Добър вечер. Явно ще избухна с въпрос, но така и не намерих нито тук нито някъде информация относно това кой аджеба е номера на бушона за двата вентилатора пред радиатора на Нива с двигател 1.7i. Тук не намирам информация също, а и руския не ми е сила. Явно много аматьорски въпрос. Благодаря все пак за разбирането предварително. Та тия вентилатори отказаха да работят. Миналата зима отново имах проблем с тях. След ремонта каза майстора, че лед е бил влязъл вътре ... Не знам сега какво става, но след като се чуе специфичния звук на реле ли е какво е точно, уредчето отговарящо за пускането им / термостат / Не знам. Както и да е де не работят и от най-елементарното да се тръгне с бушон.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Бушон вентилатори охлаждане
Свий
X
-
От: Бушон вентилатори охлждане
Тази тема прегледа ли я ?http://www.offroad-bulgaria.com/show...8582&p=1397771
Виж мнение 9 и сайта, схемата, снимката и т.н.
Колегата "axlastro" се е постарал....
Коментар
-
От: Бушон вентилатори охлаждане
А оправи ли се проблема от това? Да не би да ти е нагоряло релето. Ако да - сложи си такова с вградена защита, разни диоди и т.н. чудесии, не са много по-скъпи. Аз моето като си правих перките сложих обикновено и засега включва нормално, но ако се скапе, ще сложа бош. Може и температурния датчик да е сдал багажа.Александър
Коментар
-
Не съм при колата. След около седмица ще се прибирам. Та ще видя какво ще мисля като ремонт. Ще започна от бушоните. Ако не е от тях, ще преценя дали ще имам време и ресурс сам да се занимавам, ако не на майстора. Поне знам къде има кадърен.
P.S. Смятам, че проблема е във вентилатора/ите. Защото като достигне температурата при която се пускат /след 90/ Се чува един специфичен звук който от релето ли идва или къде точно не знам. Тоя звук който е като щракане, т.е. смятам, че температурния датчик си подава сигнал към релето което да пусне вентилаторите, но те просто не тръгват. Може да греша в последователността на действие на системата. Но и преди както споменах имаше подоен проблем и си беше в самите вентилатори.Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)
Коментар
-
На тази нива релетата са две за всеки вентилатор по едно.Цъкането което чуваш е на първото реле,съответно на първия вентилатор.Вторият вентилатор се вкл. доста по късно.Намират се под таблото утре ще погледна точно къде бяха и ще пиша.Бутни перката на първия вентилатор,като застанеш пред нивата от страната на шофиора с една отверка да видиш дали върти да не са му болкирали втулките.В същност бутни ги и двете.0898774443-Пламен.
Коментар
-
Дойде ми музата като се прибирам сам да мъча ремонт. Да запитам. Как седят нещата. Значи да разбирам, че има термостат, който следи температурата, а след това релето на съответния вентилатор го пуска. Как мога да проверя изправността съответно на термостата, релето и вентилатора. Разполагам с мултицет и много базови познания
Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар