Обява

Свий
Няма добавени обяви.

още един в отбора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: още един в отбора

Първоначално публикуван от airhunter Преглед на мнение
    Колега Bore, ами твоята не е ли повдигната допълнително с подложки. Не че не се замислям и аз да сложа подложки но .... не съм много на ти с ладата все още и изпитвам несигурност /чужда материя/. Пък и нямам много удобства да се човъркам по нея. Дори вече си намерих от един приятел и 40л. бутилка 244мм. без пари.
    Повдигната е моита ама подложките се слагат много лесно не ти трябват много удобства само ти трябва едно малко маслено крикче и махаш долния болт на амортесиора повдигаш с крика м/у моста и купето и слагаш подложката 3или5 см. продават се в магазините за лада . успех
    [SIGPIC][/SIGPIC][B]Bore[/B]

Коментар

Вседехода вече е обслужен на 100% /масла,ремъци,филтри/, дори вече ходих да преместят и гърнето. А ето и какво се получи:[ATTACH=CONFIG]311499[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]311500[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]311501[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]311502[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]311503[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]311504[/ATTACH]. Гърнето стои на около един сантиметър от пода, не опира никъде, и е по прибрано от катализатора
      Добре се е получило,но изхода на грнето е трябвало да бъде до предна дясна гума,калобрана пази изхода да не се пълни в кал,а и няма да ти цапа крачолите при качване от дясно!
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от b.bore@mail.bg Преглед на мнение
        Повдигната е моита ама подложките се слагат много лесно не ти трябват много удобства само ти трябва едно малко маслено крикче и махаш долния болт на амортесиора повдигаш с крика м/у моста и купето и слагаш подложката 3или5 см. продават се в магазините за лада . успех
        Ейй ....BORE - не заблуждавай колегата......
        Трябват ти стяжки за пружините.....а предните подложки .... или само отзад слагаш...
        Не е толкова лесно ......особено за човек дето не го е правил.

Вседехода вече е обслужен на 100% /масла,ремъци,филтри/, дори вече ходих да преместят и гърнето. А ето и какво се получи:[ATTACH=CONFIG]311502[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]311503[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]311504[/ATTACH]. Гърнето стои на около един сантиметър от пода, не опира никъде, и е по прибрано от катализатора
        Станало е добре. Поздравления!
        Докато се напълни с кал ...... ти ще си затънал и .....добре си е гърнето. На предишната ми бензинова беше така - нито от реката се е пълнило, нито от кал .
        Това е най-подходящото място да излиза тръбата.
        Така мисля аз .....сегашната ми е различно и мисля са го направя както при теб...че сега има звук на УАЗ.

Коментар

Стяги за пружините имам . Ако може дайте малко по подробна информация за монтажа на подложките/предни и задни/, че на заплата съм в магазина. После мъки по монтажа им и кеф по черните пътища. Няма ли да променат ъгъла на карданите към скоростите и да трябва допълнително някаква центровка /реглаж/.
          Понеже останах с едно гърне и катализатор, сега е много малко по шумна но когато е на обороти. Когато е в движение няма разлика от преди.
          п.п. Днес ходих да си направя кефа но снимки и клипчета ще сложа малко по-късно като ми ги пратят по нета.
          Последно редактирано от airhunter; 20-03-11, 16:43.

Коментар

Понеже останах с едно гърне и катализатор, сега е много малко по шумна и то когато е на обороти. Когато е в движение няма разлика от преди.
            п.п. Днес ходих да си направя кефа но снимки и клипчета ще сложа малко по-късно като ми ги пратят по нета.
            Ще чакаме снимки..
            Пък гледам, че си от Пловдив, бая нивари се събрахне
            За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
            Honda Dominator 650
            088ЧЧ93979-->Борис
            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Ето това което описва колегата в друга тема прави и моята. Много се радвам че е описал проблема и решението му само остава да кажете някой надежден мойстор в пловдив ,който наистина да знае какво прави .

"Колега Янко,защо ли това ме навежда към мисълта,че имаш луфт на сателити и планети.Преди време сменях на един приятел на нивата задния диференциал,симпотимите бяха същите както ги описваш ти.Потегляне с тропане,голям луфт и при рязкото подаване и отнемане на газта пак тропаше.Втулката,която държи сателити и планети,която има едни нарези се беше разбила и от там идаше проблема."

п.п. Ами трябва да си спретнем една среща някаде и да се запознаем официално. И задължително да покараме.

