Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Цялостно покритие против ръжда на чисто нова Лада Нива 2013. Идеи?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Цялостно покритие против ръжда на чисто нова Лада Нива 2013. Идеи?

Но ръждата можеш да я позабавиш...

Коментар

Първоначално публикуван от Frysco Преглед на мнение
      Но ръждата можеш да я позабавиш...
      С няколко месеца... При нивата ръждата тръгва още от чертожната дъска. А и такива като мен гладни ли да мрат ?
      На сърбела майката му е чесането.
      Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

незнам за ръждата как се спира на нивата но на тъста при първия дъжд боята взе да се разтича ,братушките бо добре да ги продават в НАПРАВИ СИ САМ за да си ги зглобява всеки в къщи
        Grand Vitra ddis 2008
        SEAT Althea XL tsi 2010
        Mitsubishi Canter

Коментар

А не, аз се отказвам да адвокатствам на АвтоВАЗ Пък и съм пристрастен, на мен са ми любимите коли Ладите...

А иначе по темата-ще объркаме колегата.Ако е решил да купи новичка Нивичка, то поне аз ще го поздравя, но май няма да му е лесно да си направи една сметка, колко би му струвала една допълнителна обработка.По това което аз му предлагам-да напълни само кухините и гредите, както е писано и по книгите, необходимите неща ще са 3-4 кенчета консервант от литър.Препоръчвам му същото, което е препоръчал и колегата Борко-Новол.Ще му трябва сравнително добър компресор, примерно такъв който спокойно става за боядисване.Предимство е, че гаранцията не трябва да пострада от тая операция-най много да му се наложи да свали някоя и друга кора вътре, за да обработи врати и колонки.

А скритата корозия под подовата защита, може да я има, може и да я няма, но без да се разчопли няма да разбере, а това е до известна степен рисковано, освен ако не е професионалист.

Коментар

Първоначално публикуван от Frysco Преглед на мнение
            Става дума за чисто нова лада... не би трябвало да има ръжди, макар че знае ли човек...
            По-скоро ако няма ръжди ще е изключение. Казвам го след неравна битка с 3 броя с различен произход и възраст. Едната на 3-тата година проби калниците, а на 5-тата гредичките с ограничителните тампони отпред бяха станали на прах.

Имам чувството че на тия кошници им слагат умишлено катализатор за ръждясване още в завода.

@пусналия темата: Купуването на такова си е по принцип грешка, дори на старо. Да го купиш ново, на цената на ново, гранични с чиста лудост.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не мисля че новите ръждясват чак толкова много като по-старите. Баща ми кара служебна произведена април 2011, вече е около 60 000 км, отдолу че и по купето като цяло не е избила още ръжда. Допълнително при закупуването са и сложени само пластмасови подкалници.
              УАЗ 452АЭ 1975г.

Коментар

+1 за закупуване на нещо японско втора ръка. Аз поне така направих и не съжалявам, не че не си карам и Нивата де. Иначе според мен от ръждата при ВАЗ 21214 спасение няма... избива на невероятни места, например по средата на вратата
                VAZ 21214-Niva
                Grand Vitara 2.0 i V6 DB

Коментар

Луд ли си тея Ниви не спират да дрънкат и скърцат ONLY JAPAN
                  само бараки

Коментар

Аз пък съм на мнение, че най-новите ниви имат много подобрение в това отношение.
                    Визирам моделите от 2013 година, мисля че моделът е 21214М.
                    Четох, че към подобренията са включили и антикорозионното покритие.
                    Няма как да разберем още за ръждата, защото още са много нови, но за сега всичко останало, което четох за новите подобрения се оказа вярно.

Коментар

Абе аз много я хвалех нивата като кола обаче като сметнах колко излиза за градско да се кара това нещо, май ще си я държа в паркинг. За първа кола ще си взема някой хечбек, за съжаление отпада като вариянт. Но все пак благодаря на всички за полезните отговори!

Коментар

Японско джипче е решение на въпроса, колегата по-горе го е споменал.
                        Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Ей...абе темата е за ръждата на Нивата не за цените на Японските части

Коментар

Опитваме се да я изместим към темата кое от двете е по-изгодно .
                            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Нищо изгодно НЯМА! Имам Нива 2007 имам и Тойота Хайлукс 2009 - Хайлукса ми идва къде по-скъп за подръжка...ако така ще ги сравняваме ,а Нивяна се кара джалатската и досега сериозни проблеми съм нямал - верно имам тук таме ръжда избила ама няма да хода на сватба с нея я!

Коментар

Ми няма. То няма сила даже и да се строши.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X