Желая да си купя Нива за първа кола, за 2-3 години. Не мисля да я продавам след това, затова желая да си я "запечатам" във времето. Колата е известна повече с ръждата си отколкото с възможностите. Трябва да има решение. Говоря за цялостно покритие - от шаси до клапан. Давайте идеи, евтини, скъпи - без значение!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Цялостно покритие против ръжда на чисто нова Лада Нива 2013. Идеи?
Свий
X
-
От: Цялостно покритие против ръжда на чисто нова Лада Нива 2013. Идеи?
Тя за 2-3 години няма да изгние, но все пак-всички кухини, греди, прагове и колонки се пълнят с консервант на парафинена основа.Продават се на кенчета, продава се и пистолет за целта, необходим е компресор.Консервата се отваря и се поставя в тенджера със загрята вода-да не е кипнала.После се навива на пистолета и се пръска през оставените за тая цел отвори.Има схеми в братския нет къде точно се нанася.
Операцията се повтаря на всеки две години.
-
Това няма да спре ръждата. Това гние поради некадърност в завода. Корозията започва между боята и метала. Там няма как да вкараш покритие. С други думи каквото и да направиш ще изгние.
Нива=загуба на пари, време и нерви."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
От тази година вече всички Ниви излизат от завода с катафорезна обработка на цялото купе а не с анафорезна както до сега, на което се дължеше и бързото ръждясване. При това положение обработката с парафин по описания начин вероятно ще ти свърши работа. Ето и видео на новата обработка http://vaztv.ru/1104УАЗ 452АЭ 1975г.
Коментар
-
Имам Нива 2008 г купена чисто нова . След закупуването и залях купето напълних праговете с не изгоряло масло около 2 л с цел предпазване от ръжда .До момента само се набутах за масло и нови шумо и топло изолиращи кичета . Ръждата пак си избива на проблемните места . Сега обмислям варянт да я намажа с течна гума но това значи , че трябва да я обезмасля от заводския консервант и да я промажа наново . Не знам дали някой си е бъркал по вратите , задните калници и капак но те са промазани в основата си с нещо като консервант поне при мен . След неуспешния ми опит за балсамиране с масло остава варянта с течната гума но се съмнявам в успеха си . Ако някой е успял нека каже как ???
Коментар
-
То това е от няколко години насам, покрай новите лади намазаха и нивите.Все пак, при добро желание, парафинения консервант няма да попречи... Кухините и гредите на всички коли, са трудни за защитаване с боя и грунд.
Коментар
-
Ела да ти покажа шест броя Нива 21214 ръждясали на същите места.Първоначално публикуван от botsko Преглед на мнениеОт тази година вече всички Ниви излизат от завода с катафорезна обработка на цялото купе а не с анафорезна както до сега, на което се дължеше и бързото ръждясване.На сърбела майката му е чесането.
Борислав Борисов Русе О885 О37815
Коментар
-
Първо където има ръжди изчисти до метал. Не е лошо да грундираш, ама с някакъв малко по-истински грунд. Където има заварки можеш да намажеш с рапид. На Боди се нарича BODY 999 . После опръскай с антикор от този тип:Този на снимката е на NOVOL има и други марки, примерно на БОДИ е BODY 950 има го в черно, бяло и сиво. Пръска се с пистолет.
Пистолет от хоби тип е между 40 и 50 лева. В комплекта има и маркуч за достигане на разни кухини.
В кухините на врати, подкалници, капаци можеш да пръснеш парафин от този тип:Пръска се със същия пистолет.
На сърбела майката му е чесането.
Коментар
-
Погледни тук, ако ти е интересно http://www.offroad-bulgaria.com/show...=141723&page=5 след пост 100На сърбела майката му е чесането.
Коментар
-
Защо не помислиш за запазена японска джипка втора ръка, при всички положения ще е в по-добро техническо състояние от новата нива и може да изкара години без да пипнеш нищо по нея, за това време на нивата ще и смениш всички чаркове .0 8 9 8 4 8 1 3 3 0
Коментар
-
Малииий, то, като гледам препоръките на Борко от Русе, ще излезе златна тая нива ако сметнем и труда, освен материалите.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Androbandro Преглед на мнениеЖелая да си купя Нива за първа кола, за 2-3 години. Не мисля да я продавам след това, затова желая да си я "запечатам" във времето. Колата е известна повече с ръждата си отколкото с възможностите. Трябва да има решение. Говоря за цялостно покритие - от шаси до клапан. Давайте идеи, евтини, скъпи - без значение!
... жена и ръжда тръгне ли, нЕма спирка!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар