направо ме учуди...

Коментар

Първоначално публикуван от ladamosc Преглед на мнение
                Свикнах да чета смислени отговори и теми от SPARKYBG. Този коментар направо ме учуди...
                Отговора си е съвсем сериозен. Двигателя е твърде скромен по всякакви критерии. Просто няма сила да се строши. Имал съм и лади все пак.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Просто няма сила да се строши.
                  Зависи колко си упорит!
                  Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

А, то със всичко е така. Въпроса е че тая кола е на ръба - скоростите дават фира, мостовете са от лека кола. Същите възли в лек автомобил живеят дълго и щастливо, ама те за там са си правени. Те за това и не смеят да и сложат двигател много повече от 80 коня, което в днешно време за двигател 1.7 или 1.8 е нонсенс. Oтделно че и да можеше - твърде лесно ще се пребиеш с това поведение.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Сега конкретно по темата... РЪЖДАТА - гадна работа и почти непоправима! Аз практикувам така - ръждясалата част от купето се изшкурва до бял блясък на метала. После обработвам със ръждепреобразувател. Заесега - Селт - български. Не го долюбват професионалистите. По-добрият вариант (така казват) - Вюрт, 80-90лв литъра. Не съм позвал, защото не ми е трябвало цял литър. Хубавата новина е, че вече има разфасовки по 100гр. за 10лв. След ръждепреобразувателя чакам 2часа по предписание и забърсвам с кореселин. След това пръскам с шприцкит на НОВОЛ, две ръце и после боядисвам
                      Сега съм подготвил друг вариант за справяне с ръждата - спрей Цинк. В упътването пише, че е мн. подходящ за обработване на заварки, където най-често избива ръждата. Тази технология за студено поцинковане би трябвало да даде по-добър резултат. После се боядисва върху него. Ще видим дали ще е по-дълготраен ефекта.

Коментар

Цинк - хубаво, ама не спрей. Има Zinga и Mr.Zink за тая работа. До сега не съм попадал на нещо в спрей, дето да върши това, дето пише на етикета му. На CarSystem включително - обикновено за няколко месеца е на юфка, независимо от подготовката.

Коментар

И аз имам неуспешни опити с цинков спрей, обикновен грунд държи повече .
                          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X