Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Брони, халогени - Лада Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Брони, халогени - Лада Нива

За дълги ги мисля.
    Мисля си за някой вариант на тавана, ама да не останат в мола и да им съборя тръбите
    Ако го нямаше тоя кютюк отпред сигурно щеше да е по лесно, ама засега так ще е.
    Приемам всякакви предложения и снимков материал.
    Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
    Dacia Duster 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      За мъгла или дълги?
      Като ги гледам са за пред селска дискотека. Сега трябва и сини пръскалки. Как ли се справя с тях измисленият алтернатор на Нивата?
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Сините пръскалки ги няма, махнах ги.
        Нивата си се справя перфектно.
        На селска дискотека незнам как е, не съм ходил никога.
        Отпред новите халогени няма да се съберат няма достатъчно място, а и тези със сигурност ще се махнат.
        Dacia Duster 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от stankovich Преглед на мнение
          Сините пръскалки ги няма, махнах ги.
          Нивата си се справя перфектно.
          На селска дискотека незнам как е, не съм ходил никога.
          Отпред новите халогени няма да се съберат няма достатъчно място, а и тези със сигурност ще се махнат.
          Евалла за добрия тон! Аз...не съм сигурен. Затова малко пиша.

Коментар

Всички запазват добрия тон! Поведението на пишещ тук за мен е обяснимо и не е това, което изтъква. Проблем при него е, че той самият не го осъзнава. Обидното отношение минава всякакви граници и се отнася към всички почитатели на Лада. Тук обменяме идеи и мнения. Завързват се и приятелства. Призовавам модератора да вземе отношение! Нека не се разваля хубавия форум!
            Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Хахахахахах, отново ли?

Коментар

Малко офф.Просто ми е много смешно и весело.Предполагам ако се пусне тема:Колеги помощ с предното стъкло на Лада Нива,колегата Scrapheap ще се включи и ще започне да ни обеждава,колко не струвало и недодяло било предносто стъкло на Лада Нива.Това е просто пример,не искам да засягам никой.Просто много се радвам на постовете на Scrapheap-за нас са черен хумор,но пък ме размиват доста често.Поздрави

Коментар

Ами значи аз съм точният човек за темата със стъклото... То пък вярно, че много калпаво излезе това стъкло на Нивите, как може да не издържи на удъра на двуметров дебеличак клон. Няма начин това да не е поредния недостатък на Лада Нива, трябвало да я направят с бронирано предно стъкло. Очакваме включване от колегата Scrapheap с поредната доза "остроумен хумор".

Коментар

Много е гот да нямаш вече Нива - можеш да пригласяш на scrapheap.

Мястото на тези сини фарове наистина е пред дискотеката, но доколкото разбирам, те ще се махат.
                    4 допълнителни фара в съчетание с обикновения алтернатор на карбураторната Нива са с нищо незаслужено извращение над акумулатора. Нивовския алтернатор 55-те си ампера ги дава при около 2500 об/мин на двигателя. На празен ход дава около 20, когато е в ред. От тези 20, като се извадят запалителната уредба (2А) и стандартните светлини (13-15А) ток не остава за нищо друго. А цяла отделна тема е, за какво са ти 4 допълнителни фара.

Коментар

4 допълнителни фара само аз знам за какво са ми. някаква идея, която още не е реализирана.
                      Ако трябва ще сменя алтернатора и т.н. по мощен акумулатор и т.н.
                      Някакви идеи за захващане на халогените на тавана, няма да откажа и някой друг чертеж.
                      п.п. Някой знае ли във Варна, къде могат да ми направят подобно нещо?
                      Dacia Duster 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
                        Малко офф.Просто ми е много смешно и весело.Предполагам ако се пусне тема:Колеги помощ с предното стъкло на Лада Нива,колегата Scrapheap ще се включи и ще започне да ни обеждава,колко не струвало и недодяло било предносто стъкло на Лада Нива.Това е просто пример,не искам да засягам никой.Просто много се радвам на постовете на Scrapheap-за нас са черен хумор,но пък ме размиват доста често.Поздрави
                        Предвид, че Scrapheap познава наистина добре "автомобилите" ви и е достатъчно грамотен технически, може да говори съвсем аргументирано какви боклуци са. Вашите аргументи в полза на Нивата са изцяло емоционални. Освен това, съдейки от въпросите и елементарните проблеми в още по-елементарното возило, които реално ви затрудняват, си правя изводите за техническата ви култура и нивото на уменията ви. (Балев, ти си трай!) В повечето случаи Нива харесват хора, некарали друго и за които всичко след чукче и наковалня е направо космическа технология.
                        По въпроса за "халогените" на съветското извращение е необходимо да се погледне табелката на алтернатора и на базата на безрадостното число, показващо мощността да се прецени колко може да понесе... Айде - цветът и дизайнът да кажем са мое лично мнение, но мощността е непренебрежим обективен фактор.
                        А ще пиша каквото си искам - "обиждам" таралясниците ви а не ВАС. Ако искате пишете каквото искате за Мицубиши и Исузу - няма да се обидя. Глупаво е нормален човек да се идентифицира с купа ламарини под задника си. Бъдете здрави
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Много е гот да нямаш вече Нива - можеш да пригласяш на scrapheap.

Мястото на тези сини фарове наистина е пред дискотеката, но доколкото разбирам, те ще се махат.
                          4 допълнителни фара в съчетание с обикновения алтернатор на карбураторната Нива са с нищо незаслужено извращение над акумулатора. Нивовския алтернатор 55-те си ампера ........
                          Неговия алтернатор мисля е 80 А.
                          Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Колеги като се изрежат дупки на бронята за халогени не се ли намалява здравината на бронята?

Коментар

На моята Нива съм сложил 4 броя халогени Hella монтирани върху греда от някакъв стар швейцарски багажник за таван. Същите ми бяха подарък. Положителните им страни са само две - фаца и възпитателна функция за насрещни шофьори-непукисти, които са решили да карат само на дълги. Недостатъците обаче са повече. Освен проблема със захранването, повишават чувствително разхода на гориво. Трябва да се пазят от ниски клони, които иначе не са проблем за преминаването на автомобила. След автомивка, задължително от тях продължава да тече вода поне още половин час. Събират сняг и затрудняват негово почистване зимата. Постоянен риск някой див селянин да си ги припознае нощно време. Горските те абонират с прозвището браконер. Като се замисля май поставянето им на тавана е нарушение по смисъла на ЗДП.
                              Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Естествено че се намалява здравината на бронята, просто на всяко друго възможно място където могат да се сложат по Нивата биха страдали доста от ударите на клони и други предмети в гората.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X