Обява

Свий
Няма добавени обяви.

нова нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: нова нива

Ванка, а нивата чисто нова ли ти е? 8-10 ремонта, ако е нова не е хубаво все пак.

В сравнение с Пежото и Тикото, как е откъм шум и возия?
    Благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от Stalin1 Преглед на мнение
      Ванка, а нивата чисто нова ли ти е? 8-10 ремонта, ако е нова не е хубаво все пак.

В сравнение с Пежото и Тикото, как е откъм шум и возия?
      Благодаря!
      Ще се убедиш сам
      за 4 години и 80 000км, само двигателят не съм ремонтирал...
      а при Нивата - шум, вой, вибрации и течове да искаш
      Също така и откази и проблеми.
      Познавам нивата в детайли и твърдя, че нищо в нея не се доближава до автомобил.
      Вашето гардже си е най-хубаво, но защо лъжете човека да си даде парите за това нещо. Дайте му кръгче с Нивите си и някой да му даде да покара някоя фронтера примерно или паджеро или нисан и сам да си прецени...
      Освен това с Толиатския звяр гарантирано ще стане монтьор.
      И аз взех тази гавра с техниката с идеята за НОВА кола, но като резултат карам 20годишна японка, която е несравнима с този технически урод. На такъв пробег е, какъвто нивата няма да доживее и не се налага да лежа под нея и да разглабям скорости през 20000км
      А и разходът е по- малък.
      Та идеята за нова нива ми се струва нелепа.
      Защо трябва да си научиш урока по трудния начин, вместо направо да си вземеш човешки автомобил.
      едва ли ще срещнеш нормален човек, който да си купи това втори път.
      Ако могат защитниците на нива да ме опровергаят.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
        Ако могат защитниците на нива да ме опровергаят.
        ТА да започна аз с опровергаването.
        Значи с моята НИВА съм минал хиляди километри,и няма нещо да съм сменил без да съм го счупил от глупост и незнание.С новите не знам как е,ама с мойта(на много над тези 20000Km които споменаваш)съм напълно дволен.Не знам ти на каво Толиятско чудо си попаднал.Затова казах на колегата че всяка нива е уникална.Едни попадат на дефекти,други на перфекти.
        Защо винаги се опитваш да разубедиш хората които искат да си купят НИВА.Едни са доволни от НИВАта други не.Това зависи от човека.Всеки със своите странноости

Айде сега успех.И не го приемай като заяждане или нещо такова
        Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Ако могат защитниците на нива да ме опровергаят.[/quote]

Аз за една година каране и 20000км пробег нищо не съм ремонтирал ( освен нещата които съм счупил от глупост )
          В никакъв случеи не казвам че нивата не е странно творение но подчертавам точно за това ми харесва . Не може някои примерно да юрка нивата с 130-140 по магисралата и после да се оплаква че се е счупила .
          Не препоръчвам Нива-та за единствен семеен автомобил НЕ става за каране

Коментар

Здравейте, намислил съм да си купувам Нива и се спрях на два вносителя - Елва и Авто-Изток. В Елва идва с 700 лева по-евтино, но в крайна сметка цената няма толкова голямо значение. Бихте ли ми препоръчали от къде е по-добре да се вземе (може и да не е от тези 2 ако има по-добър вариант) ?

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
              ...едва ли ще срещнеш нормален човек, който да си купи това втори път....
              Моя милост... все нови карам...
              Only after the last tree has been cut down,
              Only after the last river has been poisoned,
              Only after the last fish has been caught,
              Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Alex, и аз се бях спрял на тези двата, но се рових много и разбрах, че elva са дилър на Челик мотор, които са някакви турци. По принцип съм чел добри отзиви за тях и изглеждат свестни на пръв поглед. Виждал съм София няколко ниви оттам. В последно време обаче клоня към Лада център (гърците). Поне имат голяма база и сервиз.
                Ако не е тайна ти защо се спря на Нива? В града ли ще я караш или за off road? Аз бях почти готов да взимам, но някои съфорумци ме разубедиха. Ще трябва да поразпитам за тестдрайв, така де да се види от извора за какво иде реч.

Коментар

Scrapheap, ти откъде си взе новата Нива?

Коментар

Смятам да я карам основно из планината (Бистрица) но ще слизам често и до града, а може и до морето да ходя с нея. Вуйчо ми имаше Нива преди време, реших и аз да си взема ^^ . За тези пари не знам какво друго може да се намери ...

Коментар

Първоначално публикуван от Stalin1 Преглед на мнение
                      Alex, и аз се бях спрял на тези двата, но се рових много и разбрах, че elva са дилър на Челик мотор, които са някакви турци. По принцип съм чел добри отзиви за тях и изглеждат свестни на пръв поглед. Виждал съм София няколко ниви оттам. В последно време обаче клоня към Лада център (гърците). Поне имат голяма база и сервиз.
                      Ако не е тайна ти защо се спря на Нива? В града ли ще я караш или за off road? Аз бях почти готов да взимам, но някои съфорумци ме разубедиха. Ще трябва да поразпитам за тестдрайв, така де да се види от извора за какво иде реч.
                      Моята я купих от "Гърците" преди година и проблеми не съм имал
                      Ако искаш тестдраив ще ти дам да покараш

Коментар

Аз моята от Елва (преди близо година) и също нямям проблеми
                        Мисля че не са турска а кипърска фирма...Като си взех ладата вътре имаше някакви листа че е изнасяна за Кипър от Русия.

Иначе купих от тях заради цената, а и че са на лесно място (поне за мен) и сервиза им също е там. А и са коректни, както се оказа. От гърците не ми допадна отношението когато ходих да говоря с тях, все едно услуга ми правят.

Коментар

Моята е от НАР. До сега не е имала проблеми с изключение, че не отчиташе скоростомера на арматурното табло. Вероятно така е излязла от завода. Съвсем коректно в сервиза смениха цялото табло. Според мен трябва да се търси фирма, която дава най-добра цена. Двете фирми са турски а третата е гръцка. Българска няма.
                          Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Моята също е от НАР, но имах малки проблеми - мирис на бензин в купето и теч на масло от задния диф. Към последна дата вентилацията на резервоара е оправена и проблемния семеринг е сменен така, че всичко е ОК.
                            По лични наблюдения си мисля, че за българския пазар все още се внася продукция с по-друго качество. Това не важи само за автомобилите, а и за много други неща.
                            Only after the last tree has been cut down,
                            Only after the last river has been poisoned,
                            Only after the last fish has been caught,
                            Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Ето линк към "Челик мотор" - http://www.celikmotor.com/. Представител на Лада и Кия. А пък Елва са дилъри на Челик. Поне така намирам. Затова за мен този вариант отпада. Иначе в Елва ми се виждат нормални и не съм чувал оплаквания, но на турци пари не давам.

Коментар

Недялко, ще ти бъда благодарен, ако събота или неделя имаш възможност да дадеш едно кръгче с нивата, пък аз ще те черпя един обяд.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X