Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на задни накладки + семеринг на полуоската

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Смяна на задни накладки + семеринг на полуоската

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
    Утре ще сменям заден лагер на моята,че му се каня от доста време.Ще направя и някоя снимка за тези които се интересуват от ремонта.
    Чудесно колега. Ще бъде полезно. Покажи ако обичаш и поставянето на семеринга (ако го сменяш изобщо) и О-пръстена.
    Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
      Чудесно колега. Ще бъде полезно. Покажи ако обичаш и поставянето на семеринга (ако го сменяш изобщо) и О-пръстена.
      Семеринга ми е почти нов и не мисля да го сменям.О-пръстена при мен е изхвърлен отдавна и повече въобще не съм поставял.И с него и без него все тая.Така или иначе между полуоската и затварящия я капак има достатъчно място за да влиза доволно количество вода към лагера-/точно там е трябвало Руснаците да поставят семеринг,ама на.....,акъли/.Един семеринг на този капак щеше да предпази лагера от "къпенето" му при каране в дълбоки води.Лично на мен вече ми писна да сменям задни лагери на всеки 25 000км. и все да ги намирам с напълно измита грес вътре.
      Абсолютно недомислена-/паркетна/ история.
      Повече не ми се коментира.
      Последно редактирано от Янко Желязков; 06-09-11, 21:00.

Коментар

Няколко снимки, показващи най-важните моменти по смяната на лагера и втулката на задна полуоска:

Коментар

Ей това е експресен фотограф.Няма и час след приключване на ремонта по моята машина и всичко е документирано.Браво Найдене.
          П.П.Работата по смяната на лагера отне не повече от час.За тези,които се интересуват да добавя,че накладки въобще не е нужно да се свалят.Ако е нужно при деможтажа на полуоската се ползва обратен чук.На мен,обаче не ми се наложи тъй като лагера не беше клеясал в ръкава на дифа.Барабана също излезе сравнително лесно след като го чукнах в околовръст с парче от дървено трупче.Казано с две думи всеки който има желание може да си свърши работата сам без да се занимава с каквито и да било сервизи и излишно даване на пари.Нужните инструменти са два чука-/голям и по-малък/,ключове 13,17,газов котлон-/добре зареден/,горелка и една тръба с подходящ диаметър за набиване на втулката,ако не влезе от раз на мястото си.
          Последно редактирано от Янко Желязков; 07-09-11, 17:43.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
            Ей това е експресен фотограф.Няма и час след приключване на ремонта по моята машина и всичко е документирано.Браво Найдене.
            П.П.Работата по смяната на лагера отне не повече от час.За тези,които се интересуват да добавя,че накладки въобще не е нужно да се свалят.Ако е нужно при деможтажа на полуоската се ползва обратен чук.На мен,обаче не ми се наложи тъй като лагера не беше клеясал в ръкава на дифа.Барабана също излезе сравнително лесно след като го чукнах в околовръст с парче от дървено трупче.Казано с две думи всеки който има желание може да си свърши работата сам без да се занимава с каквито и да било сервизи и излишно даване на пари.Нужните инструменти са два чука-/голям и по-малък/,ключове 13,17,газов котлон-/добре зареден/,горелка и една тръба с подходящ диаметър за набиване на втулката,ако не влезе от раз на мястото си.
            И помощник... Сам е зор. Благодаря за снимките.
            Александър

Коментар

Помощник трябва само за избиването на старата втулка с чуковете, всичко останало може да се свърши от сам човек. А иначе обикновено ремонтираме заедно Нивите с Янко, защото така работата върви по-леко с лафове и бъзици.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X