Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НИВА 4х4 - въпрос за бъдещето...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: НИВА 4х4 - въпрос за бъдещето...

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
    Колега според теб Нивата в обща класация къде ще е,единствено цената е плюс.
    Споко, това му е първата собствена кола.

Коментар

В момента я имам при мен разглобена- който не вярва, да дойде да се увери с очите си. Произведена 2010 година , 1.7и с хидравлика на волана, в момента е на 21500 км. Никога не е излизала от пътя и никога не е спала на открито. Резултат: На обичайните места има вече ръжда, сменени горна и долна помпа на съединителя, един заден спирачен цилиндър, един външен кормилен накрайник. В момента е за смяна на преден диф. Също така яма разбито каре на задния кардан. Съгласен съм, че частите са ефтини, но не е нормално за такъв пробег да е такъв леш.
      На сърбела майката му е чесането.
      Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
        Едно си мара знаяла, едно си мара баяла!!
        Как не ти писна, да пишеш... Коментари ли трупаш... Никой не ти обръща внимание с твоите коментари за Нивите, като не ти харесват, няма нужда да пишеш и изобщо да влизаш, до сега не си повлиял на никого... Като гледам....
        Съгласен! Чак е досадно...
        Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Е, аз съм имал 2 Ниви и 3 Ленд Ровъра, от които два Диско-ІІ са налични. Но когато съм в гората, понякога Нивата ми липсва осезателно...
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Яко експлоатирам Нивата,не я жаля.За гората си е супер.
          Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Хм, като чета напоследък, в Толиати са осъзнали острата нужда от промяна - наистина моделите производство от 2011-та насам явно имат реална разлика от предишните - постарали са се /и май успешно/ да решат най-сериозните проблеми на колата. Имах възможност да карам на няколко пъти такава на 20км. - и по разбито дори - останах впечатлен. Сравнение имам с какво да направя и започвам да се замислям сериозно в посока към Нивата.....остава едни 16000 да прежаля някак.....

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
              Колега според теб Нивата в обща класация къде ще е,единствено цената е плюс.
              Не говоря за класация, които не му харесва да не се качва, да си я плюе на воля... Ама не и на всяка втора тема...
              Ами не е и това... Колата нищо общо с мен няма... Не може и да има, по законовите наредби..
              Всеки се радва на това, което има...
              Тая кола на асфалт стъпва в годината я 5, я 6 пъти... Та се използва основно, по предназначение...
              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                Тая кола на асфалт стъпва в годината я 5, я 6 пъти... Та се използва основно, по предназначение...
                Основното и предназначение е да ходи по нивите /степи/ из кал и по равно. Там за където е проектирана - баири нямат.

Коментар

Основното и предназначение е да ходи по нивите /степи/ из кал и по равно. Там за където е проектирана - баири нямат.
                  Така си е! Голям баир я зори много нивката, почвна едно греене, като китайско бързоварче от 1лв е. Пробвал съм много пъти и знам.

Коментар

Интересна работа защо моята не грее
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Ами както ти предлагаш "кръгчета" с КИАта, така да ти върна жеста. Заповядай в Пловдив да ти понастръхнат косите от местата за които НЕ Е проектирана нивата.
                      С КИАта ..... трудно ще излезеш и вероятно ще позагрееш. Е ... и малко ще я поодраскаш.
                      Дори няма да те тормозя надалече.
                      Само над Марково над язовирчето по баирчето. Не е трудно.....но горе ще си горещ.....
                      Нещо или го знаеш или само предполагаш. Когато е второто - по-добре се ослушай.
                      Нищо лошо. Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                        Ами както ти предлагаш "кръгчета" с КИАта, така да ти върна жеста. Заповядай в Пловдив да ти понастръхнат косите от местата за които НЕ Е проектирана нивата.
                        С КИАта ..... трудно ще излезеш и вероятно ще позагрееш. Е ... и малко ще я поодраскаш.
                        Само над Марково над язовирчето по баирчето. Не е трудно.....но горе ще си горещ.....
                        Нищо лошо. Поздрави!
                        Защо ти не заповядаш в София да те заведем на едно баирче. Една КИА за малко да го качи. Значи ти с Нивата няма да имаш проблем.

А пък за загряването ... Май отдавна беше време да се научиш, че далеч не всички джипки кипват чайника. Даже и на страхотен баир като белочерковската писта.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Нищо лошо. Поздрави!
                          Скоро едва ли ще имам път към Филибето, но ако имаш път насам, обади се да се повозим на бавните скорости, по това от което по-високо - нема.

Коментар

Скоро едва ли ще имам път към Филибето, но ако имаш път насам, обади се да се повозим на бавните скорости, по това от което по-високо - нема.
                            Ще бъда вероятно приятно изненадан. Благодаря за поканата!
                            При идване в София ще ти се обадя.
                            Поздрави!

Коментар

Ще бъда вероятно приятно изненадан. Благодаря за поканата!
                              При идване в София ще ти се обадя.
                              Поздрави!
                              Ще чакам. Само да не е преди 10.00 или след 18.00.

Коментар

И кво толкова се каните и спорите???
                                Щатната КИА я знаем-спира още преди да е дошла същността на терена-/много зле от към клиренс,иначе мотора,бензиновия 128 к.с. е добре-спор няма/.
                                Щатната Нива и тя не е кой знае какво-/от към клиренс е значително по-добре спрямо Киа,мотора-1.7 никак не е лош като въртящ момент,но като цяло бързите дифове почти не му дават шанс да покаже нещо специално в гората/.Вече като се сложи Жигулската къса кутия и бавни дифове нещата са коренно различни,но това е друга бира,тук сравняваме щатни машини.
                                Та за моите критерии за проходимост и двете не стават в щатен вид.
                                Ако трябваше да пиша по темата преди 4-5 години сигурно щях да бъда очарован от проходимостта им......
                                Последно редактирано от Янко Желязков; 04-11-12, 18:46.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X