Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бушон вентилатори охлаждане

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бушон вентилатори охлаждане

Добър вечер. Явно ще избухна с въпрос, но така и не намерих нито тук нито някъде информация относно това кой аджеба е номера на бушона за двата вентилатора пред радиатора на Нива с двигател 1.7i. Тук не намирам информация също, а и руския не ми е сила. Явно много аматьорски въпрос. Благодаря все пак за разбирането предварително. Та тия вентилатори отказаха да работят. Миналата зима отново имах проблем с тях. След ремонта каза майстора, че лед е бил влязъл вътре ... Не знам сега какво става, но след като се чуе специфичния звук на реле ли е какво е точно, уредчето отговарящо за пускането им / термостат / Не знам. Както и да е де не работят и от най-елементарното да се тръгне с бушон.
    Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)

От: Бушон вентилатори охлждане

Без да сваляш бушон с пробната лампа над и под бушона на перата тя си показва. Ако си близо до Г Милев имаше един свестен жичкаджия и не беше скъпчия.

Коментар

Ако е за майстор, ориентирал съм се А и колата е в Габрово Като се прибера вярно ще видя с една лампа 12V какво ще стане И все пак, ако някой знае точно кой е бушона

Коментар

Тази тема прегледа ли я ?http://www.offroad-bulgaria.com/show...8582&p=1397771
        Виж мнение 9 и сайта, схемата, снимката и т.н.
        Колегата "axlastro" се е постарал....

Коментар

http://www.niva-faq.msk.ru/tehnika/e...dohr/pr213.htm

Тук също има инфо. Ел.схеми и т.н.
          Only after the last tree has been cut down,
          Only after the last river has been poisoned,
          Only after the last fish has been caught,
          Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

При 1.7i бушоните са два намират се при компютъра десните мисля че бяха,там са 4бр.
            Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Благодаря. Значи се оказва, че бушоните които търся са 2 по 30А в кутията отстрани на компютъра, където общо има 4 бушона. Ясно. Благодаря !

Коментар

От: Бушон вентилатори охлаждане

А оправи ли се проблема от това? Да не би да ти е нагоряло релето. Ако да - сложи си такова с вградена защита, разни диоди и т.н. чудесии, не са много по-скъпи. Аз моето като си правих перките сложих обикновено и засега включва нормално, но ако се скапе, ще сложа бош. Може и температурния датчик да е сдал багажа.
                Александър

Коментар

Не съм при колата. След около седмица ще се прибирам. Та ще видя какво ще мисля като ремонт. Ще започна от бушоните. Ако не е от тях, ще преценя дали ще имам време и ресурс сам да се занимавам, ако не на майстора. Поне знам къде има кадърен.

P.S. Смятам, че проблема е във вентилатора/ите. Защото като достигне температурата при която се пускат /след 90/ Се чува един специфичен звук който от релето ли идва или къде точно не знам. Тоя звук който е като щракане, т.е. смятам, че температурния датчик си подава сигнал към релето което да пусне вентилаторите, но те просто не тръгват. Може да греша в последователността на действие на системата. Но и преди както споменах имаше подоен проблем и си беше в самите вентилатори.

Коментар

Гледай го в ръцете какво прави, за да можеш после сам. Това са супер елементарни неща, които можеш да си правиш сам за забавление.
                    Александър

Коментар

Грешка. За изтриване. Извинения.
                      Последно редактирано от salmanski; 22-02-12, 12:01. Причина: Недоглеждане.

Коментар

Руски не разбирам. Ама това не е ли за модификация 21213. Аз говоря за 21214 1.7 пълен инжекцион след 2004.

Коментар

На тази нива релетата са две за всеки вентилатор по едно.Цъкането което чуваш е на първото реле,съответно на първия вентилатор.Вторият вентилатор се вкл. доста по късно.Намират се под таблото утре ще погледна точно къде бяха и ще пиша.Бутни перката на първия вентилатор,като застанеш пред нивата от страната на шофиора с една отверка да видиш дали върти да не са му болкирали втулките.В същност бутни ги и двете.
                          0898774443-Пламен.

Коментар

Пак да спомена, че просто събирам информация, не съм при колата. Иначе ги бутах и 2те перки се въртят.

Коментар

Дойде ми музата като се прибирам сам да мъча ремонт. Да запитам. Как седят нещата. Значи да разбирам, че има термостат, който следи температурата, а след това релето на съответния вентилатор го пуска. Как мога да проверя изправността съответно на термостата, релето и вентилатора. Разполагам с мултицет и много базови познания

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X