Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НИВА 4х4 - въпрос за бъдещето...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: НИВА 4х4 - въпрос за бъдещето...

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Защо ти не заповядаш в София да те заведем на едно баирче. Една КИА за малко да го качи. Значи ти с Нивата няма да имаш проблем.

А пък за загряването ... Май отдавна беше време да се научиш, че далеч не всички джипки кипват чайника. Даже и на страхотен баир като белочерковската писта.
    Колега на линя съм да го пробваме баира,не мисля че Киа е по добра от Нивата,говорим за извън пътя.
    Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Досега не съм видял КИА или Нива на газопровода до Мургаш. Пробвайте се там
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Не искам да обиждам и да споря с някои,но да си кажа и аз мнението.Да караш и ремонтираш Нива-това е на границата на мазохизма.
        Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
        Grand 3.1TD
        0898 620 306 Стоян

Коментар

Защо ти не заповядаш в София да те заведем на едно баирче. Една КИА за малко да го качи. Значи ти с Нивата няма да имаш проблем.
          А пък за загряването ... Май отдавна беше време да се научиш, че далеч не всички джипки кипват чайника. Даже и на страхотен баир като белочерковската писта.
          Я- това го бях пропуснал.
          Страхотно предложение. Благодаря!
          Вероятно имате клип - давайте го.
          Може да е странно за теб, но вместо да ме плашат големите баирчетата ме радват. Доставят ми удоволствие и приятни емоции.
          Няма с какво да ме уплашиш. Успокой се!
          А времената да си ги "мерим" отдавна преминаха. Просто съм наясно със себе си.
          Така, че запази интригата за друг. За мен това е хубаво предложение, жалко, че за теб не е така.
          Успех !

Колеги - отново се поддадохте на интригата "някой срещу друг" - жалко!
          Пораснете и станете истински приятели, истински колеги.
          Няма тоя джип е голяма работа, другия не става.
          Всеки джип 4х4 с бавни става за доста над средното разбиране за голям баир.
          Не знам за вас . Аз за кеф съм пробвал както ТЛК , Митсубиши спорт, Диско, Дефендър, Дайхатсу, Чероки, УАЗ и накрая Нива.
          Всички без УАЗа си бяха мои. Не съм ги жалил или пазил.
          Имам впечатления не от "някой каза", ами от моя крак при едни и същи терени.
          И за това съм с такова впечатление с такова убеждение. Хвали ми човека, а не джипа.
          Та - с голямо удоволствие ще дойда и на терена от снимката и на газопровода. Имам камера и ще се повеселим, а няма да си ги мерим.
          Ще дойда с нива за да няма друг с по-непроходим (по-лош) джип. Да са спокойни някой колеги.
          Поздрави! Спрете с "меренето". Усмихвайте се !
          Ние с Пенчо сме от една кръв. Разбрахме се с две думи. От един отбор сме. За информация на всички. Караме джиповете за Кеф.

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
            Не искам да обиждам и да споря с някои,но да си кажа и аз мнението.Да караш и ремонтираш Нива-това е на границата на мазохизма.
            Ами в грешка си.
            Да ремонтираш НИВА не е никакъв проблем.
            Това е един от най-лесноремонтиращите се 4х4 возила.
            Елементарен е,аз дори нямам и гараж,карам я вече 100 000км.,правя я Лятото по открити канали,Зиме ако се наложи на канали при приятели.
            Не изисква никакви специални инструменти,преси и др.
            За експлоатацията зависи:
            -ако е от по-старите модели съм съгласен,но тия новите са си направо като леки коли-/отлично обезшумени,с добри спирачки,ускоряват до 100км/ч за 15 сек.,подържат 120-130км/ч. без проблем/.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
              Я- това го бях пропуснал.
              Страхотно предложение. Благодаря!
              Вероятно имате клип - давайте го.
              Може да е странно за теб, но вместо да ме плашат големите баирчетата ме радват. Доставят ми удоволствие и приятни емоции.
              Няма с какво да ме уплашиш. Успокой се!
              А времената да си ги "мерим" отдавна преминаха. Просто съм наясно със себе си.
              Така, че запази интригата за друг. За мен това е хубаво предложение, жалко, че за теб не е така.
              Успех !

Колеги - отново се поддадохте на интригата "някой срещу друг" - жалко!
              Пораснете и станете истински приятели, истински колеги.
              Няма тоя джип е голяма работа, другия не става.
              Всеки джип 4х4 с бавни става за доста над средното разбиране за голям баир.
              Не знам за вас . Аз за кеф съм пробвал както ТЛК , Митсубиши спорт, Диско, Дефендър, Дайхатсу, Чероки, УАЗ и накрая Нива.
              Всички без УАЗа си бяха мои. Не съм ги жалил или пазил.
              Имам впечатления не от "някой каза", ами от моя крак при едни и същи терени.
              И за това съм с такова впечатление с такова убеждение. Хвали ми човека, а не джипа.
              Та - с голямо удоволствие ще дойда и на терена от снимката и на газопровода. Имам камера и ще се повеселим, а няма да си ги мерим.
              Ще дойда с нива за да няма друг с по-непроходим (по-лош) джип. Да са спокойни някой колеги.
              Поздрави! Спрете с "меренето". Усмихвайте се !
              Ние с Пенчо сме от една кръв. Разбрахме се с две думи. От един отбор сме. За информация на всички. Караме джиповете за Кеф.
              Леле какъв порой приказки! Ама щеше да е най-добре да си изпълниш собствените съвети и да спреш да плашиш хората как щели да им загреят джипките на някакви страшни баири.

А поканата, естествено, е само закачка. То пловдивската група колко юнаци са и не могат да те прилъжат, та аз ли ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Колкото пъти се намесиш - все спорове и виновни .
                Никой не плаша. Обявиха нивата, че не става за баир. Аз отговорих .
                Просто и ясно.
                С колегата се разбрахме с КИАта около София, с Нивата около Пловдив.
                Заради удоволствието.
                За теб си остава интригата (да си го мериш...джипа, или по-точно да ги мериш на други.....проходимостта им), но не при мен.
                Не вървиш. В този форум съм за удоволствие. Не за да задоволявам на някой любопитството. Няма полза от това.
                Ако нещо ти преча - ти си модератор. Действай !
                Успех !
                Защо винаги след твои изказвания удоволствието от дадена тема се губи?
                И за да е по темата:
                Ако такива като теб имат власт - нивата вероятно няма да я има в бъдеще.
                Без значение кой я кара. Важното е да се докажеш ти. Така ли е ?

Коментар

Аз бих дошъл да пробвам въпросния наклон без значение какъв ще е резултата,но за съжаление ми е доста далеч.
                  И пак нещата няма да са реално-съпоставими с щатна КИА да речем или друга щатна бензинова машина,тъй като имам промени в трансмисията и на практика ползвам 1-ва бавна само на изключително сериозни и продължителни подеми.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                    ... Ако такива като теб имат власт - нивата вероятно няма да я има в бъдеще.
                    Без значение кой я кара. Важното е да се докажеш ти. Така ли е ?

Колкото повече приказваш, толкова повече глупости натрупваш.
                    В случая не съм направил дори и намек за лоша дума по адрес на Нива-та. А, ако нещо меря в случая, то не са джипки, а количеството празни приказки, които можеш да излееш за единица време.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Ей, пипъл, не трябваше ли да си говорим за бъдещето на Нива-та - напр. някой ако е карал в по-сериозни условия от произведените от 2011г. насам - а не да се спори коя е по-, по-, най- .....!? Не, че не е интересно - даже напротив, ама няма ли да е поредната такава "спореща" тема...!?
                      Иначе офертата с проба на терен ми харесва - както тук в София, така и в Пловдив - въпреки, че все още си нямам мой джип, бих участвал, стига някой да приеме 1 пътник повече, без да се притеснява, че ще му "кипне чайника" от допълнителното тегло /83кг./....
                      А дори и да не се намери място, мога да се включа и с колело - поне знам със сигурност, че където мина аз, вие само ще гледате кисело .....

