Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нива с гуми 235\75\15

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нива с гуми 235\75\15

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
    Те, точно такива, ще слагат на тази нива..
    Да де-нали именно за тях е темата?Аз и затова си дадох мнението по въпроса именно за тия гуми и поставянето им на Нива.

Коментар

Е чак пък хубави не са, поне според мен.Просто са тежки.Много по-добро решение е да се сложат каймани...

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Митрев Преглед на мнение
        Е чак пък хубави не са, поне според мен.Просто са тежки.Много по-добро решение е да се сложат каймани...
        Каймани-ами за кал ДА,но за всичко останало НЕ.Лично аз на Нива "Кайман" не бих сложил.

Коментар

Ето как изглежда 215х75х15. След монтажа леко закачаха отпред,наложи се да сложа втулки под чашката на пружини.Сега вече никъде не опират,а и още, има гумени подложки над пружините.Но трябва да се има в предвид че предницата е по тежка,лебедка+ конструкциятя от тръби.Ще видим по нататък по време на експлуатация какво ще покажи.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:017102731[1].jpg
Прегледи:1
Размер:57.8 КБ
ID:5263032Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение0073.jpg
Прегледи:1
Размер:165.3 КБ
ID:5263033

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
            Каймани-ами за кал ДА,но за всичко останало НЕ.Лично аз на Нива "Кайман" не бих сложил.
            А на Медвед кое му е "ДА" ?

Коментар

А на Медвед кое му е "ДА" ?
              Сняг,лед.

Коментар

Каквото и да напиша няма да те убедя.Просто ще кажа-защо мислиш повечето карат каймани?Не говоря за България само, nросто добрите гуми са извести, кои са и ми се струва че Медвед не фигурира в списъка

Коментар

Каквото и да напиша няма да те убедя.Просто ще кажа-защо мислиш повечето карат каймани?Не говоря за България само, nросто добрите гуми са извести, кои са и ми се струва че Медвед не фигурира в списъка
                  Защо бре, Петьо, гледам Руснаците и по състезания ходят с тях..Вярно, че каймана може да е по добър, но и Медведа трябва да си ги бива..Поне според хорското мнение..Малко оспамихме темата..
                  За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                  Honda Dominator 650
                  088ЧЧ93979-->Борис
                  0878956Ч38-->Борис

Коментар

Петьо отговора е много лесен и елементарен-"Каймана" и "Медведа" са два перфектни модела гуми,но с МНОГО различно ПРИЛОЖЕНИЕ."Кайман" е кална гума и това го знае всеки.Тя върви в гората,на тежкия терен,излиза лесно от коловозите,тя просто кърти всичко и машината продължава напред-/стига да остане здрава трансмисията/."Медвед-Я-569" е една от най-добрите гуми на Руснаците.Създадена е за лед,сняг,ама наистина много сняг.Работи перфектно и в блатото,изпуска се и върви безпроблемно до 0.5 атм.Щади много повече трансмисията от един "Кайман".Не случайно много хора я предпочитат.Това е общо взето макар,че може да се изпише много за двата модела гуми и техните места на приложение.

Коментар

Така е, но какви са условията, в които ще кара човека не знаем.Защото по принцип не се организират много разходки зимата.А през другото време са си условия за гума за кал...

Коментар

Медвед са добри на сняг и лед, Кайман са тежки и прекалено агресивни за трансмисията на Нивата, както и за мощността и. Не мога да разбера, защо всички ниваджии усилено пренебрегват Кобрата, като достатъчно компромисен вариант, в подходящия размер.
                        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                          Кайман са тежки и прекалено агресивни за трансмисията на Нивата, както и за мощността и.
                          3 Ниви съм видял с Кайман и не се строшиха (това не значи че някога не могат да се строшат) , нито пък им бе непосилно да ги въртят.Едната участваше на състезание...Че се товари трансмисията, товари се, но ако не се изхвърляш много в размера не мисля че ще има проблем.

Коментар

Е, не! Проблема е, че искате и да си ги карате като коли за всеки ден. Не ме убеждавай, че Кайманите стават. За мен, джипка с Каймани е тая, дето я карат с ремарке на състезания. Иначе мисля, че 235 може да се нагодят на Нива. Зависи, каква е целта.
                            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Ем, че да съм те убеждавал в подобно нещо?! Или пък някой да е споменал нещо за всикидневна употреба?

В това отношение и Медведа не е цвете за мирисане...

Коментар

Така е, но какви са условията, в които ще кара човека не знаем.Защото по принцип не се организират много разходки зимата.А през другото време са си условия за гума за кал...
                                Забравил съм да напиша за какво ще се ползва машината . Машината се ползва предно зимата , човека да слиза до селото да си пазарува и да си лови влака за града.Каймани , Кобри и т.н грам невършат работа , там пътя е проходим летоска и с лека кола но по височка . По-добре решение от Медведи за мен няма
                                Лудак

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X