Коментар

Стяги за пружините имам . Ако може дайте малко по подробна информация за монтажа на подложките/предни и задни/, че на заплата съм в магазина. После мъки по монтажа им и кеф по черните пътища. Няма ли да променат ъгъла на карданите към скоростите и да трябва допълнително някаква центровка /реглаж/.
                Понеже останах с едно гърне и катализатор, сега е много малко по шумна но когато е на обороти. Когато е в движение няма разлика от преди.
                Ако няма да слагаш по-големи гуми не виждам смисъл от повдигане.Моята е вдигната с +4.5см. отпред и отзад,но файда от това никаква,защото карам с почти стандартен размер гуми.Е вярно,че отпред моста вече заорава малко по-трудно,но все пак не е кой знае какво.Иначе моите подложки отзад ги поставих и си сложих пружините на ръка,БЕЗ ползване каквито и да е стяги.Отпред също след като срязах Волговите пружини с 2.5 витки си влязоха без стяги-/за свиването им ползвам изцяло масата на автомобила,както и подходяща здрава опора под носача./

Коментар

Ето това което описва колегата в друга тема прави и моята. Много се радвам че е описал проблема и решението му само остава да кажете някой надежден мойстор в пловдив ,който наистина да знае какво прави .

"Колега Янко,защо ли това ме навежда към мисълта,че имаш луфт на сателити и планети.Преди време сменях на един приятел на нивата задния диференциал,симпотимите бяха същите както ги описваш ти.Потегляне с тропане,голям луфт и при рязкото подаване и отнемане на газта пак тропаше.Втулката,която държи сателити и планети,която има едни нарези се беше разбила и от там идаше проблема."

п.п. Ами трябва да си спретнем една среща някаде и да се запознаем официално. И задължително да покараме.
                  Заповядай на срещата колега да се запознаем и поговорим на живо.

Коментар

Ако съм свобден тогава и имам възможност с удовоствие ще дойда.

Ето малко от обещаните снимки клиповете са във vbox-7 с имена DEFENDER VS. LADA NIVA 1.2.3.4.5.6.7 /съответната цифра за всеки клип/. Според мен е много добре за стандартно окачване и гуми LASA COMPETUS . След днешният ден търдо вече ще слагам подложки и гуми 16" когато унищожа ласата. А дефендера е лифтнат с около 10см. и е с гуми за кал.
                    Последно редактирано от airhunter; 20-03-11, 22:57.

Коментар

Ако съм свобден тогава и имам възможност с удовоствие ще дойда.

Ето малко от обещаните снимки клиповете са във vbox-7 с имена DEFENDER VS. LADA NIVA 1.2.3.4.5.6.7 /съответната цифра за всеки клип/. Според мен е много добре за стандартно окачване и гуми LASA COMPETUS . След днешният ден търдо вече ще слагам подложки и гуми 16" когато унищожа ласата. А дефендера е лифтнат с около 10см. и е с гуми за кал.
                      Колега, нещо клипчетата не излизат, по добре дай директни линкове
                      Honda Dominator 650
                      088ЧЧ93979-->Борис
                      0878956Ч38-->Борис

Коментар

да знам нали им правят някакви проверки но утре със сигурност ще се видят

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20032011470.jpg
Прегледи:1
Размер:200.5 КБ
ID:5262120Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20032011473.jpg
Размер:172.5 КБ
ID:5262121Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20032011469.jpg
Прегледи:2
Размер:206.9 КБ
ID:5262122Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20032011475.jpg
Размер:166.5 КБ
ID:5262123

нета днес е много прецакан и ми скъса нервите за днес стига толкова ;D

Коментар

Извинявам се зазакъснението, но и мен ме затрудниха с намирането поради правописни грешки на автора на клиповете:
                            http://vbox7.com/play:cc45052e
                            http://vbox7.com/play:4d1da39f
                            http://vbox7.com/play:e1562ce5

п.п. все още не съм я прежалил и действам бавничко .

Коментар

Извинявам се зазакъснението, но и мен ме затрудниха с намирането поради правописни грешки на автора на клиповете:
                              http://vbox7.com/play:cc45052e
                              http://vbox7.com/play:4d1da39f
                              http://vbox7.com/play:e1562ce5

п.п. все още не съм я прежалил и действам бавничко .
                              Така и трябва!!Нивата с "Вабене" е много, много проходима..!Все пак най-важното за проходимоста е задкормилното устройство
                              Honda Dominator 650
                              088ЧЧ93979-->Борис
                              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Айдеее още един човечец се записа в лудницата Честито колега да си я караш дълго и безаварийно.....и ти пожелавам да имаш достатъчно свободно време ,за да можеш и да я поправяш......Тези коли връщат спомена по соца и си е чисто приключение да я караш......Обаче това те държи нащрек и да не се отпускаш......

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X