Ако поне малко съм ви причинил усмивки, ще очаквам включване при "меренето", ама сега ако има някой по същество да каже две думи, м!?

Последното, което четох, от техническо лице в "АвтоВаз", е че са преработили вече и скоростната кутия на Лади-те и в някакво предстоящо време, може да се очаква и при Нивата - решили са проблема с ранното износване на синхронизатора на 2-ра предавка, както и цялостно снижен шум, подобрена плавност при превключването и намален обем на кутията, поради изцяло променена концепция в мазането.

Изобщо, докато ние ги оплюваме те добре правят - мислят и работят и резултата се продава със стотици хиляди всяка година, при това повече от половината е за износ и, колкото и да е странно, в страни като Германия, Италия, Франция, Испания, Япония - все с традиции в автомобилостроенето..... В БГ да е чул някой да са измислили, конструирали, създали производство и реализирали някаква кола!?

Честно казано и аз повече харесвам западните коли - някак си всичко им е по-добро..... на пръв поглед, лошото е драстичния спад в качеството им и високата цена за последваща поддръжка, които човек научава в последствие.....за разлика от Лада, които по-зле нямаше накъде да бъдат...... Именно това е причината да очаквам съществено подобрение при тях, без да има съществено ценово повишение и именно по тези въпроси ми се щеше да имаме дискусия, което защо някак не се получава.....!?

Поздрави всем дружоци ;-)

Коментар

Колкото повече приказваш, толкова повече глупости натрупваш.
                        В случая не съм направил дори и намек за лоша дума по адрес на Нива-та. А, ако нещо меря в случая, то не са джипки, а количеството празни приказки, които можеш да излееш за единица време.
                        Благодаря за краткия отговор! Достойно.
                        Вече знам твоето мнение за моите думи. Приемам го. Добре ще е да осъзнаеш. че : "на 100 умни глави трябва една глупава".
                        Радвай се, че ти си в тези 100 умни глави, а аз съм връзката между първите 100 умни и следващите 100 умни.
                        И нулата нещо значи .......

Коментар

Апропо, "бгбул", именно тук в първия пост съм дал линк с описанието на всички новости в Нивата - понеже стана въпрос в заключената вече тема - ако ти е интересно /и разбираш руски/, току виж ти се дощяло да смениш твойта с нова.....

Коментар

Прочетох всичко.
                            Както и друг колега каза"промените са незначителни". И аз мисля така, освен за по-дебелите полуоски.
                            Така извращенията от рода на 215 или 225/16 гуми няма да късат полуоски.
                            Другите промени не ме впечатляват. Ако бяха сложили един блокаж в задния мост щеше да е друго, но с тези шарнири, амортисьори и серво ..... не впечатляват.
                            П.С. Всички дето са ходили в казармата знаят руски език. Лошо или перфектно ... все едно. Знаят го.
                            По-младите наблягат на западните....

Коментар

"Незначителни" е несериозно определение за свършената работа - от личен опит мога да ти кажа, че разликата от твоята нива е всичко друго само не и незначителна - все едно не караш руска кола. За мен това не е незначително - а аз съм свикнал да уважавам труда на другите, особено когато е с така положителни резултати. В голяма степен съжалявам, че ние тук в БГ сме некадърни да произведем дори такъв "незначителен" автомобил......

Съгласен съм, че сравнено със западните мммм.... аналози това може да изглежда "незначително", но за марката и модела е сериозна крачка напред. Толкова повече като отбележим колко малко е поскъпнал модела от това, продължавайки да бъде НАЙ-евтиния в сегмента! Което, всъщност, е явно и основната причина да няма блокаж в задния диф. - за сметка на това има на изключително достъпна цена възможност да се добави такъв блокаж - за тези, на които наистина е нужен.

А за руския - беше просто за усмивки - не допускам ползвател на руска техника да не го знае....

Хайде успех и да се обадиш като идваш за "офроуд-покатушка"-та...

Коментар

Мога да се аргументирам защо казах незначителни, но ...през деня, че сега съм полузаспал.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X